BS2 update wont install with Steam BS - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-20-2012, 07:54 PM   #1
QVidal
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 18
Default BS2 update wont install with Steam BS

Hello all,
Again, as every time I have to install BS2 update I have a problem. Now is the Black Shark must be installed and activated. I am pretty sure I did the steps as required (it was the 3rd time I install BS2 update, now it was because I got a new PC).

Steps followed:
- Installed Steam BS and played a mission in single player and another in multi.
- Installed DCS World using DCS_World_release_en_1.2.2.7570_69
- Installed A-10C using A-10C_release_en_1.2.2.7570_69
- Run KA-50_bs1update_en_1.2.2.7570_69 and error "DCS Black Shark 1 must be installed and activated"
- Run DCS World and activated A-10C
- Deleted Steam BS
- Again, installed Steam BS and played a mission in single player and another in multi
- Again, run KA-50_bs1update_en_1.2.2.7570_69 and error "DCS Black Shark 1 must be installed and activated"

I tried both with normal and admin privileges and nothing worked.

Anyone with the same problem was able to solve it?
QVidal is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 06:51 AM   #2
BigfootMSR
Member
 
BigfootMSR's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 591
Default

It appears you have the right file downloaded, The only suggestion I have is to try this: http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=94531. It will remove your activation for bs on your comp so it will burn an activation. But, I believe it should get you working. Try searching around the forums in the activation problems forum/thread. There might be something in there other than this. When you are installing BS1 after you upgraded the computer, did it ask you for your serial key?
__________________
DCS: A10C Warthog JTAC coordinate entry training mission http://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/99424/

DCS: Blackshark 2 interactive training missions http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=84612
BigfootMSR is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 04:32 PM   #3
QVidal
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 18
Default

Thanks for your comments. The solution you proposed did not work, I think it might be related to the installer not detecting the Steam version, which does not need any serial, and the one it installs in the registry is different from the serials provided by Eagle Dynamics for Black Shark.

Now I am able to run BS2, but not because this problem was solved. What I did was to copy the folder Mods/aircrafts/Ka-50 from the old computer to the new one, then I was able to activate BS2 without any problem.

So this is still an open issue, other people might have the same problem and the workaround I used might not work for them. As always, legitimate customers are punished.
QVidal is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 04:49 PM   #4
WarthogSmurf
Member
 
WarthogSmurf's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 237
Default

Download BS from ED and remove the steam one. (deacitvate) then install BS1 , activate etc. Then you do the upgrade and it should work. Steam uses the same keys as the regular one so no worries there. Steam is kinda dropped by ED after BS2 hence it wont work perfect anymore
WarthogSmurf is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 04:55 PM   #5
QVidal
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 18
Default

I tried that WarthogSmurf, but with Steam there is no serial number provided like with the Steam A-10C, which comes with a CD Key. Steam BS has a completely different way of activation.

I uninstalled Steam's BS and install BS from ED, when prompted for the serial I tried with the serial number that the steam version put on the registry and it did not work.
QVidal is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 06:05 PM   #6
thinkr
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fort Collins, Colorado, USA
Posts: 313
Send a message via MSN to thinkr
Cool

Steam version is not able to be upgraded with BS2 since it does not provide a CD KEY! I thought Only the Standalone version bought an downloaded from ED is able to do that. Your in still in luck its on sale right now from ED site. BTW you were right the Steam version of A10 is able to upgrade since it does provide a CD Key. You have to buy BS 1 from ED website since you already purchased the upgrade. Word to the WISE always READ the STEAM FORUMS EVERY TIME BEFORE YOU BUY A GAME! I do it religiously to make sure it doesn't have problems with activation of upgrades or other kinds of EXTRA DMR or compatibility with your hardware.

Click this STEAM FORUMS since you have to go here manually since they changed it.

type forums.steampowered.com in your browser if you want the url

Going to the game page and clicking forums leads to the stupid discussions page.
__________________
HowToVideoHawgTouch_Use4HeliosToo!
Modded CapLoz HeliosV2.1_1280x1024.zip
Spoiler:
2x 1080p 22"Monitors, Saitek X52, Saitek Combat Rudder Pedals, Trackir5, Win7Pro Pro 64Bit, Intel Q9550 @3.8Ghz, EP45-UD3L, 8GB Ram, Nvidia 560Ti 2GB, 2x 500GB Velociraptor

Flaming Cliffs 3
DCS:A10C,KA-50, Huey, Mi-8, WWII Euro 40+ Supporter, Mig21
Falcon 4 BMS
IL-2 Sturmovik: 1946
Take on Helicopters
Arma 2 AO + PMC + BF All Addons Series
Arma 3
EECH & EEAH
Medivac & Search and Rescue 4 Series

Last edited by thinkr; 12-24-2012 at 06:29 PM.
thinkr is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 06:12 PM   #7
EtherealN
Coffee boy
 
EtherealN's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: An Chéim, Baile Átha Cliath, Éire
Posts: 14,922
Default

thinkr, incorrect.

The first installer did not properly detect the Steam version. Later ones did. Steam version of BS1 is eligible for the Upgrader. If this malfunctions it is something that will have to bee looked into.
__________________

Daniel "EtherealN" Agorander | Даниэль "эфирныйн" Агорандер
Intel i7 2600K @ 4.4GHz, ASUS Sabertooth P67, 8GB Corsair Vengeance @ 1600MHz, ASUS GTX 560Ti DirectCU II 1GB, Samsung 830series 512GB SSD, Corsair AX850w, two BENQ screens and TM HOTAS Warthog
DCS: A-10C Warthog FAQ | DCS: P-51D FAQ | Remember to read the Forum Rules | Hell Yeah! | Norse Religious Education | Life of a Game Tester
EtherealN is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2012, 06:26 PM   #8
thinkr
Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Fort Collins, Colorado, USA
Posts: 313
Send a message via MSN to thinkr
Default

things had changed since I last tried. Sorry for the incorrect info. thanks for clarifying EtherealN
__________________
HowToVideoHawgTouch_Use4HeliosToo!
Modded CapLoz HeliosV2.1_1280x1024.zip
Spoiler:
2x 1080p 22"Monitors, Saitek X52, Saitek Combat Rudder Pedals, Trackir5, Win7Pro Pro 64Bit, Intel Q9550 @3.8Ghz, EP45-UD3L, 8GB Ram, Nvidia 560Ti 2GB, 2x 500GB Velociraptor

Flaming Cliffs 3
DCS:A10C,KA-50, Huey, Mi-8, WWII Euro 40+ Supporter, Mig21
Falcon 4 BMS
IL-2 Sturmovik: 1946
Take on Helicopters
Arma 2 AO + PMC + BF All Addons Series
Arma 3
EECH & EEAH
Medivac & Search and Rescue 4 Series

Last edited by thinkr; 12-24-2012 at 08:12 PM.
thinkr is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2012, 09:49 AM   #9
average_pilot
Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 699
Default

In steam's game library, when you select a game, on the right you can see "Links". And one of the links is "CD key". Do you have that link with BS1?
average_pilot is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2012, 01:28 PM   #10
QVidal
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 18
Default

No, there is no such link in Steams BS1. As I said before, the activation in Steam is different for BS (not for A-10 which provides a serial number)
QVidal is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
activation, black shark, black shark 2, steam, update

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:16 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.