Newest EDM Model Tools - Page 129 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-13-2017, 03:52 AM   #1281
-Rudel-
3rd Party Developer
 
-Rudel-'s Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Dean Martin Celebrity Roasts
Posts: 1,128
Default

Quote:
Originally Posted by NRG-Vampire View Post
hey guys, how do you refresh/install a newer plugin generally ?
simply over-install the previous/older plugin ?
TY
I use windows uninstaller, then install the plugin i want
__________________
http://www.leatherneck-sim.com/
https://www.facebook.com/leathernecksim

i9 7980XE, 128GB Ram, SLI GTX Titan Xp, Win10 Pro, SSD, 2 x 256GB SSD, 4 x 512GB SSD RAID 0
i7 4960X, 64GB Ram, GTX Titan, Win10 Pro, 512GB PCIe SSD, 2 x 256GB SSD, 6 x 4TB HDD RAID 6, 9361-8i RAID Controller
i7 2600K, 16GB Ram, GTX 580, Win10 Pro, 240GB SSD, 3 x 4TB HDD
Pentium 4, 2GB Ram, GeForce 6800 Ultra, WinXp Pro, 3 x 500GB HDD
-Rudel- is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2017, 07:54 AM   #1282
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: West London UK
Posts: 10,060
Default

Quote:
Originally Posted by -Rudel- View Post
I use windows uninstaller, then install the plugin i want
Back up your shapes and texture folders.. you might lose your Stuff...

on ma mobile
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
Please send all hate mail to No11
V0.99 of my UK Yak-52 is now available in the user files..
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2018, 09:12 PM   #1283
ikonane
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 44
Default

Is it possible to convert .EDM to .obj or .stl or some other format where I can open the 3d models in other programs?
For example if I want to open a 3d model in Modo instead of 3ds max.

Thanks!
ikonane is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2018, 09:20 PM   #1284
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: West London UK
Posts: 10,060
Default

Ne reverse engineering the EDM file.
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
Please send all hate mail to No11
V0.99 of my UK Yak-52 is now available in the user files..
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2018, 09:23 PM   #1285
Silver_Dragon
ED Translator
 
Silver_Dragon's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Arafo, Tenerife, Canary Islands, Spain
Posts: 5,652
Send a message via MSN to Silver_Dragon
Default

A EDM reverse engineering can put on danger all ED and 3rd party develop.
__________________
More news to the front
Wishlist: ED / 3rd Party Campaings
My Rig: Intel I-5 750 2.67Ghz / Packard Bell FMP55 / 16 GB DDR3 RAM / GTX-1080 8 GB RAM / HD 1Tb/2Tb / Warthog / 2 MDF / TFPR

DCS: Roadmap (unofficial):https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=116893
DCS: List of Vacant models: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=104115
21Squad DCS: World News: https://www.facebook.com/21Squad-219508958071000/
Silver_Dragon Youtube
Spanish 4Th Perrus Squadon Member: http://www.4thperrus.com
Silver_Dragon is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2018, 09:32 PM   #1286
ikonane
Junior Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 44
Default

So there is no way to for example if I would like to create a more advanced livery to open a model and paint directly on the uv to export?
To paint and trace by hand in Photoshop is the only way? A lot of trial and error then.

Thanks for the quick answers.
ikonane is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2018, 09:42 PM   #1287
LevelPulse
Member
 
LevelPulse's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: England
Posts: 343
Default

Quote:
Originally Posted by ikonane View Post
So there is no way to for example if I would like to create a more advanced livery to open a model and paint directly on the uv to export?
To paint and trace by hand in Photoshop is the only way? A lot of trial and error then.

Thanks for the quick answers.
Yep that's the only way and it can be frustrating which is why most of the aircraft have good templates. I think you can mount liveries through the modelviewer which is quicker than loading them into the game.
__________________

Director | Team CoordinatorPC Specs:
Spoiler:
  • Intel I7 8700k 4.7Ghz
  • Gigabyte Aorus Ultra Gaming Z370 Motherboard
  • 16GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz Ram
  • 500GB Samsung Evo 850 SSD
LevelPulse is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2018, 12:21 AM   #1288
Chukk
Junior Member
 
Chukk's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Amherst Canada
Posts: 34
Send a message via MSN to Chukk
Default

I'm also having a "ImGui.dll" missing issue! Re-installed twice, still same issue.
That is Modelviewer 133261.exe

OK found the solution to the ImGUI issue. The exe file is actually in the DCS directory.

Last edited by Chukk; 01-16-2018 at 11:27 AM.
Chukk is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2018, 02:28 PM   #1289
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 18,157
Default

Quote:
Originally Posted by S125 View Post
is there a way asing (Arg or key ?? )for change view in dcs

for 2 Cockpit

example F1 keybord view cockpit 1 ) F2 next view Cockpit 2 in dcs

You dont need to ask the same question in every section and PM.

