Shkval target box not tracking - Page 5 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-21-2018, 04:25 PM   #41
TaFnIz
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by Ranma13 View Post
This has always been the case. The Shkval lock range is only dependent on the time of day, not the contrast shown on the Shkval or the brightness/contrast dials.
Not only time of day. If you play around with clouds you get really short lock distances with Shkval. I played the last mission of the deployment campaign where time of day is 10:30 with really bad weather and cloud density at max (10). When i set cloud density to 8 instead of 10 i can perfectly lock on targets at long ranges.
TaFnIz is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 03:07 PM   #42
The_Dan
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by TaFnIz View Post
Not only time of day. If you play around with clouds you get really short lock distances with Shkval. I played the last mission of the deployment campaign where time of day is 10:30 with really bad weather and cloud density at max (10). When i set cloud density to 8 instead of 10 i can perfectly lock on targets at long ranges.
And additional to this: it worked fine for me in 1.5, but i can't archive a single lock in Georgian Oil War as it has bad weather in some missions.

The Shkval control with the TM Warthog is (for me) not accurate enough to kill moving targets without lock.

If this is considered realistic and not a bug, killing moving targets is nearly impossible for me without best weather conditions (eg. 12:00 daytayme, no clouds usw.) although i have high contrast in the targeting monitor.

I can't believe the locking is this bad in the real thing.
Attached Files
File Type: trk LockOn.trk (3.83 MB, 8 views)
The_Dan is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 04:01 PM   #43
lobo**
Member
 
lobo**'s Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 563
Default

Quote:
Originally Posted by The_Dan View Post

If this is considered realistic and not a bug, killing moving targets is nearly impossible for me without best weather conditions (eg. 12:00 daytayme, no clouds usw.) although i have high contrast in the targeting monitor.
Perhaps this issue with Shkval locking parameters in 2.5 will get some attention from ED in the future.

Ideally variables such as lighting, time of day, atmospheric conditions such as cloud, precipitation or smoke particulate should impact the locking range of the optical system. However I would think it might be more realistic and enjoyable to have the sim look at more of the variables before giving a yea or nay to Shkval lock on.

My 2.5 cents worth.

Cheers
__________________
Lobo's DCS A-10C Normal Checklist & Quick Reference Handbook current version 8D available here:
http://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/172905/
lobo** is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 04:39 PM   #44
TaFnIz
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by The_Dan View Post
And additional to this: it worked fine for me in 1.5, but i can't archive a single lock in Georgian Oil War as it has bad weather in some missions.
Maybe you should consider editing the missions in the ME before playing them. A easy way ist to load the campaign, click the missionplaner, close it and go straight to the ME and you should have the right mission already loaded. Now you can edit the weather conditions and save the mission. Afer that just go back to your campaign, load it and enjoy the target locking.
TaFnIz is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 05:22 PM   #45
The_Dan
Junior Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 89
Default

Quote:
Originally Posted by TaFnIz View Post
Maybe you should consider editing the missions in the ME before playing them.
Georgian Oil War was only an example. As i build own missions, for me and some others with different airframes i get highly restricted in weather and time conditions if i want to include the KA-50.
I haven't tested yet night missions with target illumination from an A-10C. It might be impossible now to do such coop missions.
The_Dan is offline   Reply With Quote
Old 02-22-2018, 07:00 PM   #46
TaFnIz
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Default

Ah ok i understand. Thats of course a dilemma.
TaFnIz is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2018, 03:01 PM   #47
Grodlund
Junior Member
 
Grodlund's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: GBG, Sweden
Posts: 36
Default

I can't get a lock on anything, that I could easily lock before.
Playing around with the contrast/brightness DOES sometimes help, no matter what you say or think. It does.
Though it wears out you laser faster than you can empty your launchers.

I got a few friends to buy and try the module, and it's quite an embarrassment.
This is NOT how it used to function
Grodlund is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2018, 10:16 PM   #48
Fri13
Senior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,382
Default

Quote:
Originally Posted by Weta43 View Post
There are definitely different distances implemented for different types of target (a building and a tank can be locked at a greater range than an infantry soldier).
I think there are only two classes of object though, and there probably should be a third longer range one for buildings (so small, medium and large objects, all with discrete lock distances)
That is what I find as problematic with DCS that we don't have a contrast lock but a key subject lock. We should be able to lock on anything that has contrast, be it then a individual tree or a flying aircraft or individual soldier, as long the video system shows enough contrast it should be possible be locked on.

It doesn't matter what distance the contrast has, as for the Skhval system it is just a 2D image without distance. The limitation for distance comes from speed the Skhval camera can turn and stabilize itself, so further distance target is easier to maintain locked than one in very close by.
__________________
i7-8700k, 32GB 2666Mhz DDR4, 2x 1080Ti SLI 11GB, Oculus CV1.
i7-8700k, 16GB 2666Mhz DDR4, 1080Ti 11GB, 27" 4K, 60" HDR 4K.
Fri13 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2018, 01:35 AM   #49
KungFu
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 78
Default

I gave up on trying to get locks and just make sure the box is as small as possible and small adjustments to keep it on target.

However, the Shkval is all powerful when I can get a lock on moving targets ... it can even track through trees!
__________________
Win 10 Prof 64bit i7-8770k @4.8GHz, 32GB GSkill RAM, 1 x 250, 1 x 500 GB Samsung PCIe NVMe m.2 drives, ASUS ROG 1080Ti 11GB, Thrustmaster Warthog HOTAS, TFRP pedals, 3DConnexion spacemouse, Trackir 5
KungFu is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2018, 02:22 AM   #50
Axelerator
Senior Member
 
Axelerator's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Montpellier, France
Posts: 1,014
Default

Looks like those problems might very well be related https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=203555
Axelerator is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:19 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.