Mouse based flight control (see video) - Page 3 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2019, 07:00 PM   #21
CAmastersgt
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: Washington State
Posts: 73
Default

Honestly I'm okay with divining rods. If that's what makes people happy then so be it.
__________________
TI-84 graphics calculator (overclocked) 24 KB RAM
CAmastersgt is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2019, 10:16 PM   #22
NineGzuz
Member
 
NineGzuz's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 103
Default

Quote:
Originally Posted by SharpeXB View Post
In other flight sims with mouse control, it’s a server setting and usually locked for joystick only on most servers, the realistic kind. There are no “game mode” servers I’ve ever seen in DCS so likely it wouldn’t be available for multiplayer. Mouse control can actually have an advantage over joysticks so “realistic” servers will lock it out.
Ah, so this is what such strong opposition is really about. You're worried someone will out fly your $1200 set up, with just a feeble mouse
NineGzuz is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2019, 01:04 AM   #23
SharpeXB
Senior Member
 
SharpeXB's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Dallas, TX USA
Posts: 1,966
Default

Quote:
Originally Posted by NineGzuz View Post
Ah, so this is what such strong opposition is really about. You're worried someone will out fly your $1200 set up, with just a feeble mouse
It depends on how mouse control is done. But if it’s some form of auto-flying your plane then it doesn’t belong on the same playing field as flight controls. A mouse can’t out-fly s stick because it’s only doing limited inputs. But it can potentially out-aim sticks.
Mouse flying games are point and click sky shooters, there’s not actual flying.

And where do you get this $1,200 figure from? My flight controls cost $300 total.
__________________
Velocity Micro PC | Asus Z97-A | i7-4790K 4.7GHz | Corsair Liquid CPU Cooler | 32GB DDR3-1600MHz Memory | EVGA RTX 2080 Ti XC | 240gb Intel 520 Series MLC SSD | 850 W Corsair PSU | Windows 10 Home | LG 32UD99-W UHD Monitor | Bose Companion 5 Speakers | CH Fighterstick | Ch Pro Throttle | CH Pro Pedals | TrackIR 5
SharpeXB is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2019, 05:25 AM   #24
Tippis
Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 549
Default

Funnily enough, a sufficiently advanced FBW system creates the same “not actual flying” as mouse control — indeed, it's essentially how many FBW systems operate at a higher level. Doubly funny is that DCS already has a couple of airplanes with such sufficiently advanced FBWs, and we can already achieve with those planes what people fear the most out of mouse flying.
Tippis is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2019, 06:12 AM   #25
Worrazen
Member
 
Join Date: Oct 2014
Location: Slovenia, Europe
Posts: 916
Default

Whatever, but it should support 1000hz mouse right !?!?! ... I just bought Razer Mamba Elite and on 1000hz I get the same jittery camera movement issue I got before.

I don't know if it's a freak bug with my HW/OS that more people aren't reporting it or what but the bug is still there.

It's interesting to debate whether it be restricted to a "game mode", but isn't MAC itself "the gamemode standalone client".
__________________
DCS-Setup: Win10 x64 1607, 1440p@75"32, MOBO: Asus P9X79, CPU: Intel Core i7 3820 4.0GHz, GPU: Radeon RX 480 8GB, 24 GB RAM @ 1333 Mhz, DCS on SSD Samsung 860 EVO 250GB, Saitek Cyborg X/FLY5 joystick.

Last edited by Worrazen; 09-20-2019 at 10:08 AM.
Worrazen is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2019, 10:53 AM   #26
Nate--IRL--
Veteran
 
Join Date: Nov 2004
Location: Dublin, Ireland
Posts: 10,962
Default

Quote:
Originally Posted by Worrazen View Post
Whatever, but it should support 1000hz mouse right !?!?! ... I just bought Razer Mamba Elite and on 1000hz I get the same jittery camera movement issue I got before.

I don't know if it's a freak bug with my HW/OS that more people aren't reporting it or what but the bug is still there.

It's interesting to debate whether it be restricted to a "game mode", but isn't MAC itself "the gamemode standalone client".
I have this too - it is like the sim engine ignores incoming inputs when it's busy, usually when the frame rate is low. with joysticks it doesn't matter too much as the Input is a relatively static value. With mouse input the input is dynamic, and the sim ignores changes when it wants to.

Nate
__________________
Ka-50 AutoPilot/stabilisation system description and operation by IvanK- Essential Reading

Last edited by Nate--IRL--; 09-20-2019 at 10:55 AM.
Nate--IRL-- is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:24 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.