There is no Argument assigned to Switching Cockpits, it's Configured in the LUA
__________________
Windows 7 Ult. 64, HAF922, FX8350 @ 5.31GHz H100 Cooled, 16GB DDR3-2133 GSkill,
2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz, Creative XFi Plat. Fatal1ty Champion,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Acer AL2002 (5760x1080+1600x900+1680x1050)
TM Warthog HOTAS, TM MFDs, CH Fighterstick, Pro Throttle, CH Pro Pedals, TrackIR4 Pro
SkateZilla is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2018, 02:44 PM   #1290
SkateZilla
Moderator/ED Testers Team
 
SkateZilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Virginia Beach
Posts: 18,157
Default

Quote:
Originally Posted by S125 View Post
no need to worry if not all PM is not replay


and I do not see the configuration in file (LUA) not


is (dll file) example L39 C or C-101ok for view next cockpit yes in dcs :just problem in the 2 module view ILS and MFD not built into module
Views.lua

Code:
ViewSettings = {
	
	Cockpit = {
	[1] = {-- player slot 1
			CockpitLocalPoint      = {4.45000,1.30000,0.000000},-- 
			CameraViewAngleLimits  = {20.000000,130.00000},
			CameraAngleRestriction = {false,90.000000,00.500000},
			CameraAngleLimits      = {190.000000,-80.000000,110.000000},
			EyePoint               = {0.130000,0.010000,0.000000},--front/back,up/down,left/right}<-'neck dimension'in meters  -- {0.050000,0.000000,0.000000}
			limits_6DOF            = {x = {0.050000,0.480000},y ={-0.300000,0.000000},z = {-0.300000,0.300000},roll = 90.000000},--
			ShoulderSize		   = 0.70,-- standart 25
			Allow360rotation	   = false,
			},	
       [2] = {-- player slot 2
			CockpitLocalPoint      = {3.45000,1.30000,0.000000},-- 
			CameraViewAngleLimits  = {20.000000,130.00000},
			CameraAngleRestriction = {false,90.000000,00.500000},
			CameraAngleLimits      = {190.000000,-80.000000,110.000000},
			EyePoint               = {0.130000,0.010000,0.000000},--front/back,up/down,left/right}<-'neck dimension'in meters  -- {0.050000,0.000000,0.000000}
			limits_6DOF            = {x = {0.050000,0.480000},y ={-0.300000,0.000000},z = {-0.300000,0.300000},roll = 90.000000},--
			ShoulderSize		   = 0.70,-- standart 25
			Allow360rotation	   = false,
			},	
		}, -- Cockpit 
	Chase = {
		LocalPoint      = {2.510000,3.604000,0.000000},
		AnglesDefault   = {180.000000,-8.000000},
	}, -- Chase 
	Arcade = {
		LocalPoint      = {-13.790000,6.204000,0.000000},
		AnglesDefault   = {0.000000,-8.000000},
	}, -- Arcade 
}

or

Code:
local function player(x,y)
return {	CockpitLocalPoint      = {x,y,0},
			CameraViewAngleLimits  = {20.000000,140.000000},
			CameraAngleRestriction = {false,90.000000,0.500000},
			CameraAngleLimits      = {200,-90.000000,90.000000},
			EyePoint               = {0.05000,0.100000,0.000000},
			ShoulderSize		   = 0.25,
			Allow360rotation	   = false,
			limits_6DOF            = {x = {-0.05,0.2},y ={-0.5,0.1},z = {-0.25,0.25},roll = 90.000000},--{x = {-0.15,0.25},y ={-0.15,0.075},z = {-0.170,0.170},roll = 90.000000},
		}
end

ViewSettings = {
	Cockpit = {
	player(3.04,0.68),--front cockpit
	player(1.5 ,1),--rear cockpit
	}, -- Cockpit 
	Chase = {
		LocalPoint      = {-5.0,1.0,3.0},
		AnglesDefault   = {0.000000,0.000000},
	}, -- Chase 
	Arcade = {
		LocalPoint      = {-21.500000,5.618000,0.000000},
		AnglesDefault   = {0.000000,-8.000000},
	}, -- Arcade 
}
__________________
Windows 7 Ult. 64, HAF922, FX8350 @ 5.31GHz H100 Cooled, 16GB DDR3-2133 GSkill,
2x R7970 Lightnings Crossfired @ 1.1/6.0GHz, Creative XFi Plat. Fatal1ty Champion,
3x ASUS VS248HP + Hanns·G HZ201HPB + Acer AL2002 (5760x1080+1600x900+1680x1050)
TM Warthog HOTAS, TM MFDs, CH Fighterstick, Pro Throttle, CH Pro Pedals, TrackIR4 Pro

Last edited by SkateZilla; 01-18-2018 at 02:47 PM.
SkateZilla is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:10 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.