Alburgs A-10 Fuel System Panel - Page 5 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2018, 07:56 PM   #41
Hansolo
Senior Member
 
Hansolo's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Denmark
Posts: 1,466
Default

Hi Sven,

Well I got my Mega's with ATMEGA16U2, I used my previous setup with adding a new Mega as RS485 Master and running a Nano as slave. When using the newest Mega's (with ATMEGA16U2) the Nano received communication immediately.

In order to confirm that the CH340 is causing us trouble I programmed one of these as Master again a Slave Nano. Worked perfectly What the hell??

Now I have noticed something on the CH340 that I didn't notice before. The clones I have with the CH340 have pins 18 and 19 labelled incorrectly.

CH340;

Pin18 RX1
Pin19 TX1


Latest with ATMEGA16U2;

Pin18 TX1
Pin19 RX1

Which also followd the official pinout; https://www.arduino.cc/en/uploads/Ma...560_R3-sch.pdf

My previous assumption that the CH340 may have been an issue turns out to be a wild goose chase. Sorry

Cheers
Hans
__________________
Hansolo is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2018, 11:31 AM   #42
Alburg
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Germany
Posts: 46
Default

Not only is HMA Hansolo Mr. A-10 Spareparts of Denmark from today he also is my Dr. RS-485.

So I've been having issues with the RS-485 bus and DCS Bios.
Hans and me where sending emails back and forth until Hans made me the offer of making me a RS-485 shield, but using MAX487 instead, test it and then send it to me.
The best thing all free of charge. So Hans I owe you one

Hooked everything up today, flashed the Master sketch on a MEGA and the SLAVE sketch on a NANO using a USBtiny and then testing the MAsterCaution annunciatior.

https://youtu.be/mC_WS7TEDdE

As it worked I then tried a MEGA as Master and a MEGA as Slave, as Hans was having issue with this setup.

https://youtu.be/9CV51KQfiXA

As this also worked, I modified my already finished sketch of the L/H console on my MEGA to incorporate the slave part of the RS-485.

And it also worked.

So it seems I received three U/S RS-485 shields.


Thanks Hans for your help

Last edited by Alburg; 03-04-2018 at 11:36 AM.
Alburg is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2018, 05:54 PM   #43
Hansolo
Senior Member
 
Hansolo's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Denmark
Posts: 1,466
Default

You're most welcome Sir. Glad you got it working :-)

Cheers
Hans
__________________
Hansolo is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2018, 06:22 PM   #44
Alburg
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Germany
Posts: 46
Default

So something else I've been playing around with is a MAX7219 and some 7 segments (LA-301ML) a friend had left.
I basically would have enough 7 segments to build the two 186 radios and the 164 radio.
The only issue I have with these 7 segments are the pin spacings.
The vertical spacing is 2mm the horizontal 5,3mm.
So I would need to make my own PCB if I want to use them for the final build.

This is just a test to check the output when turning the first frequency select knob.
The dot is just to check if I understood the DP on/off programing.

Alburg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:34 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.