How to setup DCS in game VOIP? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2019, 09:37 AM   #1
Mr_sukebe
Senior Member
 
Mr_sukebe's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: England
Posts: 1,593
Default How to setup DCS in game VOIP?

Anyone got the inbuilt VOIP working on their own server and would be willing to create a "mugs guide" on how to do it?

I have been through the steps originally suggested, and can bring up the comms box in flight. What I can't do is see another player. My assumption is that I've not got something right in the server settings. I have checked that port 10309 is open, still no joy.
__________________
System: 9700, 64GB DDR4, 1080, NVME2, Rift S, Jetseat, Thrustmaster F18 grip, VPC T50 stick base and throttle, CH Throttle, MFG crosswinds, custom button box, Logitech G502 and Marble mouse.
Server: i5 2500@3.9Ghz, 24GB DDR3, SSD.
Mr_sukebe is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 07:03 PM   #2
Bolt-1
Member
 
Bolt-1's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Taxachusetts
Posts: 242
Default

Just a thought. Have you tried port 10308
__________________
My Specs. below
Spoiler:
ASUS TUF Z390 Pro Gaming
I5 9600K@4.5 Ghz.
32 Gb. G. Skill Rip Jaw V DDR4 @ 3200
MSI Gaming 1070 TI
Samsung 970 EVO+ NVME Pcie 500GB
Samsung 850 EVO 500GB SSD

OCZ 120GB vertex 2 SSD
Win10 64 Pro
TM Warthog
TM Cougar
Samsuny Odyssey +
CH Pro Pedals
ASUS 32" 2560X1440 Main
Samsung 23" LED/LCD 1920X1080
Corsair TX 850W
Corsair H100i GTX
HAF 932


Bolt-1 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 07:40 PM   #3
Mr_sukebe
Senior Member
 
Mr_sukebe's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: England
Posts: 1,593
Default

Quote:
Originally Posted by Bolt-1 View Post
Just a thought. Have you tried port 10308
Yep, that's open too.
__________________
System: 9700, 64GB DDR4, 1080, NVME2, Rift S, Jetseat, Thrustmaster F18 grip, VPC T50 stick base and throttle, CH Throttle, MFG crosswinds, custom button box, Logitech G502 and Marble mouse.
Server: i5 2500@3.9Ghz, 24GB DDR3, SSD.
Mr_sukebe is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 03:28 AM   #4
rwbishUP
Junior Member
 
rwbishUP's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Location: United States, WV
Posts: 34
Default

wow @ all the helpful in this community!
rwbishUP is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 04:32 AM   #5
fargo007
Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 667
Default

Quote:
Originally Posted by Mr_sukebe View Post
Anyone got the inbuilt VOIP working on their own server and would be willing to create a "mugs guide" on how to do it?

I have been through the steps originally suggested, and can bring up the comms box in flight. What I can't do is see another player. My assumption is that I've not got something right in the server settings. I have checked that port 10309 is open, still no joy.
It's cold comfort, but I made it exactly as far as you did and not an inch further.

We were both on the server and could see ourselves in the particular room/channel but not each other.
__________________



Are you ready to take your chopper flying skills to the next level?
Then check out http://www.blacksharkden.com/ Or visit us on Discord https://discord.gg/kaayJ5z and talk to some of our awesome pilots today.
fargo007 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2019, 05:44 PM   #6
Mr_sukebe
Senior Member
 
Mr_sukebe's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: England
Posts: 1,593
Default

Can anyone assist on this issue? I still have no idea what I'm missing.
__________________
System: 9700, 64GB DDR4, 1080, NVME2, Rift S, Jetseat, Thrustmaster F18 grip, VPC T50 stick base and throttle, CH Throttle, MFG crosswinds, custom button box, Logitech G502 and Marble mouse.
Server: i5 2500@3.9Ghz, 24GB DDR3, SSD.
Mr_sukebe is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 12:54 PM   #7
CHPL
Member
 
CHPL's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Germany
Posts: 869
Default

Quote:
Originally Posted by Mr_sukebe View Post
Can anyone assist on this issue? I still have no idea what I'm missing.
You need to add something on the server

Aadd to server's 'Saved Games\DCS\Config\autoexec.cfg' line:

net.force_ipv4_lan=true
__________________
Always happy landings
CHPL is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:30 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.