DCS 2.2 freeze - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2017, 08:16 PM   #11
lanmancz
Member
 
lanmancz's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Czech Republic
Posts: 445
Default

I guess it helped. I just done an 1.5h long mission without freeze or crash. Thanks for the tip.
__________________

Spoiler:
Gigabyte Aorus Z390 Elite, Intel i9 9900K, Fractal Design Kelvin S36, Zotac GTX 1070 8GB AMP Extreme, 32GB DDR4 HyperX CL15 Predator Series @ 3000 MHz, Kingston SSD 240GB (OS), Samsung 970 EVO 1TB M.2 NVMe (sim), Fractal Design Define R5 Black Window, EVGA SuperNOVA 750 G2, Win 10 Home x64, Thrustmaster Warthog HOTAS, Saitek Pro Flight Rudder Pedals, Thrustmaster MFD Cougar Pack, TrackIR (DelanClip), 3x 27" BenQ EW2740L
lanmancz is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 08:33 PM   #12
caponi
Senior Member
 
caponi's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Hannover Germany
Posts: 2,141
Default

i could confirm ...

All views that i limit to 120 instead of 140 were not freezed ...

the long testing will continue
__________________
A-10C, KA-50, UH-1D, FC-3, P-51D, FW-190D9, Bf-109K, Spitfire IX, F-86F, Mig-15bis, Mig-21bis, M-2000C, F-16C, F/A-18C, AJS-37 Viggen, L-39, F-5E, CA on ...

Intel Core I7-7700K Socket 1151@4200GHz, 32GB DDR4 - 2133 cl-14
BeQuit 700W, Asus Z270 Strix ROC F, NVidia GTX1080 8GB
3*Samsung SSD 256GB
Phillips 43“ 4K Monitor
Windows10 (64)
caponi is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 08:35 PM   #13
lanmancz
Member
 
lanmancz's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Czech Republic
Posts: 445
Default

Quote:
Originally Posted by caponi View Post
All views that i limit to 120 instead of 140 were not freezed ...
I left mine at 140 as 120 was too zoomed in for me with 3 screens.
But I set the pre-rendered frames to 4 and it seems ok.
I'm still getting weird FPS stutters but at least it's working :-)

edit: Hm, seems I spoke prematurely, it froze again :-/
__________________

Spoiler:
Gigabyte Aorus Z390 Elite, Intel i9 9900K, Fractal Design Kelvin S36, Zotac GTX 1070 8GB AMP Extreme, 32GB DDR4 HyperX CL15 Predator Series @ 3000 MHz, Kingston SSD 240GB (OS), Samsung 970 EVO 1TB M.2 NVMe (sim), Fractal Design Define R5 Black Window, EVGA SuperNOVA 750 G2, Win 10 Home x64, Thrustmaster Warthog HOTAS, Saitek Pro Flight Rudder Pedals, Thrustmaster MFD Cougar Pack, TrackIR (DelanClip), 3x 27" BenQ EW2740L

Last edited by lanmancz; 12-20-2017 at 10:10 PM.
lanmancz is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 10:25 PM   #14
RedShoes
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Nockherberg
Posts: 166
Default

^ go for 130
For me FOV 130 and max pre-rendered frames at 3 is already a big improvement.

...and yeah, it's not a fix, just a workarround. Especially for people with wide multi monitor setups. I have 21:9 aspect ratio ultra wide monitor myself and FOV 130 is actually pretty ok for me.
__________________
Gigabyte Z370 Gaming 7 | i7-8700K | 32GB DDR4 3600 | GeForce GTX 1080 Ti FE | EKWB custom loop water cooling | Samsung M.2 EVO 960 500GB SSD + 2 x Crucial 250MX SSD + 4TB HD | Asus PG348Q 3440x1440 | TrackIR5 | Oculus Rift CV1 | MSFFB2 w extension + Saitek X52 Throttle + MFG Crosswind | Windows 10-64
RedShoes is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2017, 10:38 PM   #15
lanmancz
Member
 
lanmancz's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Czech Republic
Posts: 445
Default

OK I will try, 130 seems alright actually. Hopefully it will work with the combination of 4 pre-rendered frames.
__________________

Spoiler:
Gigabyte Aorus Z390 Elite, Intel i9 9900K, Fractal Design Kelvin S36, Zotac GTX 1070 8GB AMP Extreme, 32GB DDR4 HyperX CL15 Predator Series @ 3000 MHz, Kingston SSD 240GB (OS), Samsung 970 EVO 1TB M.2 NVMe (sim), Fractal Design Define R5 Black Window, EVGA SuperNOVA 750 G2, Win 10 Home x64, Thrustmaster Warthog HOTAS, Saitek Pro Flight Rudder Pedals, Thrustmaster MFD Cougar Pack, TrackIR (DelanClip), 3x 27" BenQ EW2740L
lanmancz is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2017, 10:16 AM   #16
petsild
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Czech Republic
Posts: 659
Default

But watch out all the values of the pre-rendered frames above the 1 have the effect of increasing input lag.
__________________
Asus B-85 Pro Gamer, i7 4790K non-oc, Asus GTX 1080 Ti, 16 GB non-oc RAM, Intel SSD 520 - 240 GB, MSFFB2, Win7 64-bit.
petsild is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
a10-c, dcs 2.2, freeze, nevada

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:08 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.