Wingtip Vortice Wake? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-07-2019, 04:12 PM   #1
Steve Gee
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Planet Earth
Posts: 130
Default Wingtip Vortice Wake?

In NineLine's press release for this week, there's this entry:

"Initial, work-in-progress wing tip vortices wakes was added. This must be enabled from Options"

I seen the Wake Turbulence checkbox. Anyone seen the Wing Tip Vortice Wake one? I've been through every panel in Options and I can't find it. Or are they combined as part of the wake turbulence effects?
__________________
"These are NOT 1 to 1 replicas of the real aircraft, there are countless compromises made on each of them" - Senior ED Member
Steve Gee is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2019, 04:13 PM   #2
razo+r
Veteran
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 5,530
Default

Only one option exists and that is the wake turbulence one.
razo+r is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2019, 04:27 PM   #3
Steve Gee
Member
 
Join Date: Aug 2018
Location: Planet Earth
Posts: 130
Default

That's all I could find. Wondering where this missing setting is, or did it not make it in this update?
__________________
"These are NOT 1 to 1 replicas of the real aircraft, there are countless compromises made on each of them" - Senior ED Member
Steve Gee is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2019, 04:32 PM   #4
Shahdoh
Senior Member
 
Shahdoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,264
Default

Seems to be all wrapped up in one package "Wake Turbulence". This seems to also include prop wash from the WWII planes (haven't tried them all yet).
Shahdoh is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2019, 12:53 AM   #5
BlackLightning
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Italy
Posts: 71
Default

The jetwash is blatantly there: I've put an SU33 behind a tanker, whose wingtip vortices were visible. When I was right in those vortices, the Aircraft was heavilly rolled to one side.


I think that now the propeller wash is there, too: look at this experiment that I carried out in the past versions of DCS without noticing changes when changing the angle of the elevators:
https://youtu.be/nLVYV_Z4juc
EDIT: Sorry, I must have remembered wrongly, because we already had the effect:
https://forums.eagle.ru/showpost.php...7&postcount=20
__________________
I run DCS 2.5 using:
MasterWatt 550 semi-fanless and semi-modular - core i7-3770 (4 cores @ 3.8 GHz) with 8 GB DDR3 - GTX1050 Ti (768 cores @ 1.8 GHz) with 4 GB GDDR5 - 5.1 sound card - 240 GB SSD - Windows 8.1 - T.16000M FCS Flight Pack (i. e. stick+throttle+rudder pedals)

Modules: FC3, Spitfire, Harrier, UH-1H, F-14. Maps: Caucasus, Persian Gulf.

Last edited by BlackLightning; 06-08-2019 at 08:01 PM.
BlackLightning is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2019, 11:13 PM   #6
TWC_Alamo
Member
 
TWC_Alamo's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Denver, CO
Posts: 125
Default

I just tried it in the F18 by flying in the wing tip votices of the KC-135MRP and felt nothing as did my wing-man. I thought it maybe like other game play options and must be enabled/disabled in the mission editor, but see nothing about wake turbulence in the options.
__________________

TWC_Alamo
Denver, CO

Military Flight Sim
I7-7700K, 4.9 GHz, Z270-Gaming MB, 16GB, 512GB EVO-960 NVMe M.2, 512GB WD Black NVMe M.2, 1 TB SSD Raid, EVGA RTX 2080ti, Samsung Odyssey Plus, TM HOTAS/MFDs, MFG Crosswinds, Gametrix 908 JetSeat

GA Flight Sim
I7-5820K, 4.2Ghz, Godlike Carbon MB, 16GB, 512 GB EVO 960 NVME M.2, 2 X SSD, EVGA 1080ti, HTC Vive, 3 X 4K 55" TVs, 4 X 27" Monitors, CH: Flight Yoke, Throttle Quadrant, Rudder Pedals
TWC_Alamo is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 07:43 AM   #7
unknown
Member
 
unknown's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Germany
Posts: 881
Default

Quote:
Originally Posted by TWC_Alamo View Post
I just tried it in the F18 by flying in the wing tip votices of the KC-135MRP and felt nothing as did my wing-man. I thought it maybe like other game play options and must be enabled/disabled in the mission editor, but see nothing about wake turbulence in the options.
I didn't try the KC-135 yet but i did AAR in the F-18 and had the wake turbulence behind the S-3, IL-76, also behiind An-26, Mig-29 in an F-18 and FW-190A8, can't remember if the B-17 had this effect. In the FW-190A8 behinf the Antonov i was surprised by it, got rolled 90° before i could react
Only one option in the gameplay tab to enable it.
__________________
Modules: KA-50, A-10C, FC3, UH-1H, MI-8MTV2, CA, MIG-21bis, FW-190D9, Bf-109K4, F-86F, MIG-15bis, M-2000C, SA342 Gazelle, AJS-37 Viggen, F/A-18C, F-14, C-101, FW-190A8, F-16C, F-5E

Maps: Caucasus, Nevada, Normandy, Persian Gulf

System: Win 10 64bit, Ryzen 3800X, 32gb RAM DDR4-3200, Gigabyte Aorus 1080ti XE ,1 x Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB NVMe, 2 x Samsung SSD 2TB + 1TB SATA

MFG Crosswind Rudder Pedals - TrackIR 5 - VIRPIL T-50CM and VIRPIL MongoosT-50 Throttle - Oculus Rift S
unknown is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 01:32 PM   #8
Neon67
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 551
Default

I did try with the kc135 mprs once the option was activated, the effect is here but it still WIP. It's like having no effect on one input. Also I'm not sure if wake turbulence should be only on wing tips, how about just behind and below the front aircraft ?

https://www.youtube.com/watch?v=3_WgkVQWtno

Last edited by Neon67; 06-10-2019 at 01:36 PM.
Neon67 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 04:56 PM   #9
Zeagle
Member
 
Zeagle's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 216
Default

enable it in the setting menu...under Gameplay
Zeagle is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2019, 05:00 PM   #10
Nagilem
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Gilbert, AZ
Posts: 312
Default

I've enabled it in gameplay and found in the f18 that it DOES push the AC around quite a bit behind the tanker (tried S3 and KC135MPRS) and in BFM when I have crossed behind my target.

If you aren't being affected but have the wake turbulence box checked, then it may still be WIP and not work the same for everyone.
__________________
Specs: I9-9900k; ROG Strix RTX 2080ti; Valve Index HMD; 32GB DDR4 3200 Ram; Samsung 970 EVO 1TB SSD; TM Warthog with pedals, 3 TM MFDs
Nagilem is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:59 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.