How can i get the game to save bitmap screenshots - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-28-2017, 07:29 PM   #1
jawzzy
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 64
Default How can i get the game to save bitmap screenshots

Hello.
I had DCS/LOMAC for like 15 years and i forgot how i can get the game to save the screenshots in bitmap format.
I may have changed some settings along the way and now it saves them in JPG and they suck. All the cool beauty is gone.
Anyone knows how i can get my bitmaps back?

Thank you for your help.
__________________
NZXT-Phantom820; Gigabyte Aorus x570 Master:Ryzen 3950x Corsair H150i;AORUS GTX 1080 Ti 11G; 32GB(2x16)G.Skill Trident Z Neo 3600MHz(16-16-16-36); Aorus PCIe Gen4 m.2 NMVe 2TB SSD;Samsung EvoPlusM.2NMVe 1TB SSD;Crucial M4 128GB SSD+Crucial M4 256GB SSD: Coolermaster 1200W psu; CH Fighterstick+CH Pro pedals+Saitek X45
Win10 64bit
jawzzy is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2017, 07:41 PM   #2
txmtb
Member
 
txmtb's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: USA
Posts: 748
Default

Create an autoexec.cfg (just a text file with that extension) in x:\Users\xxxxx\Saved Games\DCS\Config
Add the lines below and you should be good.

options.graphics.ScreenshotQuality = 100
ScreenshotExt = "bmp"
__________________

Win 10 64 Pro, MSI Z390 I7-9700K @5ghz Kraken Z63, 32Gb Corsair Dominator, MSI RTX-2070, 1TB NVME 2TB SSD's, TM Warthog, Pro Rudders, OpenTrack w/ IR Clip
txmtb is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2017, 11:31 PM   #3
jawzzy
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 64
Default

Thank you for your help.
I tried that but it doesn't work. I still get JPG screens for some reason.
__________________
NZXT-Phantom820; Gigabyte Aorus x570 Master:Ryzen 3950x Corsair H150i;AORUS GTX 1080 Ti 11G; 32GB(2x16)G.Skill Trident Z Neo 3600MHz(16-16-16-36); Aorus PCIe Gen4 m.2 NMVe 2TB SSD;Samsung EvoPlusM.2NMVe 1TB SSD;Crucial M4 128GB SSD+Crucial M4 256GB SSD: Coolermaster 1200W psu; CH Fighterstick+CH Pro pedals+Saitek X45
Win10 64bit
jawzzy is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2017, 04:57 AM   #4
Airbrake
Junior Member
 
Airbrake's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Missouri
Posts: 12
Default

Try this

options.graphics.ScreenshotExt = "bmp"
__________________
My PC Specs: | Mobo:ASUS Maximus IX Hero | CPU: i7 7700K @5.0 | RAM:32GB Corsair DDR4 | GPU: EVGA GTX 1080 FTW 8GB | Storage: 2TB WD Black, 500GB Samsung SSD, 1TB Samsung SSD | OS:Windows 10 Pro
Peripherals | :HOTAS:TM Warthog | Head tracking:Oculus Rift | Pedals: MFG Crosswind
Airbrake is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 02:00 PM   #5
jawzzy
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 64
Default

Sorry for the late replay.
Will try that when i get home next week.

Thank you very much!
__________________
NZXT-Phantom820; Gigabyte Aorus x570 Master:Ryzen 3950x Corsair H150i;AORUS GTX 1080 Ti 11G; 32GB(2x16)G.Skill Trident Z Neo 3600MHz(16-16-16-36); Aorus PCIe Gen4 m.2 NMVe 2TB SSD;Samsung EvoPlusM.2NMVe 1TB SSD;Crucial M4 128GB SSD+Crucial M4 256GB SSD: Coolermaster 1200W psu; CH Fighterstick+CH Pro pedals+Saitek X45
Win10 64bit
jawzzy is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 03:15 PM   #6
Mustang
Veteran
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Essex, UK
Posts: 9,215
Default

If all else fails you can always use the brute force approach, edit the line directly in your graphics.lua and it's guaranteed to work.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bmp.jpg
Views:	168
Size:	170.6 KB
ID:	163591  
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2017, 11:56 PM   #7
jawzzy
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 64
Default

Hey it works!

Thank you!

upload img
__________________
NZXT-Phantom820; Gigabyte Aorus x570 Master:Ryzen 3950x Corsair H150i;AORUS GTX 1080 Ti 11G; 32GB(2x16)G.Skill Trident Z Neo 3600MHz(16-16-16-36); Aorus PCIe Gen4 m.2 NMVe 2TB SSD;Samsung EvoPlusM.2NMVe 1TB SSD;Crucial M4 128GB SSD+Crucial M4 256GB SSD: Coolermaster 1200W psu; CH Fighterstick+CH Pro pedals+Saitek X45
Win10 64bit
jawzzy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:31 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.