[REPORTED] Jet Blast Deflector rises without aicraft on catapult - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2018, 11:45 PM   #1
Alphamale
Member
 
Alphamale's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 636
Default Jet Blast deflectors make landings harder

As if landing on a carrier isn't hard enough, we got this now.

I actually had to veer off to the left of this as I was landing...this has happened several times before...it could be a problem, anyone else have this?
Alphamale is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 12:07 AM   #2
Alphamale
Member
 
Alphamale's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 636
Default

or this link https://youtu.be/Grpo2WupYpU

AND

or this link https://youtu.be/ROmK2TtrLd4
Alphamale is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 12:17 AM   #3
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 18,194
Default

Please Provide Track Files
__________________
Windows 7 Ult. 64, HAF922, FX8350 @ 5.31GHz H100 Cooled, 16GB DDR3-2133 GSkill,
2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz, Creative XFi Plat. Fatal1ty Champion,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Acer AL2002 (5760x1080+1600x900+1680x1050)
TM Warthog HOTAS, TM MFDs, CH Fighterstick, Pro Throttle, CH Pro Pedals, TrackIR4 Pro
SkateZilla is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 12:57 AM   #4
Alphamale
Member
 
Alphamale's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 636
Default

Ok, but it is very long as after I first land, I do some experimenting with Kneeboard pages and control buttons but eventually, I ask for permission to launch and you can actually see the deflector rising before I even get to the cat...then I fly to Khasab and finally fly back to the Stennis where I nearly collide with another blast wall as I'm landing...I submitted the video because I find that the in-game track files are unreliable...they actually change what happened...you could be landing and the recorded track will show you flying off the runway...it's as if the track gives you control and you eventually hit something...this is especially noticeable while you fast forward...but it's your dime....
Attached Files
File Type: trk carrier_practice_23.trk (4.45 MB, 10 views)
Alphamale is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 07:51 AM   #5
Lange_666
Senior Member
 
Lange_666's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Belgium
Posts: 1,305
Send a message via ICQ to Lange_666
Default [REPORTED] Jet Blast Deflector rises without aicraft on catapult

Mission: Case 1 landing
Goal: testing radio's just mapped to HOTAS

- Setup radio
- Contacted Stennis
- Landed...
- Hook up
- Selected radio again: asked for take-off
- Stennis confirmed take-off
- Stennis raised jet blast deflector on nearest catapult.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	jbd.png
Views:	114
Size:	1.17 MB
ID:	191817  
__________________
Lange,
Air Operations
666th Black Brigade
System: Win10 Pro 64-bit, CPU: I7-4770K @ 4.6 GHz, Cooling: Corsair H100i, Motherboard: AsRock Extreme4, Video: ASUS Strix 1080Ti OC 11GB, RAM: 16 GB
Corsair Vengance 2133, SSD's: Samsung EVO 120GB & EVO 250GB, HD: Samsung 1TB, Monitor: Samsung SyncMaster 2443 1920x1200, HOTAS: Cougar (U2 mod) & CH Pro pedals, TrackIR4
Personal Wish List: F-16, A6 Intruder, Vietnam theatre
Lange_666 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 09:29 AM   #6
RedeyeStorm
Junior Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 52
Default

Rising oof the jet blast deflectors is coupled to the radio command reqeusting launch. First attach to catapult then radio.
RedeyeStorm is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 10:15 AM   #7
Lange_666
Senior Member
 
Lange_666's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Belgium
Posts: 1,305
Send a message via ICQ to Lange_666
Default

Quote:
Originally Posted by RedeyeStorm View Post
Rising oof the jet blast deflectors is coupled to the radio command reqeusting launch. First attach to catapult then radio.

If you radio for take-off without being on that catapult it's raised for phantom aircraft: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=217954
__________________
Lange,
Air Operations
666th Black Brigade
System: Win10 Pro 64-bit, CPU: I7-4770K @ 4.6 GHz, Cooling: Corsair H100i, Motherboard: AsRock Extreme4, Video: ASUS Strix 1080Ti OC 11GB, RAM: 16 GB
Corsair Vengance 2133, SSD's: Samsung EVO 120GB & EVO 250GB, HD: Samsung 1TB, Monitor: Samsung SyncMaster 2443 1920x1200, HOTAS: Cougar (U2 mod) & CH Pro pedals, TrackIR4
Personal Wish List: F-16, A6 Intruder, Vietnam theatre
Lange_666 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 01:33 PM   #8
Talonx1
Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 122
Default

Not that its an excuse (I dont think they should go up without someone attached) but you’re not hooked up to anything in that pic. If you were then I assume yours would have raised. You look like trapped then called for launch. Way too far right and forward to be on cat 3.
__________________
Talonx1 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 03:12 PM   #9
Lange_666
Senior Member
 
Lange_666's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Belgium
Posts: 1,305
Send a message via ICQ to Lange_666
Default

I was indeed not hooked up to anything and just after i trapped. I just asked for take-off without being hooked up on a catapult and then the Stennis crew raised the JBD as seen in the screenshot. Maybe done for JBD maintenance, who knows?
__________________
Lange,
Air Operations
666th Black Brigade
System: Win10 Pro 64-bit, CPU: I7-4770K @ 4.6 GHz, Cooling: Corsair H100i, Motherboard: AsRock Extreme4, Video: ASUS Strix 1080Ti OC 11GB, RAM: 16 GB
Corsair Vengance 2133, SSD's: Samsung EVO 120GB & EVO 250GB, HD: Samsung 1TB, Monitor: Samsung SyncMaster 2443 1920x1200, HOTAS: Cougar (U2 mod) & CH Pro pedals, TrackIR4
Personal Wish List: F-16, A6 Intruder, Vietnam theatre
Lange_666 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2018, 03:15 PM   #10
MurderOne
Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 228
Default

I think the takeoff request command and the "U" (? the one you use after hooking to the shuttle) command are linked.
__________________
Eagerly awaiting the Tomcat!
MurderOne is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:47 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.