FPS drop with RADAR ALTIMETER on. - Page 4 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-08-2019, 11:37 AM   #31
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 130
Default

I don't know, I am not a programmer. Are you?
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | X56 HOTAS | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-18C | FC3 | MiG-21bis | M2000-C | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 12:04 PM   #32
viper2097
Member
 
viper2097's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Austria - LOXZ
Posts: 714
Default

I'm also not a programmer, but you don't need to be a programmer to estimate that.
__________________
Steam user - Singleplayer & on GAW, TTI, Cold War, Just Dogfight, 99th & 104th server.
Aircrafts: TF-51, Su-25T, M2000C, Su-27, F/A-18C, F-14, Su-33, MiG-29, AV-8B, FW190 D-9, AJS-37, F-15C, A-10C, Mig-21bis, UH-1H, F-5E
Maps: Caucasus, Persian Gulf, NTTR, Normandy, WWII Assets Pack
System: i7-4790K@4.5GHz, 32GB Ram, Strix 1080 8GB, M.2 SSD, Win10Pro, 27" 1080p curved S27D590
Equipment: TrackIR 5 w/ Trackclip Pro, TM Warthog HOTAS, TFRP pedals
viper2097 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 12:09 PM   #33
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 130
Default

Then you know more than me, I couldn't tell how long this problem takes to properly identify and finally fix. Kudos to you, I guess.
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | X56 HOTAS | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-18C | FC3 | MiG-21bis | M2000-C | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 12:30 PM   #34
viper2097
Member
 
viper2097's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: Austria - LOXZ
Posts: 714
Default

Thx man, glad that I was able to help you out, as Razbam does not loose a word on that (and many other issues).
__________________
Steam user - Singleplayer & on GAW, TTI, Cold War, Just Dogfight, 99th & 104th server.
Aircrafts: TF-51, Su-25T, M2000C, Su-27, F/A-18C, F-14, Su-33, MiG-29, AV-8B, FW190 D-9, AJS-37, F-15C, A-10C, Mig-21bis, UH-1H, F-5E
Maps: Caucasus, Persian Gulf, NTTR, Normandy, WWII Assets Pack
System: i7-4790K@4.5GHz, 32GB Ram, Strix 1080 8GB, M.2 SSD, Win10Pro, 27" 1080p curved S27D590
Equipment: TrackIR 5 w/ Trackclip Pro, TM Warthog HOTAS, TFRP pedals
viper2097 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2019, 01:28 PM   #35
jojo
Veteran
 
jojo's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: France
Posts: 3,226
Default

I tried to replicate that bug, but I can't.


I used Instant Action/ Take Off mission.


I flew low level, turning Rad Alt On/ Off, I climbed from low altitude with Rad Alt On to above to 10 000ft, then back down to 500ft, I landed with Rad Alt On...my FPS never changed.


I will try in more populated environment...


Windows 10, updated Open Beta, I7 7700K, MSI GTX 1080Ti updated drivers, 32Go RAM and running on SSD.
__________________
Flickr gallery:
https://www.flickr.com/gp/71068385@N02/728Hbi
jojo is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2019, 02:16 PM   #36
Ramsay
Senior Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: UK
Posts: 1,550
Default

Quote:
Originally Posted by jojo View Post
I tried to replicate that bug, but I can't.
The old behaviour was ...

Code:
With the RAlt on,

FPS was normal initially

but after time/flight at altitude (20 min ?)

FPS would fall when near the ground

FPS would recover if the RAlt was turned OFF and back ON.

IIRC the old behaviour was repeatable i.e. you could fly another 20 min before FPS would drop again
I'm not sure if/how the behaviour changed in 2.5.4.x

It's possible you'll need to be airborne for a while to see the bug or perhaps it was a DCS issue that's been fixed.

Last edited by Ramsay; 05-15-2019 at 02:20 PM.
Ramsay is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2019, 06:27 PM   #37
jojo
Veteran
 
jojo's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: France
Posts: 3,226
Default

Quote:
Originally Posted by Ramsay View Post
The old behaviour was ...

Code:
With the RAlt on,

FPS was normal initially

but after time/flight at altitude (20 min ?)

FPS would fall when near the ground

FPS would recover if the RAlt was turned OFF and back ON.

IIRC the old behaviour was repeatable i.e. you could fly another 20 min before FPS would drop again
I'm not sure if/how the behaviour changed in 2.5.4.x

It's possible you'll need to be airborne for a while to see the bug or perhaps it was a DCS issue that's been fixed.
Yes, I missed that. I have been advised MP and will test accordingly.
It doesn't really matter though
__________________
Flickr gallery:
https://www.flickr.com/gp/71068385@N02/728Hbi

Last edited by jojo; 05-15-2019 at 06:29 PM.
jojo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:05 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.