DCS World Open Beta Dedicated Server - Page 15 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2019, 10:41 AM   #141
Space Cadet
Junior Member
 
Space Cadet's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Australia
Posts: 49
Default

Quote:
Originally Posted by Shimmergloom667 View Post
This is a month old and I have not seen any information on this, so: has anyone managed to remove the playback limitation settings for tacview on the dedicated server by now? Thanks!
+1

I would also like to know if there is a fix for Tacview delay on the new dedicated server ?
Thank You.
Space Cadet is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 12:02 PM   #142
xvx45
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 31
Default

Quote:
Originally Posted by Space Cadet View Post
+1

I would also like to know if there is a fix for Tacview delay on the new dedicated server ?
Thank You.
Quote:
Originally Posted by Shimmergloom667 View Post
This is a month old and I have not seen any information on this, so: has anyone managed to remove the playback limitation settings for tacview on the dedicated server by now? Thanks!
For me, I had to run DCS without server argument once to configure graphically TacView.
Then, the configuration is stored in option.lua in SavedGames\dcsworld.openbeta\config
Here an extract from my configuration with only TacView part visible :
Code:
options = {
	["VR"] = {
		...
	},
	["difficulty"] = {
		...
	},
	["format"] = 1,
	["graphics"] = {
		...
	},
	["miscellaneous"] = {
		...
	},
	["plugins"] = {
		["CaptoGlove"] = {
			...
		},
		["Su-25T"] = {
			...
		},
		["TF-51D"] = {
			...
		},
		["Tacview"] = {
			["tacviewBookmarkShortcut"] = 0,
			["tacviewClientTelemetryPassword"] = "",
			["tacviewCompressionLevel"] = 0,
			["tacviewDataRecordingEnabled"] = true,
			["tacviewDebugModeEnabled"] = false,
			["tacviewHostTelemetryPassword"] = "",
			["tacviewPlaybackDelay"] = 0,
			["tacviewProfilingPeriod"] = 600,
			["tacviewRealTimeTelemetryPort"] = "42674",
			["tacviewRecordClientsSessionsEnabled"] = false,
			["tacviewRemoteControlPassword"] = "",
			["tacviewRemoteControlPort"] = "42675",
			["tacviewTerrainExport"] = 0,
		},
	},
	["sound"] = {
		...
	},
	["views"] = {
		...
	},
}
I don't notice any difference with tacview than before the dedicated server mode
Isn't "["tacviewPlaybackDelay"]" the option that you are searching ?

Regards,
__________________
"Les pilotes du Fail" server administrator
xvx45 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 10:07 AM   #143
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 163
Default

Probably, didn't have that information yet, though - will look into my server later today!
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | X56 HOTAS | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-18C | FC3 | MiG-21bis | M2000-C | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 06:26 PM   #144
Shimmergloom667
Member
 
Join Date: Feb 2019
Location: Bochum, Germany
Posts: 163
Default

Quote:
Originally Posted by xvx45 View Post
For me, I had to run DCS without server argument once to configure graphically TacView.
So, there is no UI that I am aware of to the open beta standalone server, nor is there any argument to set or withdraw to start it WITH aforementioned UI.

Still, the options.lua is in the expected ..\Users\<username>\Saved Games\DCS.openbeta_server\Config\ folder - it is pretty empty by default, but it HAS the plugins entry - so what you can do is simply copypaste the Tacview options from your client. This is my whole options.lua for the standalone server now, TacView now runs without the 10 min delay w/o issue

Code:
options = {
	["graphics"] = {
		["height"] = 600,
		["visibRange"] = "High",
		["width"] = 800,
	},
	["miscellaneous"] = {
		["autologin"] = true,
	},
	["plugins"] = {
		["Tacview"] = {
			["tacviewBookmarkShortcut"] = 0,
			["tacviewClientTelemetryPassword"] = "",
			["tacviewCompressionLevel"] = 1,
			["tacviewDataRecordingEnabled"] = true,
			["tacviewDebugModeEnabled"] = false,
			["tacviewHostTelemetryPassword"] = "",
			["tacviewPlaybackDelay"] = 0,
			["tacviewProfilingPeriod"] = 600,
			["tacviewRealTimeTelemetryPort"] = "42674",
			["tacviewRecordClientsSessionsEnabled"] = false,
			["tacviewRemoteControlPassword"] = "",
			["tacviewRemoteControlPort"] = "42675",
			["tacviewTerrainExport"] = 0,
		},
	},
}
__________________
i7 - 9700K | 32 GB DDR4 3200 | RTX 2080 | X56 HOTAS | TrackIR 5 | VKB Mk. IV

A/V-8B | A-10C | F-14A/B | F-18C | FC3 | MiG-21bis | M2000-C | UH-1H
Shimmergloom667 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2019, 01:58 AM   #145
Bankler
Member
 
Bankler's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Sweden
Posts: 127
Default

I’m using the standalone dedicated server on my server machine. I see my server, with the name I specified in serversettings, on the ED page. But when clicking it and opening the web GUI it says Server not responding. Both the game port (tcp/udp) and web port (tcp) have been forwarded. Same result when opening the local web GUI with the desktop icon. What could be wrong? Grateful for any help!

EDIT: Okay, it seems to be dead for everyone. https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=242513

Last edited by Bankler; 06-14-2019 at 10:19 AM.
Bankler is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2019, 09:43 PM   #146
Madfish
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 28
Default

Not for everyone but there are a lot of affected servers.
Sadly even a dcs server re-install didn't fix it for me and so far we haven't heard back if there are any logs / files other than the dcs.log that could help them resolve the issue.
https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=242655
__________________
Best regards
Madfish is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2019, 01:22 AM   #147
Blarney
Junior Member
 
Blarney's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: USA
Posts: 86
Default

I was getting similar errors. Then I switched over to Firefox and I no longer have issues connecting through the Web GUI.
__________________
486DX w/turbo button
Blarney is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:11 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.