Chuck's DCS Tutorial Library - Page 62 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2019, 12:52 PM   #611
dburne
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,523
Default

Quote:
Originally Posted by Charly_Owl View Post
All good now, thanks for the heads up. I haven't changed the rev date due to the change being minor, but the fix is still in.

Also: I have now gone through the (quite painful) process of migrating all my DCS guides to a newer, standardized and a slightly more printer-friendly format. Revision dates are unchanged, but you should see the difference right away.

Rejoice, the black-bar-of-ink-cartridge-death is now gone!


Thanks so very much for all you do !!
__________________
Don B

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.1 GHz | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w PS | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF Pro MCG Pro| EVGA DG 87 Case | Rift S
dburne is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2019, 05:35 AM   #612
Charly_Owl
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Montreal (QC), Canada
Posts: 1,813
Default

Updated Mirage 2000C guide on 6/09/2019 with the following:
  • Added bookmarks
  • Updated HOTAS Controls to reflect MLO (Mid-Life Overhaul) terminology
  • Re-wrote Air-to-Ground Weapon tutorials with new MLO Weapons System CMD switch logic (previously known as Special Mode switch)
  • Re-wrote takeoff section
  • Re-wrote landing section
  • Added NVG employment slide
  • Updated radar section
  • Updated Magic II tutorial symbology
  • Added BLG-66 Belouga Tutorial
  • Re-wrote ILS Landing tutorial
  • Included clearer UNI images

Please take note that the F-86F Sabre, A-10C Warthog and UH-1H Huey guides also have bookmarks now, alongside the Mirage 2000C, F/A-18C Hornet and F-14B Tomcat.

Last edited by Charly_Owl; 09-06-2019 at 05:38 AM.
Charly_Owl is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 02:17 PM   #613
dburne
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,523
Default

Hey Chuck,

Can you check something for me?
In the Hornet, using your guide to cold start on the Carrier.

Step 18:
Does not appear to be happening for me, no voice alerts or warning or deedle deedle sounds.
Unless - I turn off battery and turn back on - which then I will get those warnings along with the BIT. I have done it about 4-5 times now being careful to make sure I do not miss a previous step, but I may still be missing something?

Thanks for any feedback,
__________________
Don B

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.1 GHz | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w PS | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF Pro MCG Pro| EVGA DG 87 Case | Rift S
dburne is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 02:48 PM   #614
Charly_Owl
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Montreal (QC), Canada
Posts: 1,813
Default

Could you please perform this test on the ground as well and let me know if you have the same result?
Charly_Owl is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 02:57 PM   #615
dburne
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,523
Default

Quote:
Originally Posted by Charly_Owl View Post
Could you please perform this test on the ground as well and let me know if you have the same result?
Sure will, heading out for a while will check it later this afternoon and advise.

Thanks,
__________________
Don B

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.1 GHz | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w PS | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF Pro MCG Pro| EVGA DG 87 Case | Rift S
dburne is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 07:25 PM   #616
dburne
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,523
Default

Quote:
Originally Posted by Charly_Owl View Post
Could you please perform this test on the ground as well and let me know if you have the same result?
Ok did same test on ground, with same results.

If it means anything, in the standby caution panel " Gen Tie" is displayed, along with "Left Gen".
I assume Left Gen as that side has not been started yet, not sure on the Gen Tie?
__________________
Don B

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.1 GHz | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w PS | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF Pro MCG Pro| EVGA DG 87 Case | Rift S
dburne is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2019, 08:19 PM   #617
dburne
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,523
Default

Quote:
Originally Posted by Charly_Owl View Post
Could you please perform this test on the ground as well and let me know if you have the same result?

Chuck, never mind think I figured it out. I think it had to do in how I was turning Batt switch on.
I took my time and saw it said to right click, which I did and everything worked as should. Bit test started no problem. Previously I think I was left clicking and then like oh no, got to go the other way. That apparently was messing me up.

All good now!
__________________
Don B

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.1 GHz | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w PS | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF Pro MCG Pro| EVGA DG 87 Case | Rift S
dburne is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 01:18 PM   #618
sc_neo
Member
 
sc_neo's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 572
Default

Bookmarks...yiphiiii! Great stuff charly, thanks for adding those
sc_neo is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2019, 08:10 PM   #619
dburne
Veteran
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 6,523
Default

Quote:
Originally Posted by dburne View Post
Chuck, never mind think I figured it out. I think it had to do in how I was turning Batt switch on.
I took my time and saw it said to right click, which I did and everything worked as should. Bit test started no problem. Previously I think I was left clicking and then like oh no, got to go the other way. That apparently was messing me up.

All good now!
Well I thought that was it, apparently not.
I am still getting this quite often, Gen Tie message and having to turn batt off and on to get it to work. Does not seem to be any rhyme or reason to it happening or not.
Beginning to think this is a bug in DCS.

Edit: Just to update on this, turns out it was user error on my part. I was not engaging the parking brake properly.
Caused all sorts of problems - duh.
All good now.
__________________
Don B

EVGA Z390 Dark MB | i9 9900k CPU @ 5.1 GHz | EVGA RTX 2080 Ti FTW3 Ultra | 32 GB G Skill Trident Z 3200 MHz CL14 DDR4 Ram | Corsair H150i Pro Cooler | EVGA T2 Titanium 1000w PS | Samsung 970 Pro, 970 Evo 1TB m.2 Nvme |VKB GF Pro MCG Pro| EVGA DG 87 Case | Rift S

Last edited by dburne; 09-14-2019 at 11:08 AM.
dburne is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2019, 11:04 PM   #620
skidog1st
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 9
Default

Is anyone else having trouble printing the f18 guide?
I print it in a booklet format to fit my a5 folders but the guide doesn't print the first and last page on the same a4 page as it prints the last page 3 or 4 pages in which throws out all the following pages. this is the first time I have had a problem printing the guides like this. the f14 guide worked like a charm.
Thanks for the guides as I would be no where with out them!
skidog1st is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:33 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.