DCS World Patch Notes Discussion Thread - Page 209 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-28-2020, 03:00 AM   #2081
pimp
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Texas
Posts: 1,454
Default

Thank you Devs. Whatever y'all pushed in the last update fixed my VR performance. It's back to normal now. No more stuttering.
__________________
i9 9900k @5.1GHz h100i |Asus ROG Strix Z390 E-Gaming | Samsung NVMe m.2 970 Pro 512GB | LPX 32GB DDR4 3200MHz
EVGA RTX 2080ti FTW3 Ultra | Reverb | HOTAS Warthog | Saitek Flight Pedals
pimp is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2020, 05:47 AM   #2082
speed-of-heat
Senior Member
 
speed-of-heat's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: UK
Posts: 2,058
Default

Quote:
Originally Posted by icemaker View Post
Hi guys, i tryed to update my stable version, but it wants to download everything from internet, despite i have the latest open beta update on my computer!
Is there any way to copy datas from the beta instead of downloading everything from servers?
thanks
There was a change to the updater, it now no longer makes use of a custom downloads directory, what you can do is copy all the files from one to the other , or you can create a hard link between the two in windows...
__________________


SYSTEM SPECS: Hardware Intel Corei7-9700K @ 5.1 GHz, 32Gb RAM, EVGA 1080ti FTW 11Gb, Dell S2716DG, Thrustmaster Warthog + MFG Crosswinds V2, HP Reverb Pro SOFTWARE: Microsoft Windows 10 Pro x64, VoiceAttack & VIACOM PRO, TacView, CombatFlite

VR Stuff: My 2.5.5 DCS VR Settings, My 2.5.6. DCS VR Settings, Shaders MOD for VR My variant of Kegetys mod with clear water and also IC PASS for current beta & Stable
speed-of-heat is online now   Reply With Quote
Old 07-28-2020, 03:05 PM   #2083
clanitho
Member
 
clanitho's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Paris, France
Posts: 242
Default

Quote:
Originally Posted by icemaker View Post
Hi guys, i tryed to update my stable version, but it wants to download everything from internet, despite i have the latest open beta update on my computer!
Is there any way to copy datas from the beta instead of downloading everything from servers?
thanks
You can create this file "dcs_local_source" into the stable directory and put inside the path of the Beta.
__________________
MSI Z97 Gaming 5 - Intel I7 4790K - Artic cooling freezer 7 pro rev 2 - GSKILL 32 Go - SSD Crucial M5 120 go - HDD western digital caviar blue 1 TO - Gigabyte GTX 1070 Gaming G1 - Windows 10 home 64 bits
clanitho is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2020, 08:31 PM   #2084
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 436
Default

Quote:
Originally Posted by icemaker View Post
Hi guys, i tryed to update my stable version, but it wants to download everything from internet, despite i have the latest open beta update on my computer!
Is there any way to copy datas from the beta instead of downloading everything from servers?
thanks
Quote:
- Switching Between Open Beta and Release Versions
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=114030

I've done that a year ago, it works.
Only thing the folder will retain it's name. Meaning if it's named "Open Beta" that's what it'll be after conversion.
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2020, 12:18 PM   #2085
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 18,714
Default

Switching between OB and Stable doesnt trigger and update if they are the same version.
__________________
Windows 10 Pro, Ryzen 2700X @ 4.6Ghz, 32GB DDR4-3200 GSkill,
X470 Taichi Ultimate, 2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Oculus HMD,
Thrustmaster Warthog HOTAS + MFDs, CH Fighterstick+Pro Throttle+Pro Pedals
SkateZilla is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2020, 04:06 PM   #2086
Worrazen
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Slovenia
Posts: 1,436
Default

Quote:
Deprecated custom download folder feature.
All downloads will now go to the standard "_downloads" subfolder
inside the installation path.
Uuuugh ... just because one or two guys misued the feature

In fairness I'll have to admit data integrity over speed of the update process and that was a freak edge case which can't be blamed on anyone directly, but if you ask me, using the root of a disk is just a bad practice only someone with bad computer skills would do, sorry but this is just a fact, I'm sorry I'm a bit salty right now because this was kinda my thing I kept posting on the wishlist and it's gone now, allright I'll get over it.


On the other hand, we've moved to SSDs so they're much faster than HDDs in the speed regard, I'm not storage space limited anymore as I'll move to a 500 GB SSD just for DCS (*even tho I'll temporarly put it on a 3TB HDD for beta testing and debug purposes but that's another story*).


So the story that's relevant to HDDs goes like this, I don't want to apply this for SSDs because perhaps SSDs may work differently in terms of read&write mix speeds I don't have good experience on, but there's another reason why it was the issue in the first place ... because there is or was (checked half a year ago) middle-man-procedure of unpacking the torrented ZIPs from the subfolders in "_downloads" folder into the root "_downloads" folder and then what I think is copying (not moving?) from the "_downloads" folder one step back out to the DCS root installation folder which is a parent of the "_downloads" folder, so that means both of the operations happen on the same device and if one device has to copy&write at the same time it's half slower than it's maximum. Not only is the unpacking procedure half slower, it's also wasting time by not installing directly, and then when it does "install" it's a half slower read&write procedure again.

A direct unpack-to-install would speed up the procedure by half, then there would only be one read&write procedure on the same device, albeit still half-slower due to being on the same device if that is true for SSDs.

I don't have DCS installed currently, I'll see in detail later.
__________________
Temporairly off for PC Maintenance - DCS not installed - Specs will change
Specs: Win10 x64 1607/14393, 1440p@75"32 - CPU: Intel Core i7 3820 @ 4.0GHz - GPU: Radeon RX 480 8GB - RAM: 32 GB, DCS SSD Samsung 860 EVO 250GB, Saitek Cyborg X/FLY5 joystick.
Modules: A-10C, F/A-18C, Mig-21Bis, M-2000C, AJS-37, WW2AP, CA, FC3, SuperCarrier.
Terrains: NTTR, Normandy, Persian Gulf, Syria
Worrazen is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:12 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.