VRK - a virtual reality enabled kneeboard with touch and ink support - Page 5 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-03-2019, 12:32 PM   #41
shindawg
Junior Member
 
shindawg's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Australia
Posts: 17
Default

You only need it on the machine you're HMD is connected to.

Cheers

Sent using Tapatalk
__________________
MSI Z170X-Gaming 5, Intel 6700K, 32G RAM, RTX2080ti, Samsung SSD gaming drive, Samsung SSD System drive, RIFT CV1, TM Warthog Hotas, TPR peddles, Gamtrix Jetseat
shindawg is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 02:24 PM   #42
AMVI_Rider
Junior Member
 
AMVI_Rider's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Italy
Posts: 77
Default

Quote:
Originally Posted by Habu_69 View Post
I can not get VRK to run on my Surface Pro 3 client. Installed fine on server PC with SteamVR for use with HP Reverb. Program installs on client Surface, but will not run. I get the little rotating circle for a few seconds, then nada. OS is Win 10 ver 1709 up to date. Uninstalled/reinstalled with no joy. Suggestions?
Some basic advice in case of this problems:
  • Check that .NET Framework apps runs properly. VRK is targetted to .NET 4.7.2 which should be available in any properly updated windows machine. To check if 4.7.2 applications runs in your machine you can try this tool from MS: .NET Framework Setup Verification Tool
    (run it, select ".NET Framework 4.7.2" and click "Verify Now").
  • Disable antivirus or check ativirus log . I tested VRK with Windows Defender, but other AVs may not like it.
  • Disable windows firewall or any firewall you may have running (or be sure that VRK is allowed).
  • Send me VRK log and I will look for problems. The file is vrk.log located in C:\Users\<windows_user_name>\VRK\Logs. You can attach to an email (my address is in the quick start guide), or google drive / we transfer it.

I know that some people installed it on Surface tablets and I own a Windows tables less powerful than yours, so, it should be "environmental".
__________________

Author of DCSMP and VRK
Spoiler:
Ryzen 5 3600X - 32GB DD4 3200C14 Win10 64 - Geforce GTX 1080Ti
Hotas Warhog + Virpil T-50 base - Saitek Combat Rudder Pedals - Cougar MFCDs - Custom head tracker
35" UWQHD main display + 22" MFCD/Helios display / Rift S
2x256 GB SSD - 2Tb Caviar Green
AMVI_Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 05:10 PM   #43
Habu_69
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: USA VA
Posts: 810
Default

Turned off firewall and Defender. Verified .NetFramework. Another download and reinstall. Still no joy. Log complains about missing VRKneeboard.lib.OpenVROverlay. Log attached. Appreciate your help.

Last edited by Habu_69; 09-08-2019 at 12:22 PM.
Habu_69 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 08:21 PM   #44
AMVI_Rider
Junior Member
 
AMVI_Rider's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Italy
Posts: 77
Default

Quote:
Originally Posted by Habu_69 View Post
Turned off firewall and Defender. Verified .NetFramework. Another download and reinstall. Still no joy. Log complains about missing VRKneeboard.lib.OpenVROverlay. Log attached. Appreciate your help.
I don't know how the numbers I see in the log are generated, but there was a bug in that piece of code which may cause your issue. I sent you a PM with a link for a test version.
__________________

Author of DCSMP and VRK
Spoiler:
Ryzen 5 3600X - 32GB DD4 3200C14 Win10 64 - Geforce GTX 1080Ti
Hotas Warhog + Virpil T-50 base - Saitek Combat Rudder Pedals - Cougar MFCDs - Custom head tracker
35" UWQHD main display + 22" MFCD/Helios display / Rift S
2x256 GB SSD - 2Tb Caviar Green
AMVI_Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 08:52 PM   #45
Habu_69
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: USA VA
Posts: 810
Default

Installed 3.07 turned off firewall and Defender. Problem persists. Window size of Surface Pro 3 is 2160x1440. Reset it to 1920x1080. No change. New log attached.

Last edited by Habu_69; 09-08-2019 at 12:22 PM.
Habu_69 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2019, 10:25 PM   #46
AMVI_Rider
Junior Member
 
AMVI_Rider's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Italy
Posts: 77
Default

The resolution thing is now ok and it is stopping later on, seems because you have steamvr installed on the surface but no hmd connected (this is because of a new piece of code).

Additional fix is on the way.

As the software is starting you don't need to stop AV and firewall anymore.
__________________

Author of DCSMP and VRK
Spoiler:
Ryzen 5 3600X - 32GB DD4 3200C14 Win10 64 - Geforce GTX 1080Ti
Hotas Warhog + Virpil T-50 base - Saitek Combat Rudder Pedals - Cougar MFCDs - Custom head tracker
35" UWQHD main display + 22" MFCD/Helios display / Rift S
2x256 GB SSD - 2Tb Caviar Green
AMVI_Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 12:17 AM   #47
Habu_69
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: USA VA
Posts: 810
Default

Success! 3.08 installs and runs on my Surface Pro 3. Will smoke test in DCS later. Many thanks.
Habu_69 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2019, 08:42 AM   #48
AMVI_Rider
Junior Member
 
AMVI_Rider's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Italy
Posts: 77
Default

I'm waiting for some reports on other things then I will deliver a new public version with this fix.

A little note on versioning: in the scheme I'm using 1.1.3.08 is 1.1 build 08. The 3 is the development stage with 3 meaning release (2 is RC, 1 is beta, 0 is alpha).

https://en.wikipedia.org/wiki/Softwa...elopment_stage
__________________

Author of DCSMP and VRK
Spoiler:
Ryzen 5 3600X - 32GB DD4 3200C14 Win10 64 - Geforce GTX 1080Ti
Hotas Warhog + Virpil T-50 base - Saitek Combat Rudder Pedals - Cougar MFCDs - Custom head tracker
35" UWQHD main display + 22" MFCD/Helios display / Rift S
2x256 GB SSD - 2Tb Caviar Green
AMVI_Rider is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 11:50 AM   #49
Habu_69
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: USA VA
Posts: 810
Default

I now have VRK working nicely on my Surface. Little trouble with zoom gesture, but I am sure that is my problem, not the program. I have feature suggestion: A method to hide/display the kneeboard. Then one could put the kneeboard anywhere in the cockpit and hide/display as desired.
Habu_69 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2019, 02:59 PM   #50
AMVI_Rider
Junior Member
 
AMVI_Rider's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Italy
Posts: 77
Default

I will add this feature in the next version.

Surface should be touch, so, you can use pinch-to-zoom and double tap to un-zoom, why do you use the gesture?
__________________

Author of DCSMP and VRK
Spoiler:
Ryzen 5 3600X - 32GB DD4 3200C14 Win10 64 - Geforce GTX 1080Ti
Hotas Warhog + Virpil T-50 base - Saitek Combat Rudder Pedals - Cougar MFCDs - Custom head tracker
35" UWQHD main display + 22" MFCD/Helios display / Rift S
2x256 GB SSD - 2Tb Caviar Green
AMVI_Rider is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 02:03 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.