Normandy Map - Maupertus Approach Obscured - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2018, 03:16 PM   #1
philstyle
Senior Member
 
philstyle's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: The Aeotearoan Republic of Niederbayern
Posts: 1,140
Default Normandy Map - Maupertus Approach Obscured

This is one of many airfields on the Normandy Map where the AI is unable to affect a landing due to the placement of trees shortly before the threshold, WITHIN the perimeter fence!

The particular airfield is Maupertus (near Cherbourg), approaching on Runway 10

Furthermore, this airfield only has 6 spawn points... very much sub-standard for DCS maps.

I understood that that ED/ UGRA Media will do no more work will be done on this map.. but the map doesn't work (this is only one of many such issues), and therefore should not be sold as a complete product IMO.
This issue was reported to ED in early August: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=217798

__________________
On YouTube @:https://www.youtube.com/philstylenz

Current: AMD 3700x, GTX 1080Ti, 32GB 3200 RAM, Auros Pro X570, 2TB M.2 drive
Previous build: i5-6600k, GTX 1080Ti, 16BG 2666 RAM, ASUS Maximus XIII Ranger Mobo

Last edited by philstyle; 09-19-2018 at 03:20 PM.
philstyle is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2018, 07:59 PM   #2
ACG_IronJockel
Member
 
ACG_IronJockel's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Germany
Posts: 460
Default

Dude, get the message: the map is perfect and doesn't need fixing
__________________

Last edited by ACG_IronJockel; 10-01-2018 at 09:07 AM.
ACG_IronJockel is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2018, 08:49 PM   #3
Captain Orso
Senior Member
 
Captain Orso's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 1,944
Default

Whether trees were cleared from the approaches to airfields in Normandy, I can't really say.

What is certain, is that the AI aircraft are flying a fixed flight path blindly, not taking any obstacles into account, which is just wrong.

Also, the operations in general need to be overhauled. WWII fighters did not line up with the runway 5 miles out and fly a 5° glide slope into landing. That's just silly.
__________________
When you hit the wrong button on take-off


System Specs.
Spoiler:
System board ... MSI X99A GAMING 9 ACK
CPU ............ Intel Core i7-5820K @ 3800MHz per OC Genie
CPU cooling .... Noctua NH-D15
Memory ......... 16GB DDR4-3000 G.Skill Ripjaw
PSU ............ Corsair AX860i PSU
Graphics card .. Zotac Nvidia GeForce GTX 1080 Ti Amp! Extreme
System disk .... SanDisk Extreme PRO 480GB SSD
Monitor ........ ASUS MG279Q, 27"
VR ............. Oculus Rift CV1
Captain Orso is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2019, 10:17 AM   #4
Birko
Member
 
Birko's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 230
Default

Came to report this issue, but found this thread.

AI aircraft cannot approach runway 10 without crashing straight into trees.
Birko is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 05:33 PM   #5
Birko
Member
 
Birko's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 230
Default

I removed trees a while ago to watch AI aircraft actually land. and I'm pretty sure I remember they were landing short of the runway. Will go try that out now and screenshot.
Birko is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 05:44 PM   #6
Birko
Member
 
Birko's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 230
Default

Here
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen_191112_051709.png
Views:	29
Size:	1.87 MB
ID:	220998   Click image for larger version

Name:	Screen_191112_051441.png
Views:	30
Size:	2.39 MB
ID:	220999  
Birko is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:03 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.