DCS 2.5.3 Crash on Startup In VR - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2019, 10:29 AM   #11
noxyd
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 34
Default

Did some testing : no crash in non-VR mode.

I’m still getting a lot of crashes at the server selection stage or during loading phase after selecting a server.

I tried reinstalling Oculus soft, I tried various nvidia drivers and did not put any GPU overclock.
I also tried the pagefile trick.
I have Oculus tray tool to disable ASW by default.

One thing I noticed is that I have very high framerate in DCS menus (200-300 fps), and I can hear cool whine from the GPU.
If I manage to join a server and then go back to the menus (though all that without crashing is pretty rare) the framerate is now at a more reasonable level (similar to in-game 45-90 fps).

I’m wondering if the very high framerate/coil whine causes those crashes.
I’ll try to see if there’s a way to limit framerate at say 90 at all times.

Anybody facing the same issues ?

Thanks for your help
__________________
Gigabyte Z390 Gaming X, 9700k @5.1Ghz, 1080 TI STRIX OC @2Ghz, 16GB DDR4 @3500mhz C15, SSD Adata XPG SX8200Pro, Oculus Rift S
noxyd is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2019, 01:42 AM   #12
noxyd
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 34
Default

Tried with limiting framerate at 90 fps.

Still got crashes at server selection stage.
__________________
Gigabyte Z390 Gaming X, 9700k @5.1Ghz, 1080 TI STRIX OC @2Ghz, 16GB DDR4 @3500mhz C15, SSD Adata XPG SX8200Pro, Oculus Rift S
noxyd is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2019, 06:50 PM   #13
-=Demon=-
Member
 
-=Demon=-'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Germany
Posts: 247
Default

Well I guess I'll join you guys in the boat.

all of a sudden DCS is not leading me beyond the loading screen just shortly before the screen opens where you can choose your airplane. Instead it keeps loading and loading. Than my Oculus home shuts down and starts again and i am in oculus home allthough DCS is still running. than without any crash report dcs shuts down.

That is what I already did: Renamed Saved Game Folder of DCS, repair, clean (with Skate Zillas fantastic tool) deinstalled modules, reinstalled them, deinstalled occulus home, reinstalled occulus home, went from Nvidia 430.53 (incl. hotfix and update from ED) to version 425.31. Everything with no luck. This is in Multiplayer and singleplayer VR and also in 2D.

I found out that the F14 is causing the crash. The funny thing is that I can't connect to missions, which are setup with a F14. I made my own mission and started to place one Module like the Mirage. Startet the mission -> works. than added the huey -> works. than added the F14 baaaaaaaaaaaammmmmmmmmmm -> crash of oculus home and afterwards dcs...thats strange. I started a new mission and placed a single F14. DCS Loads until the moment I press fly after selecting the F14. Than oculus crashes and DCS is still in visible in the HMD. after 1-2 minutes DCS shuts down and in the HMD is black than oculus home.

Any ideas?
__________________
Founder of the -=VDS=-
http://www.virtual-dragon-squadron.de
-=Demon=- is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2019, 11:21 PM   #14
noxyd
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 34
Default

Some updates on my side on a potential solution and cause :

I reinstalled my nVidia driver (complete install, no a basic reinstall) which seemed to have resolved the crashes.
Shortly after (excess of confidence I guess!) I reinstalled Asus GPU Tweak 2 tool (my GPU tool for monitoring and overclocking) which I had deleted while searching for a potential cause.
Crashes reappeared right after that (had like 10 crashes while trying to join MP servers yesterday).

Had to reinstall nVidia driver again and delete GPU Tweak 2 (using the tool removal provided on Asus website, not the standard windows uninstall) and no more crash after that.
Will do some more testing to confirm.

I attached two logs from the last crashes prior last driver reinstall
dcs.log-20190512-203540.zip

dcs.log-20190512-203717.zip
__________________
Gigabyte Z390 Gaming X, 9700k @5.1Ghz, 1080 TI STRIX OC @2Ghz, 16GB DDR4 @3500mhz C15, SSD Adata XPG SX8200Pro, Oculus Rift S

Last edited by noxyd; 05-14-2019 at 03:33 AM.
noxyd is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2019, 03:49 PM   #15
-=Demon=-
Member
 
-=Demon=-'s Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Germany
Posts: 247
Default

I got my Problem sorted out. It was the disabled pagefile. After I enabled the pagefile, it worked like a charm.
__________________
Founder of the -=VDS=-
http://www.virtual-dragon-squadron.de
-=Demon=- is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:03 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.