[MERGED] DirectX 11/12, OpenGL, VulkanAPI Discussion - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-23-2017, 02:45 AM   #1
Cskelly
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 36
Default [MERGED] DirectX 11/12, OpenGL, VulkanAPI Discussion

Bought a new system. question is will DCS run with Directx 12? Found out that FSX will not, so it made me question if DCS will be able to. Thanks.
Cskelly is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 02:51 AM   #2
Gladman
Senior Member
 
Gladman's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Kitscoty, AB
Posts: 1,311
Default

I may be incorrect but I believe the new engine (2.5) is centered around DX11.
__________________
i9 9900K @ 4.9Ghz - ASUS Maximus Hero XI - 32GB 4266 DDR4 RAM - ASUS RTX 2080Ti - 1 TB NVME - NZXT Kraken 62 Watercooling System - Thrustmaster Warthog Hotas - MFG Crosswind Pedals - Samsung Odyssey, Pimax 5K+ enroute.
VFA-25 Fist Of The Fleet
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic99190_2.gif
Gladman is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 05:14 AM   #3
Mustang
Veteran
 
Mustang's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Essex, UK
Posts: 8,932
Default

Both 2.2.0 and 1.5.8 use DX11.0.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 06:59 AM   #4
HiJack
Veteran
 
HiJack's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Norway
Posts: 6,879
Default

Quote:
Originally Posted by Cskelly View Post
Bought a new system. question is will DCS run with Directx 12? Found out that FSX will not, so it made me question if DCS will be able to. Thanks.
You know that you just install DX11 and the problem is solved?
__________________
Windows 7 64 bit FTW!
My DCS Tools:
Quick Airfield information , Better trim with the X52 Pro , Tacview Glideslopes

Spoiler:

ASUS Z97-PRO, Socket-1150
Intel® Core i7-4770K Processor overclocked to @ 4.20 GHz
32GB Corsair Dominator Platinum DDR3 2133MHz CL9 4x8GB
Sapphire Radeon TRI-X R9 390X 8GB "OC"
Samsung SSD 850PRO 1TB SSD
WD 2TB Black 3,5", SATA64MB Cache, Dual Processor, 7200RPM
Windows 7 64-bit
Philips 40" 4K LED BDM4065UC, ASUS 27” and Dell 24” screens
HiJack is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 12:46 PM   #5
Art-J+
Posting Rights Suspended
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,617
Default

Quote:
Originally Posted by Cskelly View Post
Bought a new system. question is will DCS run with Directx 12? Found out that FSX will not, so it made me question if DCS will be able to. Thanks.
... and before you ask further, none of the simulators on the market use DX12 and won't do in the near future.
__________________
i5 4670K @ 4.4, single GTX1070, 16 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win7 x64.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 01:37 PM   #6
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 5,483
Default

If they are open minded they should evaluate Vulcan and open the Doors to Mac, Linux and Windows at the same time.

I would, as a Producer, invest in open platform with one eye on a dedicated Linux Server for DCS. That would make a lot of sense for those who run servers. Less license fees when renting a root server, less overhead, better stability.

Same time, port that code to Mac and Linux for Clients as well. Open the door.

DX12 is nice but it glues you into the Redmond Realm = not so good
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200/3600MHz - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12006- 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 1 x 840 Evo 250GB PageFile - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz@60Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine

Last edited by BitMaster; 12-23-2017 at 04:11 PM.
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 02:59 PM   #7
Spectrum Legacy
Member
 
Spectrum Legacy's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Slovakia
Posts: 187
Default

Vulcan is being implemented for DCS, just no idea what kind of performance boost it will provide and when it will be available. I wrote it in another thread already, but maybe since I keep typing it with 'k' as Vulkan, it wasn't obvious right away. I also wonder how it will affect the DCS's worship of singlethreaded performance. Can't wait to find out honestly, it could freshen the thing up a bit!
__________________
Sent from my pComputer using Keyboard
Spectrum Legacy is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 03:47 PM   #8
cichlidfan
Veteran
 
cichlidfan's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Woodbridge,VA,USA
Posts: 19,534
Default

The 'k' is the correct spelling.
__________________
ASUS ROG Maximus VIII Hero, i7-6700K, Noctua NH-D14 Cooler, Crucial 32GB DDR4 2133, Samsung 950 Pro NVMe 256GB, Samsung EVO 250GB & 500GB SSD, 2TB Caviar Black, Zotac GTX 1080 AMP! Extreme 8GB, Corsair HX1000i, Phillips BDM4065UC 40" 4k monitor, VX2258 TouchScreen, TIR 5 w/ProClip, TM Warthog, VKB Gladiator Pro, Saitek X56, et. al., MFG Crosswind Pedals #1199, VolairSim Pit, Rift CV1
cichlidfan is online now   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 04:10 PM   #9
BitMaster
Veteran
 
BitMaster's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: SW-Germany
Posts: 5,483
Default

ohhh.... O"K" then, my bad.

A buddy of mine runs 2 x 1070 for mining in his AMD FX at 4.8G. He has 2 new DX12 titles with mGPU and he says it blows your mind. Everything maxed out, solid high fps, ALL 8 cores used by 10-20%, he said it just flies through mGPU and solid multi-threading even on his older board and cpu. SLI hes not so happy with, works here doesnt there, he took the bridge off afaik.
__________________
Asus Strix Z370-E - Intel i7-8700K@5.2G_delidded - 32GB 3200/3600MHz - Asus 1080GTX-Ti Poseidon 2050/12006- 1x 960Evo 250GB - 2x 850Pro 256GB Raid-0 - 1 x 840 Evo 250GB PageFile - 2x Seagate 2TB - Heatkiller IV - MoRa3-360LT@4x180mm fans - Corsair AXi-1200 - TiR5-Pro - Warthog Hotas - Saitek Combat Pedals - Asus PG278Q 27" WQHD Gsync 144Hz@60Hz - Oculus Rift VR - Win10Pro64 - Slave to the Machine
BitMaster is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2017, 04:13 PM   #10
The LT
Member
 
The LT's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Moscow, Russian Federation
Posts: 453
Send a message via ICQ to The LT
Default

Quote:
Originally Posted by Spectrum Legacy View Post
Vulcan is being implemented for DCS, just no idea what kind of performance boost it will provide and when it will be available.
I pray to God that the performance boost would be along the lines of finally scaling up with multiple GPUs.
__________________
My controls & seat
Spoiler:
Main controls: , BRD-N v4 Flightstick (Kreml C5 controller), TM Warthog Throttle (Kreml F3 controller), BRD-F2 Restyling Bf-109 Pedals w. damper, TrackIR5, Gametrix KW-908 (integrated into RAV4 seat)

Stick grips:

Thrustmaster Warthog
Thrustmaster Cougar (x2)
Thrustmaster F-16 FLCS
BRD KG13

Standby controls:
BRD-M2 Mi-8 Pedals (Ruddermaster controller)
BRD-N v3 Flightstick w. exch. grip upgrade (Kreml C5 controller)
Thrustmaster Cougar Throttle

Pilot seat
The LT is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:09 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.