ASW mode does not work with today update - Page 7 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-08-2018, 11:42 AM   #61
Redlinebuzz
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 27
Default

This has been a problem in Xplane 11 for ages, to fix it you need to open up the Oculus Debug Tool, launch DCS, then in the Oculus Debug Tool you need to force disable ASW, and then Force enable it, switch back to DCS and all should be well.
__________________
Redlinebuzz is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 11:44 AM   #62
imacken
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 1,551
Default

Quote:
Originally Posted by Redlinebuzz View Post
This has been a problem in Xplane 11 for ages, to fix it you need to open up the Oculus Debug Tool, launch DCS, then in the Oculus Debug Tool you need to force disable ASW, and then Force enable it, switch back to DCS and all should be well.
Not sure what you are referring to, but what is being discussed here is that ASW was messed up in a recent DCS update, but was subsequently fixed a couple of days later.
__________________
Intel i7 8700 4.8GHz · EVGA GTX 1080 Ti SC2 · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 500Gb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · TM Pedals · Oculus Rift
imacken is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 02:55 PM   #63
-Painter-
Member
 
-Painter-'s Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Germany, Berlin
Posts: 259
Default

Quote:
Originally Posted by Redlinebuzz View Post
This has been a problem in Xplane 11 for ages, to fix it you need to open up the Oculus Debug Tool, launch DCS, then in the Oculus Debug Tool you need to force disable ASW, and then Force enable it, switch back to DCS and all should be well.
...no, you are wrong. In this thread are issues discussed which had been introduced with an DCS update and had not been an issue in DCS before.
__________________
Regards
REAPER 31 | Painter
-Painter- is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 02:25 PM   #64
eaglecash867
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 204
Default

Quote:
Originally Posted by Redlinebuzz View Post
This has been a problem in Xplane 11 for ages, to fix it you need to open up the Oculus Debug Tool, launch DCS, then in the Oculus Debug Tool you need to force disable ASW, and then Force enable it, switch back to DCS and all should be well.
This was a problem with the last major update to the DCS Beta, and its been fixed already in DCS. No need to go tilting at windmills.
__________________
ASRock Z370 Professional Gaming i7, Intel i7 8700K Coffee Lake processor @4.7GHz, Corsair H105 Liquid Cooler, G.SKILL Ripjaws V Series 64GB DDR4 3400 memory, ZOTAC GTX1080Ti AMP Extreme 11GB video card, Samsung 840PRO 256MB SSD for Windows 10 64-bit OS, Samsung 850PRO 2TB SSD for program files, LG WH14NS40 Blu-Ray burner. HOTAS Warthog, Saitek Pedals, and Oculus Rift CV1.
eaglecash867 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 02:37 PM   #65
imacken
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 1,551
Default

Quote:
Originally Posted by eaglecash867 View Post
This was a problem with the last major update to the DCS Beta, and its been fixed already in DCS. No need to go tilting at windmills.
You were the 3rd post in a row to say that!
__________________
Intel i7 8700 4.8GHz · EVGA GTX 1080 Ti SC2 · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 500Gb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · TM Pedals · Oculus Rift
imacken is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 02:42 PM   #66
eaglecash867
Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 204
Default

And you felt the need to point that out, thereby adding to the thread. LOL
__________________
ASRock Z370 Professional Gaming i7, Intel i7 8700K Coffee Lake processor @4.7GHz, Corsair H105 Liquid Cooler, G.SKILL Ripjaws V Series 64GB DDR4 3400 memory, ZOTAC GTX1080Ti AMP Extreme 11GB video card, Samsung 840PRO 256MB SSD for Windows 10 64-bit OS, Samsung 850PRO 2TB SSD for program files, LG WH14NS40 Blu-Ray burner. HOTAS Warthog, Saitek Pedals, and Oculus Rift CV1.
eaglecash867 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2018, 04:33 PM   #67
imacken
Senior Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 1,551
Default

At least I wasn't repeating info!
__________________
Intel i7 8700 4.8GHz · EVGA GTX 1080 Ti SC2 · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 500Gb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · TM Pedals · Oculus Rift
imacken is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2018, 03:53 PM   #68
Mr_sukebe
Member
 
Mr_sukebe's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 823
Default

Have to say, I seem to have a weird issue in VR with ASW.
In short, I can open a mission, fly an aircraft and everything is fine. Then on occasion, I'll switch role into a different aircraft, (within the same mission) and ASW seems to get reset or buggered up, as I then get really bad visual smearing.
The workaround is simple, i.e. go to the Oculus tool and change the ASW setting, but it's odd that it happens so regularly.
__________________
System: i5 2500@3.8Ghz, 24GB DDR3, 1080, SSD, Rift CV1, Jetseat 908, VPC T50/Mongoose, CH Throttle, MFG Crosswinds.
Mr_sukebe is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2018, 07:35 PM   #69
arc_tander
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 10
Default

I'm updateing to hotfix 4 now as I have been having a very laggy/microstuttery rotation with hotfix 3. Turning off and on ASW using the Oculus Debug tool resets it...
arc_tander is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2018, 09:59 AM   #70
metzger
Member
 
metzger's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Czech Republic
Posts: 466
Default

Quote:
Originally Posted by Mr_sukebe View Post
Have to say, I seem to have a weird issue in VR with ASW.
In short, I can open a mission, fly an aircraft and everything is fine. Then on occasion, I'll switch role into a different aircraft, (within the same mission) and ASW seems to get reset or buggered up, as I then get really bad visual smearing.
The workaround is simple, i.e. go to the Oculus tool and change the ASW setting, but it's odd that it happens so regularly.
I observe this issue for a while. I use ctrl+numpad to turn off/on asw to reset. It seems more like oculus related issue rather than dcs

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
metzger is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:53 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.