Will stand alone fix the offline authorization requirement ?. - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-17-2020, 05:30 AM   #1
KillEmAll88
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 12
Default Will stand alone fix the offline authorization requirement ?.

Will stand alone fix the offline authorization requirement ?.

I am convinced I want to defect from Steam for this sim. I am a offline semi off grid indivdual who doesnt have the dedicated online oppurtunity that most have.

These regular online connection rights to the product checks are a real turn off. When I have to log in I hopefully don't get forced into a major download it also messes up my controls and I have to reboot to get them working correctly again.

I love DCS but this is a huge issue for me.
KillEmAll88 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2020, 06:06 AM   #2
Flappie
DCS Ground Crew
 
Flappie's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: France
Posts: 1,169
Default

Hi. DCS has an OFFLINE mode which doesn't have a time limit. You can stay offline as long as you want. Look for an antenna icon on the top left of the main menu.


Of course, whenever you want to update DCS, the game will ask you to temporarily leave OFFLINE mode:
Quote:
Originally Posted by SkateZilla View Post
You can update in Offline Mode, but it will boot you out of offline mode and tell you to login again.

"Cant't Enter Offline Mode, Auth Data is for a Different version"

Press OK, Login Dialog Comes Up, Login, Launch DCS, Download new Auth Data, Offline Mode Re-Engage.

If you downloaded the Update, it's Obvious you have Internet Connection to Generate new Auth Data, so Login after you update and re-engage Offline Mode again.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	icon.png
Views:	6
Size:	4.2 KB
ID:	247625  

Last edited by Flappie; 09-17-2020 at 06:09 AM.
Flappie is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2020, 06:50 AM   #3
KillEmAll88
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 12
Default

That antenna option seems un available to me.

The icon appears momentarily (cannot be clicked) until I log in or X out of the sign in window.

After sign in or exiting the window with the X the Icon dissapears.

Doesnt matter if im online or offline.

Last edited by KillEmAll88; 09-17-2020 at 06:53 AM.
KillEmAll88 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2020, 07:20 AM   #4
Flappie
DCS Ground Crew
 
Flappie's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: France
Posts: 1,169
Default

You cannot activate the OFFLINE mode if you're not logged in through internet first. I know it sounds weird but it is not: when logging in, you show DCS servers you are a leggit user. Only then you're allowed to activate the OFFLINE mode.
Flappie is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2020, 07:10 PM   #5
KillEmAll88
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 12
Default

I will try it again tonight but again I notice that the antenna icon dissapears *regardless of being online or not* and cannot be manipulated Prior to logging in or exiting the DCS user window. Ive tried it both ways - maybe it's a steam version disabled option ?.
KillEmAll88 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2020, 08:57 PM   #6
c0ff
Staff
 
c0ff's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,328
Default

Quote:
Originally Posted by KillEmAll88 View Post
I will try it again tonight but again I notice that the antenna icon dissapears *regardless of being online or not* and cannot be manipulated Prior to logging in or exiting the DCS user window. Ive tried it both ways - maybe it's a steam version disabled option ?.
No offline mode in Steam at the moment.
__________________
Dmitry S. Baikov @ Eagle Dynamics
Remastered LO FC2 Soundtrack preorder at http://c0ff.bandcamp.com Releases Oct 10 everywhere.
c0ff is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2020, 12:26 AM   #7
KillEmAll88
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by c0ff View Post
No offline mode in Steam at the moment.
Ok.
Haha I literally just snapped pictures to post it.

So do you Mean it's planned to return and 'down for maintenance' or are they removing it all together or did steam never support it at all ?.

Last edited by KillEmAll88; 09-18-2020 at 12:28 AM.
KillEmAll88 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2020, 12:59 AM   #8
feefifofum
3rd Party Developer
 
feefifofum's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: USA
Posts: 3,261
Default

Hi Killemall.

I don't work directly for ED, but from what I understand Steam uses its own DRM. It is likely ED is unable to offer the same offline support as they can for their own self-contained system. The good news is, your modules -ARE- transferable to the standalone, and it's very easy to import your controller settings. Most likely, they won't be affected at all as the Steam version of DCS still uses the c:/users/USERNAME/Saved Games directory for your controller files.

You can also manually point each controller to its file in that directory within DCS itself, should it fail to locate them, by entering the controls menu, clicking on the column of the controller you'd like to edit, then clicking the "load profile" button.

HERE is a guide from ED on how to transfer your files to the standalone ED version. Happy flying!
feefifofum is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2020, 03:05 AM   #9
KillEmAll88
Junior Member
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 12
Default

Thanks I am doing the standalone then. It sounds to be the better idea overall dealing with ED directly.

Do I have to re download all the files though ?.
KillEmAll88 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2020, 07:06 AM   #10
c0ff
Staff
 
c0ff's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 3,328
Default

Quote:
Originally Posted by KillEmAll88 View Post
Ok.
Haha I literally just snapped pictures to post it.

So do you Mean it's planned to return and 'down for maintenance' or are they removing it all together or did steam never support it at all ?.
It was never implemented and with recent changes to Steam authorization it became possible to do, but requires some work. Can't make any promises at this point.
So, at the moment you better go standalone if you need offline mode.

Note: The standalone installer can pick up files from Steam if DCS is installed into the standard Steam library. If it is in a different one, then you'll need either a dcs_local_source.txt trick or just move the files to the future _downloads folder of your standalone DCS.
__________________
Dmitry S. Baikov @ Eagle Dynamics
Remastered LO FC2 Soundtrack preorder at http://c0ff.bandcamp.com Releases Oct 10 everywhere.
c0ff is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:23 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.