Crashing on startup and yaw dampers completely glitched - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2019, 01:13 AM   #11
Speedbrake
Member
 
Speedbrake's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fort Worth, TEXAS USA
Posts: 459
Default F-5E Startup Crash

5-10-19 Version 5.5.5 (beta). Started with the F-5E went into sim. As soon as I tried the comms menu to get power connected. F8 was fine, requested hook up electrical but the sim crashed when I selected F2 to turn on, Crashed twice in a row.
Speedbrake is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 12:21 PM   #12
Speedbrake
Member
 
Speedbrake's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fort Worth, TEXAS USA
Posts: 459
Default Wrong Date

Oops, last post message should have been 6-10-19.
Speedbrake is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2019, 06:56 PM   #13
PSV_Tango
Member
 
PSV_Tango's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Switzerland
Posts: 123
Default

Just want to report that out of 6, we all have the rudder wobbling induced by "YAW" Damper.

DCS OB: 2.5.5.31917
__________________
Leader of the Virtual Patrouille Suisse Since 2010. High and slow, fast and low.
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic87627_4.gif
Intel i9-9900k | 32GB RAM | MSI RTX2080 8GB | Oculus Rift CV1 | TM Warthog | Pro Flight Trainer

Last edited by PSV_Tango; 06-11-2019 at 06:58 PM.
PSV_Tango is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 08:22 PM   #14
megaduce104
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 1
Default

I get a Crash in Multiplayer when opening the rearm/refuel page. sim locks up, crashes to desktop
megaduce104 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2019, 10:43 PM   #15
Fubarbrickdust
Member
 
Fubarbrickdust's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: London
Posts: 137
Default

+1 Can confirm. happened to me 3 times today with instant CTD.

1 in SP, requesting rearming from a hot start.

2 in MP from cold when contacting Ground Crew for power.

I did not try to test any more variables as it seems quite consistent - Something is rather broken with the F-5E and the comms menu at the moment.
__________________
9700k@5.2Ghz | GTX 1080ti | 32gb Ram@3200Mhz | 512gb M.2 NVME SSD
Rift CV1 | VKB GF Pro Mk.II+MCG Pro | MFG Crosswind V2 | Jetseat+SSA/SSM | SimLab GT1 80/20 Rig | NLR Motion Platform V3 | Quad Bass Shaker Setup
DIY Control Panels: 'White Rhino' Throttle | UFC | MFD Left | MFD Right | MFD Centre | WEP-TECH ACP | HYD-MECH LDG | SYS-ELEC | AN/ARC Radio

Last edited by Fubarbrickdust; 06-12-2019 at 10:53 PM.
Fubarbrickdust is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 05:26 AM   #16
DieHard
Senior Member
 
DieHard's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Near West Point, NY
Posts: 1,482
Default

Quote:
Originally Posted by bbrz View Post
I don't know who 'we' is, since I don't have any problems with the ground air supply or the yaw damper.
Same, here! Works for me A-OK.

Using the 2.5.5 Beta's latest build in Multiplayer on the Buddyspike--Persian Gulf server.
__________________
DieHard is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2019, 12:12 PM   #17
Fubarbrickdust
Member
 
Fubarbrickdust's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: London
Posts: 137
Default

Quote:
Originally Posted by Fubarbrickdust View Post
+1 Can confirm. happened to me 3 times today with instant CTD.

1 in SP, requesting rearming from a hot start.

2 in MP from cold when contacting Ground Crew for power.

I did not try to test any more variables as it seems quite consistent - Something is rather broken with the F-5E and the comms menu at the moment.
Quote:
Originally Posted by DieHard View Post
Same, here! Works for me A-OK.

Using the 2.5.5 Beta's latest build in Multiplayer on the Buddyspike--Persian Gulf server.
Time for me to eat a bit of humble pie and apologize to any devs that may have investigated based on my previous post...

Found the problem - I hadn't disabled 2 little mods made for the F-5E...that for quite some time had worked happily without issue through multiple game updates. Not trying to excuse, just mentioning.

One that fixes the RWR search function, and another that hacked in NVG support. Both caused a crash on the comms menu.

Anyone else experiencing the same, double check your F-5E mods, if using any at all.

Brick.


EDIT: Disregard all of the above. Crashes still persisted. Disabled all mods, still crashed. Did a clean & repair...All good. Re-enabled all mods. All good.

Apologies, I'll shut up on the whole subject now.
__________________
9700k@5.2Ghz | GTX 1080ti | 32gb Ram@3200Mhz | 512gb M.2 NVME SSD
Rift CV1 | VKB GF Pro Mk.II+MCG Pro | MFG Crosswind V2 | Jetseat+SSA/SSM | SimLab GT1 80/20 Rig | NLR Motion Platform V3 | Quad Bass Shaker Setup
DIY Control Panels: 'White Rhino' Throttle | UFC | MFD Left | MFD Right | MFD Centre | WEP-TECH ACP | HYD-MECH LDG | SYS-ELEC | AN/ARC Radio

Last edited by Fubarbrickdust; 06-13-2019 at 01:05 PM.
Fubarbrickdust is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2019, 01:22 AM   #18
Mortisrose
Member
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 108
Default

I ran a repair and tried to reproduce the crash and so far no crash when using comms, so that may have fix it.

Nope, crashed again
__________________
i7 7700k, 32 GB RAM, GTX 1080, 500 GB NVMe m.2 SSD, Trackir 3 Pro, Gunfighter Mk I w/MCG; Mod. TM Cougar throttle and Mod. CH Pro Pedals w/Pro Micro + MMjoy2, Nostromo n52

Last edited by Mortisrose; 06-14-2019 at 04:00 AM. Reason: crashed again
Mortisrose is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2019, 11:26 AM   #19
reise_caparzo
Junior Member
 
reise_caparzo's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Madrid,Spain
Posts: 38
Default

:Even with DCS repaired, DCS Crash when I call for Air Supply... Allways
__________________
Message deleted in 3,2,1 ....
reise_caparzo is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2019, 02:15 PM   #20
KathoriasTV
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 9
Default

Just hopped on MP after today's (14 June) patch; got rearmed, ground electric power, and ground air supply through the comms menu, no crashes.
KathoriasTV is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 09:37 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.