Do you fly with random system failures on? - Page 2 - ED Forums
 


Notices

View Poll Results: Do you fly with random system failures on?
Yes 41 28.67%
No 102 71.33%
Voters: 143. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2019, 03:31 PM   #11
Rudel_chw
Veteran
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 4,576
Default

Yes, tough depending on the aircraft ... for example on the MiG-19 there are no random failures
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra
For Gaming: 27" Monitor - Ryzen 1500X - 32 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 480 GB - HDD 10 TB - Windows 8.1 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1
Mobile: iPad Pro 12.9" of 128 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 03:51 PM   #12
Knock-Knock
Senior Member
 
Knock-Knock's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Denmark
Posts: 1,916
Default

Nah, I have a hard enough time with my brains random failures
__________________
- Jack of many DCS modules, master of none.
- Personal wishlist: F-16A, F-15A, A-10A, A-7E Corsair II, SAAB 35 Draken, F-104 Starfighter, Panavia Tornado IDS.


| MSI Z87-G45 Gaming | i5-4670K @ 4.3Ghz | 16Gb DDR3 1600 | Asus GTX 1070 Strix OC | Samsung 850 Evo 250 & 500Gb | 40" Sony FullHD | Oculus Rift CV1 | Thrustmaster Warthog Stick (19.5cm extension) & Throttle | MFG Crosswind | Windows 7-64 |
Knock-Knock is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 04:06 PM   #13
rrohde
Veteran
 
rrohde's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Pocari Pocky
Posts: 4,286
Default

I just adjust the Birds slider to allow more bird strikes sometimes.
__________________

PC: Intel Core i7-7700K 4.2GHz @ 5.0GHz | MSI GTX 1080 TI | ASUS Maximus IX Hero | 32GB DDR4 RAM | 512GB Samsung 850 PRO SSD | Win10 Pro 64bit | Glear: HP Reverb | Jetseat 908 | Monstertech MTX Sim Rig | VKB Gunfighter Pro Mk.II w/ MCG PRO (center mount) | VKB Gunfighter /w SCG-R Premium (side mount)




rrohde is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 09:38 PM   #14
Outlaw24
Member
 
Outlaw24's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: North Carolina
Posts: 709
Send a message via ICQ to Outlaw24
Default

Sometimes, it really depends on the aircraft and how familiar I'm with it's emergency procedures.
__________________
MSI 390 Carbon Pro, i7 9700K @ 4.9, Noctua NH-U14S, 32GB DDR4, MSI RTX 2080ti, Thrustmaster Warthog Throttle, VKB Gunfighter Pro, MCG Pro, MFG Crosswind Pedals, UTC MK II Pro, Dell AW3418DW Gsync monitor, 970 Pro M2 1TB (for DCS), Playseat Air Force Seat, KW-980 Jetseat, Vaicom Pro, 3X TM Cougar with Lilliput 8" screens.
Outlaw24 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 10:02 PM   #15
SC86
Junior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 63
Default

yes, though nothing usually seems to work, don't know if it happens in multiplayer, looks like someone said it doesn't
SC86 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 10:07 PM   #16
=BJM=
Senior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1,008
Default

I never have...I barely have enough time to fly and learn all the systems and procedures as is without having to worry about failures.
__________________
F-16C Fighting Falcon
Nevada Test and Training Range | Persian Gulf
i5 7600K 4.6GHz | 1080 Ti | 32GB 3200MHz | SSD | 27" 2560x1440p | TM WH Flight Stick, TWCS, TFRP | TIR5
=BJM= is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 10:11 PM   #17
Tippis
Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 551
Default

No — even if I wanted to, they're not available in MP or missions designed for it (even if run in SP).
Tippis is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 10:19 PM   #18
statrekmike
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Providence RI
Posts: 459
Default

If I could set random failures in multiplayer missions, I absolutely would every time. I like the idea of using the failures as a incentive to do the proper checks and learn the emergency procedures.
statrekmike is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2019, 01:38 AM   #19
zhukov032186
Senior Member
 
zhukov032186's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 2,435
Default

Yes, always, however it rarely actually comes up (as it should be). Just gives you an incentive to actually glance over your instruments and run some tests. Which you should do anyway because you never know when your stick will stop working.
__________________
Zhukov attacks *FORUM USER* with Legendary Trollsword!
*FORUM USER* Constitution save roll.... Fail!
*FORUM USER* afflicted with ''Hurt Feelz'', -1 Concentration for two rounds
zhukov032186 is online now   Reply With Quote
Old 10-10-2019, 07:30 AM   #20
Kid18120
Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 151
Default

I don't use the random failures simply because although they are random, they happen every single mission you fly
__________________

Simming since 2005
My Rig: Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming, AMD Ryzen7 2700X, G.Skill RipJaws 32GB DDR4-3200, EVGA GTX1070 FTW, Corsair HX850
Kid18120 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:41 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.