Cougar with F-16 - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2019, 04:47 PM   #11
Rudel_chw
Veteran
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 4,827
Default

Quote:
Originally Posted by sirrah View Post
Maybe I didn't understand the other replies completely, but the microstick does work "out of the box"
...
I only use CCP, so no Foxy or TARGET, but the microstick RX and RZ (iirc) are working just fine. I can select the axis in DCS.


Hello,


Yes, you are correct .. but in order for the Microstick to be detected you may need to fiddle a bit on the Cougar's Control Panel, as sometimes the Microstick Axis end-up not being "seen" by DirectX, as DirectX can only handle 8 axes by device but the Cougar reports 10 axes.


For example, here I reordered the axes so that the Microstick's are within the 8 first columns of Windows Axes:





Once all the axes I want are within the first 8, then DCS will detect them, like this:





However, I still prefer to define the axes within Foxy as digital axes, because it makes for better control of the microstick as it axis travel is very short.


Best regards
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra
For Gaming: 27" Monitor - Ryzen 1500X - 32 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 480 GB - HDD 10 TB - Windows 8.1 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1
Mobile: iPad Pro 12.9" of 128 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 07:22 PM   #12
Lange_666
Senior Member
 
Lange_666's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Belgium
Posts: 1,378
Send a message via ICQ to Lange_666
Default

I did try that before i posted my reply but on my DCS install they didn't show up.... somehow. Maybe a reboot or unplug/re-plug was needed?
__________________
System: Win10 Pro 64-bit, CPU: I7-4770K @ 4.6 GHz, Cooling: Corsair H100i, Motherboard: AsRock Extreme4, Video: ASUS Strix 1080Ti OC 11GB, RAM: 32 GB DDR3 G.Skill 2400, SSD's: Samsung EVO 120GB & EVO 250GB, HD: Samsung 1TB, Monitor: Samsung SyncMaster 2443 1920x1200, HOTAS: Cougar (U2 mod) & CH Pro pedals, TrackIR4, Oculus Rift S.
Personal Wish List: F-16 (it has arrived ), A6 Intruder, Vietnam theater, decent ATC module!
Lange_666 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 07:45 PM   #13
Rudel_chw
Veteran
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 4,827
Default

Quote:
Originally Posted by Lange_666 View Post
...Maybe a reboot or unplug/re-plug was needed?


On the CCP, when you readjust the + of the axis, you have then to press "apply" and then the configuration will be downloaded to the Cougar. After that, you start DCS and it should recognize the axes.
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra
For Gaming: 27" Monitor - Ryzen 1500X - 32 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 480 GB - HDD 10 TB - Windows 8.1 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1
Mobile: iPad Pro 12.9" of 128 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 05:32 AM   #14
Lange_666
Senior Member
 
Lange_666's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Belgium
Posts: 1,378
Send a message via ICQ to Lange_666
Default

I did that but no recognition in DCS for whatever reason.
But i only tried once, since i'm using the MIX,MIY statements i don't really need it. Gives you more control of the speed of the microstick.
__________________
System: Win10 Pro 64-bit, CPU: I7-4770K @ 4.6 GHz, Cooling: Corsair H100i, Motherboard: AsRock Extreme4, Video: ASUS Strix 1080Ti OC 11GB, RAM: 32 GB DDR3 G.Skill 2400, SSD's: Samsung EVO 120GB & EVO 250GB, HD: Samsung 1TB, Monitor: Samsung SyncMaster 2443 1920x1200, HOTAS: Cougar (U2 mod) & CH Pro pedals, TrackIR4, Oculus Rift S.
Personal Wish List: F-16 (it has arrived ), A6 Intruder, Vietnam theater, decent ATC module!
Lange_666 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 05:38 AM   #15
sirrah
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Netherlands
Posts: 660
Default

Did you restart DCS as well? Pretty sure you need to.

Make sure you have user mode axis respond enabled. Also, I had to manually calibrate the axis to get proper results
__________________
System specs:
Spoiler:
System specs: Core i7-8700k - GTX 1080ti - Z370 - 16gb DDR4 - Oculus Rift cv1 - Saitek Pro pedals - TM Warthog HOTAS
sirrah is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 06:12 AM   #16
Lange_666
Senior Member
 
Lange_666's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Belgium
Posts: 1,378
Send a message via ICQ to Lange_666
Default

Yeah i did.
__________________
System: Win10 Pro 64-bit, CPU: I7-4770K @ 4.6 GHz, Cooling: Corsair H100i, Motherboard: AsRock Extreme4, Video: ASUS Strix 1080Ti OC 11GB, RAM: 32 GB DDR3 G.Skill 2400, SSD's: Samsung EVO 120GB & EVO 250GB, HD: Samsung 1TB, Monitor: Samsung SyncMaster 2443 1920x1200, HOTAS: Cougar (U2 mod) & CH Pro pedals, TrackIR4, Oculus Rift S.
Personal Wish List: F-16 (it has arrived ), A6 Intruder, Vietnam theater, decent ATC module!
Lange_666 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 06:14 PM   #17
joso
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 17
Default

Guys why every time I start dcs first do I have to top up the profile on the cougar? It's normal
joso is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2019, 06:49 PM   #18
Rudel_chw
Veteran
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 4,827
Default

Quote:
Originally Posted by joso View Post
Guys why every time I start dcs first do I have to top up the profile on the cougar? It's normal

Not normal, the Cougar has its own memory and processor .. it will store its current profile even when disconnected from the computer.


You can even carry it to another PC, that has no Thrustmaster software whatsoever, and it will still work fine, as to Windows it looks like a USB keyboard together with a standard 8 axis joystick.
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra
For Gaming: 27" Monitor - Ryzen 1500X - 32 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 480 GB - HDD 10 TB - Windows 8.1 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1
Mobile: iPad Pro 12.9" of 128 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:05 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.