Oculus RIFT S doesn't launch DCS anymore - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2019, 11:50 AM   #1
Hueyman
Member
 
Hueyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: JUNGLE
Posts: 530
Default Oculus RIFT S doesn't launch DCS anymore

Hello,


Just got the Rift S and was blown away with the immersion, first time I loaded up the Huey, I got crazy in my room.. I was there ...


Anyway, after two days of amazements, it just stopped working.


The Rift works correctly in the Oculus app but after a few moments I get black screens. Then it seems to work correctly again, and when I launch DCS, it loads up to the hangar with the Su 27 for 2 seconds ( still no interface displayed ) then immediately clause ( no crash message ) back to the Oculus soft.


Other issue in X-Plane : VR loads up nicely but the two touches remotes cannot select anything, just show the sights but cannot grab anything.


Tried updated nVidia drivers, then rolling back


Repairing Oculus soft, uninstalling, re installing.. no changes


DCS last open beta version


Windows 10 64 Bits


Any clues ?


Thanks !!
__________________

CPL(A)IR ME/SEP/MEP/SET - CPL(H)/EC120B/AS355N/Bell 206/AS350B2
Hueyman is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2019, 02:04 PM   #2
Bearskin
Junior Member
 
Bearskin's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 31
Default

I have the Rift CV1 and I have never been able to launch DCS through the oculus library. Saying that I have never been able to launch any 3rd party games through the oculus library.
__________________
Asus ROG MVF, 3770K @ 4.5, GTX 970, 16 gig RAM, TM Warthog, Cessna Pro Pedals, Oculus Rift.

Last edited by Bearskin; 08-09-2019 at 02:08 PM.
Bearskin is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2019, 06:23 PM   #3
Hueyman
Member
 
Hueyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: JUNGLE
Posts: 530
Default

Even when I launch it directly out of the library same result...
__________________

CPL(A)IR ME/SEP/MEP/SET - CPL(H)/EC120B/AS355N/Bell 206/AS350B2
Hueyman is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 12:01 PM   #4
DthFrmAbv
Junior Member
 
DthFrmAbv's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Switzerland
Posts: 46
Default

Quote:
Originally Posted by Bearskin View Post
I have the Rift CV1 and I have never been able to launch DCS through the oculus library. Saying that I have never been able to launch any 3rd party games through the oculus library.
some actually do launch, but DCS never did here, either.
__________________
Ryzen 2700X, 2080ti, 32GB, VR only for DCS. SFX-100 motion rig
DthFrmAbv is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2019, 08:53 PM   #5
raymond502
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 15
Default

in x plane I use mouse, dcs open beta not loading
raymond502 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2019, 03:27 PM   #6
Hueyman
Member
 
Hueyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: JUNGLE
Posts: 530
Default

Crazy ... it worked like a charm for three days and now nothing !!


It doesn't even launch in normal desktop shortcut. It just loads and instantly close it.


Here are both my DCS Logs and Rift Log
Attached Files
File Type: zip Oculus_Logs_MSI_20190812_115948.zip (1.34 MB, 3 views)
File Type: txt dcs.log.txt (24.2 KB, 6 views)
__________________

CPL(A)IR ME/SEP/MEP/SET - CPL(H)/EC120B/AS355N/Bell 206/AS350B2
Hueyman is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2019, 12:26 AM   #7
VampireNZ
Senior Member
 
VampireNZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: New Zealand
Posts: 1,075
Default

Quote:
Originally Posted by Hueyman View Post
Crazy ... it worked like a charm for three days and now nothing !!

It doesn't even launch in normal desktop shortcut. It just loads and instantly close it.

Here are both my DCS Logs and Rift Log
You tried running a DCS repair?

Personally I load up Oculus then DCS from desktop and then jump in rig. Never had much luck loading DCS from inside Oculus.
__________________
Asus Maximus VIII Hero Alpha| i7-6700K @ 4.60GHz | nVidia GTX 1080ti Strix OC 11GB @ 2075MHz| 16GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 CL14 |
Samsung 950 PRO 512GB M.2 SSD | Corsair Force LE 480GB SSD | Windows 10 64-Bit |
TM Warthog with FSSB R3 Lighting Base | VKB Gunfighter Pro + MCG | TM MFD's | Oculus Rift S |

VampireNZ is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:36 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.