No doorgunner weapons in weapons editor - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2019, 12:51 PM   #1
Trigger
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: NRW-OWL
Posts: 101
Default No doorgunner weapons in weapons editor

Hi,
anybody knows what mistake I make- no weapon icons (PKT, KORD) in the weapons editor?

So, no doorgunners at all
__________________
Win 10 / 64 home,AMD Phenom II X6 1090T 3,20 Ghz
RAM : 16 GB, NVIDIA GeForce GTX 970, DirectX 12
LG 24GM77, SSD Samsung EVO 500G
Thrustmaster Cougar HOTAS (U2nxt) , Simpeds , TrackIR 5
Trigger is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2019, 10:01 PM   #2
Kang
Member
 
Join Date: Sep 2016
Posts: 579
Default

Do you have the external hardpoints enabled? Doorgunners won't work without them for DCS reasons.
Kang is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 08:58 AM   #3
Trigger
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: NRW-OWL
Posts: 101
Default

DCS Version: 2.5.3.24984 (not Open Beta). Hardpoints are enabled "externe Befestigung"- pictures.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	hardpoints but no doorgunners.jpg
Views:	61
Size:	224.2 KB
ID:	201558   Click image for larger version

Name:	No KORD, no PKT available.jpg
Views:	54
Size:	182.3 KB
ID:	201559  
__________________
Win 10 / 64 home,AMD Phenom II X6 1090T 3,20 Ghz
RAM : 16 GB, NVIDIA GeForce GTX 970, DirectX 12
LG 24GM77, SSD Samsung EVO 500G
Thrustmaster Cougar HOTAS (U2nxt) , Simpeds , TrackIR 5
Trigger is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 09:38 AM   #4
Holton181
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Far north
Posts: 1,113
Default

First, the avaliable loadouts depends on what role you assigned to the helicopter ("no role" or whatever it's called gives you all loadouts avaliable).
Second, you can create new loadouts. Buttons on the low left.
Third, to add or change weapons on a hardpoint, right-click the little square below corresponding number. This goes for door gunners as well.
Forth, it's a good idea to glance through the manual from time to time, the DCS GUI one in this case, not the Mi-8.
__________________
Helicopters and Viggen
DCS 1.5.7 and OpenAlpha
Win7 Pro 64bit
i7-3820 3.60GHz
P9X79 Pro
32GB
GTX 670 2GB
VG278H + a Dell
PFT Lynx
TrackIR 5

Last edited by Holton181; 01-07-2019 at 09:40 AM.
Holton181 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 12:03 PM   #5
Trigger
Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: NRW-OWL
Posts: 101
Default

Thanks a lot, Holton181

Your suggestion right clicking the square just "made my day". My fault, sorry.
__________________
Win 10 / 64 home,AMD Phenom II X6 1090T 3,20 Ghz
RAM : 16 GB, NVIDIA GeForce GTX 970, DirectX 12
LG 24GM77, SSD Samsung EVO 500G
Thrustmaster Cougar HOTAS (U2nxt) , Simpeds , TrackIR 5
Trigger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:20 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.