How are gonna this specs preform? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2019, 11:41 PM   #1
Arikaj
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenčín, Slovakia
Posts: 26
Default How are gonna this specs preform?

Hi,

I'd like you to see these specs a tell me how are they gonna preform. I am doing a budget upgrade (got some good deals) and I want to know what to expect.

GPU: Strix GTX 1060 6GB
CPU: I5 - 6600K 4.5ghz
RAM: Kingston Hyperx Black Fury 2x8GB kit 2933mhz CL17 DDR4
MB: MSI B150A Gaming Pro

Looking forward to the replies. Thanks
Arikaj is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 12:05 AM   #2
cichlidfan
Veteran
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,534
Default

Depends on your monitor resolution.
__________________
ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1
cichlidfan is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 12:10 AM   #3
Arikaj
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenčín, Slovakia
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by cichlidfan View Post
Depends on your monitor resolution.
Just Full HD, nothin' fancy

Edit: and forgot to add that I have DCS on SSD
Arikaj is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 12:21 AM   #4
Demon_
Senior Member
 
Demon_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Montréal, Canada
Posts: 1,248
Default

No, niet, never. You can't overclock (multiplier) the K with a B150. https://rog.asus.com/articles/maximu...-motherboards/

__________________
Attache ta tuque avec d'la broche.

Last edited by Demon_; 02-02-2019 at 12:28 AM.
Demon_ is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 12:50 AM   #5
Arikaj
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenčín, Slovakia
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Demon_ View Post
No, niet, never. You can't overclock (multiplier) the K with a B150. https://rog.asus.com/articles/maximu...-motherboards/

Oh that is new for me. Thanks for pointing it out. I am getting this setup from my friend and I believe he managed to overclock it. But I am not into overclocking myself so I will have to check with him and get back to you tomorrow.

So from now let's keep the CPU at 3.9Ghz at turbo.
Arikaj is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 01:13 AM   #6
Demon_
Senior Member
 
Demon_'s Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Montréal, Canada
Posts: 1,248
Default

6600K turbo mode frequency: https://en.wikichip.org/wiki/intel/core_i5/i5-6600k
3.6Ghz on 4 cores
3.7Ghz on 3 cores
3.8Ghz on 2 cores
3.9Ghz on 1 core
You need speed to play DCS decently. Get a Z chip or a no-K (cheaper) CPU.

__________________
Attache ta tuque avec d'la broche.
Demon_ is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 01:23 AM   #7
Arikaj
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Trenčín, Slovakia
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Demon_ View Post
6600K turbo mode frequency: https://en.wikichip.org/wiki/intel/core_i5/i5-6600k
3.6Ghz on 4 cores
3.7Ghz on 3 cores
3.8Ghz on 2 cores
3.9Ghz on 1 core
You need speed to play DCS decently. Get a Z chip or a no-K (cheaper) CPU.

Well, tomorrow I'll look into it, thanks. But still it is going to preform better than my current setup so I would not mind.

i5-750 2.7ghz
Msi Ioma
Strix gtx 1050ti
8gb ddr3 ram
Arikaj is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 10:09 AM   #8
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 5,483
Default

sure, but you dont buy 2 things that dont make sense together, do you ?

Demon is 100% right
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200/3600MHz - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12006- 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 1 x 840 Evo 250GB PageFile - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz@60Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 10:40 AM   #9
Varis
Member
 
Varis's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Finland
Posts: 404
Default

Should be fairly decent. I'm running a slightly beefier setup and very satisfied with performance. You may have to reduce settings from ultra levels but should be fine for many scenarios/multiplayer. Resolution upgrade... expect to spend more money.
__________________

SA-342 Ka-50 Mi-8 AJS-37 F-18 AV-8B-N/A Mig-15bis CA --- How to learn DCS --- Heli tournament 4
Varis is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2019, 10:59 AM   #10
chaser
Member
 
chaser's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 318
Default

GTX 1070 ti is a much better option imo
__________________
chaser is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:46 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.