ARK-UD broken ? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2019, 09:47 AM   #1
kzial
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 3
Default ARK-UD broken ?

I think that ARK-UD / R828 are broken.


I tried on custom mission and 'the border' campaign and I cannot manage to get a signal neither with ark nor R828 (the 'narrow' light never lit).


I've followed every step of the manual as well as youtube videos of the same missions.



Does anyone else has this problem?
kzial is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2019, 12:59 PM   #2
kzial
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 3
Default

After some investigations it turns out that the ark signal is lost as soon as I use any radio comm (even R863).


Is it a bug or do I miss something ?
kzial is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2019, 01:17 PM   #3
Andy1966
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Delaware, usa
Posts: 396
Default

Hello, I just flew a mission last night with Ark-ud and it worked ok. with the 828 radio, I'm not sure.
__________________
We are Virtual Pilots, a growing International Squad of pilots, we fly Allies in WWII and Red Force in Korea and Modern combat. We are recruiting like minded people of all Nationalities and skill levels.
http://virtual-pilots.com/
Andy1966 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 10:12 AM   #4
gulredrel
Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 170
Default

Something similar to my problem with self created beacon in MiG-15.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=230714

Unfortunately I haven't got an answer there. UH-1 seem to have similar problems.

Whom could we PM these issues? So that ED / BST could have a closer look?
gulredrel is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2019, 12:16 AM   #5
Andy1966
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Delaware, usa
Posts: 396
Default

Quote:
Originally Posted by kzial View Post
After some investigations it turns out that the ark signal is lost as soon as I use any radio comm (even R863).


Is it a bug or do I miss something ?
the radio/nav. systems in Mi-8 are simple yet complex, if you can understand what I mean. The Ark-ud needs a beacon (set in mission editor) to home in on, and it needs to be set to one of six Freqs. 114.166, 114.555, 114.583, 121.5, 121.1, 124.1. plus it has a limited range, 30-40 Km and is line of sight dependent. there is a bug that is present, where, if you are tuning a radio, it disrupts the one you are listening to, but it doesn't change the settings of it. be advised if you use simple comms, that every time you change channels with the radio menu, you must set the master radio back to the radio you wish to have in your headphones. Hope this helps.
__________________
We are Virtual Pilots, a growing International Squad of pilots, we fly Allies in WWII and Red Force in Korea and Modern combat. We are recruiting like minded people of all Nationalities and skill levels.
http://virtual-pilots.com/
Andy1966 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2019, 12:44 AM   #6
kzial
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Andy1966 View Post
the radio/nav. systems in Mi-8 are simple yet complex, if you can understand what I mean. The Ark-ud needs a beacon (set in mission editor) to home in on, and it needs to be set to one of six Freqs. 114.166, 114.555, 114.583, 121.5, 121.1, 124.1. plus it has a limited range, 30-40 Km and is line of sight dependent. there is a bug that is present, where, if you are tuning a radio, it disrupts the one you are listening to, but it doesn't change the settings of it. be advised if you use simple comms, that every time you change channels with the radio menu, you must set the master radio back to the radio you wish to have in your headphones. Hope this helps.
I see what you mean but i don't use simple comms. To be clearer, i'm in the same situation as gulredrel: i'm on the farp, ground power pluged, i tune the ark-ud, i receive the signal (green light) and when i say that i loose contact with the signal i mean that the green light of the ark turns off as soon as i call the ATC for startup with the other radio which is a completely independent radio system.

When i see gulredrel post, i think that all ADF systems are bugged right now
kzial is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2019, 12:57 PM   #7
Whisper
Member
 
Whisper's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 495
Default

Quote:
Originally Posted by kzial View Post
I see what you mean but i don't use simple comms. To be clearer, i'm in the same situation as gulredrel: i'm on the farp, ground power pluged, i tune the ark-ud, i receive the signal (green light) and when i say that i loose contact with the signal i mean that the green light of the ark turns off as soon as i call the ATC for startup with the other radio which is a completely independent radio system.

When i see gulredrel post, i think that all ADF systems are bugged right now
Andy answered in his post :
Quote:
there is a bug that is present, where, if you are tuning a radio, it disrupts the one you are listening to, but it doesn't change the settings of it.
That's regardless of simple or advanced comms settings used
__________________
Whisper of old OFP & C6 forums, now Kalbuth.
Specs : i7 6700K / MSI 1070 / 16G RAM / SSD / Rift / Virpil MongooseT50 with X55 Throttle / MFG Crosswind.
DCS fanboi - Only missing Hawk & Viggen
Whisper is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:07 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.