RIO training as single player? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-18-2019, 08:49 AM   #1
Hoggorm
Member
 
Hoggorm's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kristiansand, Norway
Posts: 481
Default RIO training as single player?

Hi,

Can I train as a RIO when I have no pilot, or is a pilot required?

I'd like to learn the radar and system before joining multiplayer...

Thank you
Hoggorm is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 08:58 AM   #2
Andysim212
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 19
Default

you can jump to the RIO Seat and the (Iceman) AI will take over and fly for you. He cant follow waypoints but you can use the same menu you use for jester to ask him to change headings/speed and altitude. You can then sit and practice with the RIO station.


He cant dogfight though so don't do it in combat
Andysim212 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 09:01 AM   #3
Salsam
Junior Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Sweden
Posts: 98
Default

There is already a few training missions for RIO seat for coldstart and AWG9. Though i find the radar missions abit buggy due to textbox instrucrions not updating atm

A part of NOSIG
Salsam is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 09:03 AM   #4
Hoggorm
Member
 
Hoggorm's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kristiansand, Norway
Posts: 481
Default

Thank you both for the quick replies!
Hoggorm is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 10:36 AM   #5
elaintahra
Junior Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Finland
Posts: 15
Default

I can fly for you. I'm 15 hours in as piloting so newbie, but wouldn't mind doing some COOP since my friends won't buy the plane
elaintahra is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2019, 09:57 PM   #6
Hoggorm
Member
 
Hoggorm's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kristiansand, Norway
Posts: 481
Default

Quote:
Originally Posted by elaintahra View Post
I can fly for you. I'm 15 hours in as piloting so newbie, but wouldn't mind doing some COOP since my friends won't buy the plane
Thank you for the offer, however I already have a pilot to fly me. I was mostly interested in training in the RIO position on my own when he is not available.

Maybe someone else could be interested in flying with you?
Hoggorm is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2019, 07:52 PM   #7
lucky-hendrix
Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 249
Default

In the RIO training mission, the WOW switch is by passed allowing to have the radar ON on the ground.

Is there anyway to do that ourselves in the mission editor ?
lucky-hendrix is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2019, 08:37 PM   #8
IronMike
Member
 
IronMike's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Austria
Posts: 484
Default

Quote:
Originally Posted by lucky-hendrix View Post
In the RIO training mission, the WOW switch is by passed allowing to have the radar ON on the ground.

Is there anyway to do that ourselves in the mission editor ?

unfortunately no. The mission is however structured so that you can train at the end as long as you would like.
__________________
Heatblur Simulations

Please feel free to contact me anytime, either via PM here, on the forums, or via email through the contact form on our homepage.

http://www.heatblur.com/

https://www.facebook.com/heatblur/
IronMike is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:53 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.