Harrier Training Missions - Page 21 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2019, 02:35 AM   #201
3mta3
Junior Member
 
3mta3's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Florida
Posts: 46
Default

Heard good things about these missions so tried a few last night, and none recognized the space bar press.
__________________
PC
i7 7700k
Gigabyte Z270
MSI GTX 1070
32gb DDR4
500gb EVO 850 SSD DCS
500gb EVO 960 NVMe SSD Windows
3mta3 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 10:20 AM   #202
felixx75
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: Munich
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by 3mta3 View Post
Heard good things about these missions so tried a few last night, and none recognized the space bar press.
Strange, I didn't have any problems with it.
felixx75 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 10:34 AM   #203
imacken
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 2,819
Default

This issue comes up regularly not just here. Can't remember the solution exactly, but it has something to do with the user's mapping of the space bar.
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · HTC Vive Pro
imacken is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 11:32 AM   #204
Razor18
Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 524
Default

Look up what button on the joystick is Space mapped to, and try that button. But you always have to wait until the voiceover says to press it.
Razor18 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 11:40 AM   #205
imacken
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 2,819
Default

Quote:
Originally Posted by Razor18 View Post
But you always have to wait until the voiceover says to press it.
Not always true, and that is one of the frustrations of the DCS Training Missions. Can't remember how it works in the Harrier, but there are varying standards. Sometimes you can press space in advance and skip the instructor's speech, sometimes you can't. Sometimes if you press just too early, the whole lession breaks down.
I appreciate that these things are all set in ME, but really, ED ought to standardise the way in which these training missions are produced, as it can be very confusing for novice flyers trying to become familiar with a module for whom these are intended.
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · HTC Vive Pro
imacken is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 11:59 AM   #206
Razor18
Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 524
Default

Welcome to the club, dude...
Razor18 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 12:10 PM   #207
imacken
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 2,819
Default

Quote:
Originally Posted by Razor18 View Post
Welcome to the club, dude...
What does that even mean?
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · HTC Vive Pro
imacken is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 12:12 PM   #208
Razor18
Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 524
Default

Means if you are new to DCS, you better get used to its flaws... :-)
Razor18 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 12:23 PM   #209
imacken
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 2,819
Default

Eh, not sure who you are referring to, but in my case I’m making a suggestion that I have mentioned a few times in the last few years in the vain hope that ED would standardise and help new learners for whom these TMs are designed for. I have got ‘used to it’s flaws’ but that doesn’t mean that we shouldn’t strive to help others now and in the future.
There are other aspects they could improve on like, sometimes a button press too soon sends the mission into a frenzy, other times an early press moves everything on.
The novice is easily confused by the lack of standardisation in DCS, and it is a shame that even the new modules in the last year or so have no common behaviour.
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · HTC Vive Pro
imacken is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2019, 03:53 PM   #210
3mta3
Junior Member
 
3mta3's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Florida
Posts: 46
Default

My harrier space bar was mapped to weapon release but after having no luck with the space bar press triggering the mission I tried clearing the mapping. Still doesn’t work. Example is mission says anchor waypoint 1 and press space bar when ready. Which I do and nothing happens.
__________________
PC
i7 7700k
Gigabyte Z270
MSI GTX 1070
32gb DDR4
500gb EVO 850 SSD DCS
500gb EVO 960 NVMe SSD Windows
3mta3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:39 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.