[NOT AT ALL] is the Yak-52 dead? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-16-2019, 01:04 PM   #1
berk.kp
Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 280
Default [NOT AT ALL] is the Yak-52 dead?

It would be nice to see some update i.e. a damage model. Also the engine still does not fail when overheating.
berk.kp is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 01:39 PM   #2
Flummi
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: EDVY, Germany
Posts: 85
Default

Quote:
Originally Posted by berk.kp View Post
It would be nice to see some update i.e. a damage model. Also the engine still does not fail when overheating.
For me it looks like it is dead.
__________________
PC: AMD Ryzen 5 2600X| MSI B350 Tomahawk| 2x 16GB DDR4 G.Skill RipJaws V (F4-3200C16D-32GVK)| Gigabyte GeForce RTX 2070 Windforce 8G| 2x SSD-Drive (one for DCS only)| 1x HDD-Drive| Cougar Panzer Max| custom water cooling| Windows 10 Pro 64bit|
Gear: Oculus Rift S| Thrustmaster Warthog HOTAS| MFG Crosswind|
Flummi is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 02:16 PM   #3
norbot
Member
 
norbot's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Germany
Posts: 674
Default

Yes. Some progress in the current EA-state would be nice. It's already been asked, but not much of a reasonable answer: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=231803
__________________
A-10C, AV-8B, F/A-18C, F-5E, Yak-52, NTTR, Persian Gulf, FW 190D-9, Spitfire LF Mk. IX, Normandy + WWII Assets Pack
norbot is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 07:01 AM   #4
1987kess
Junior Member
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 30
Default

It's a shame, I'm actually flying this module again and I'm enjoying it pretty much, but they need to fix the bugs and add some sort of navigation system.


I really hope they finish it. ED usually finish the modules, except this one...
1987kess is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 07:25 AM   #5
Mr_sukebe
Senior Member
 
Mr_sukebe's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: England
Posts: 1,460
Default

It would be good to see it get some love. I still really like flying it and take it out at least once a week.
__________________
System: 9700, 64GB DDR4, 1080, NVME2, Rift S, Jetseat, VPC HOTAS, MFG crosswinds, custom button box, Logitech G502 and Marble mouse.
631 Squadron Server: i5 2500@3.9Ghz, 24GB DDR3, SSD.
Mr_sukebe is online now   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 07:36 AM   #6
Buzzles
Senior Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Northern Europe
Posts: 2,617
Default

From literally the thread below this one, an update was posted a couple of days ago:

https://forums.eagle.ru/showpost.php...1&postcount=77
Buzzles is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 07:37 AM   #7
hazzer
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 324
Default

I'm glad it's not just me that is unhappy about this. It is not fair that we purchase all of Eagle Dynamics products only to be left hanging with 0 polish or in the case of the yak half done.

In my opinion there should be a group at ed working on all released products, making sure they are big free, finished and to a high quality.
__________________
Asus GTX1080ti,I7-7800k, 32gb ram, SSD, Samsung Odyssey VR, MSFFB2, T-50 Throttle, Thrustmaster Rudder Pedals
hazzer is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 07:43 AM   #8
NeilWillis
Veteran
 
Join Date: Jun 2013
Location: United Kingdom
Posts: 4,724
Default

You've not been left hanging. Work continues as the previous post stated.

Once you have been in DCS World a while you will appreciate that stuff just takes time given limited resources at their disposal. They are not a huge software studio, and they have a lot of spinning plates in the air to deal with.

The Yak-52 was made available to us after a separate contract to supply it to a private customer was fulfilled. Clearly, their specification didn't include a damage model, but we're still getting one, so we can't exactly complain, can we?

Or would you suggest that they hold up major projects like the F/A-18 or F-16 in order to satisfy the whim of a very small minority who want the Yak-52 completed right away?

You have had confirmation, so in the meantime, don't overheat the engine or crash and you can be thoroughly satisfied with another superb, worlds beating module can't you.
NeilWillis is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2019, 02:44 PM   #9
bkthunder
Senior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 1,059
Default

Quote:
Originally Posted by NeilWillis View Post

Clearly, their specification didn't include a damage model, but we're still getting one, so we can't exactly complain, can we?
Erm... I bought the module at full price and it didn't say anywhere that it was a special project, so sorry, I can complain and I expect it to have all the bells and whistles that other DCS mdoules have. What specification they had from their private customer has nothing to do with me.

Quote:
Originally Posted by NeilWillis View Post

Or would you suggest that they hold up major projects like the F/A-18 or F-16 in order to satisfy the whim of a very small minority who want the Yak-52 completed right away?
Did it say anywhere on the shop page that "this moduel is for a small minority and therefore has low priority"? So let's say that I am Joe Pilot and new to DCS, I go on the store and I buy the Yak-52, because that is what I am interested in. How am I supposed to know that it woudl take years to finish because other projects have higher priority (project which have come AFTER the sale of the Yak-52)?

I personally don't care about the yak-52, I also prefer the F-18 to be completed sooner, BUT, and it's a big but, this is not a valid argument for people who have spent their money and rightfully deserve to receive what they paid for in a timely manner, or are you suggesting that some customers are more important than others based on which type of module they buy, even if they bought it BEFORE other modules that now magically have higher priority?
__________________
Windows 10 - Intel i7 7700K 4.2 Ghz (no OC) - Asus Strix GTX 1080 8Gb - 16GB DDR4 (3000 MHz) - SSD 500GB + WD Black FZEX 1TB 6Gb/s
bkthunder is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2019, 02:49 PM   #10
CallsignFrosty
Member
 
Join Date: May 2014
Posts: 215
Default

Yep, no F16 preorder for me.
I've preordered every module until now - something has to change.
CallsignFrosty is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:40 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.