wait...is jamming actually modeled semi correctly in the JF-17??? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-27-2019, 06:47 PM   #1
MobiSev
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Southeast, USA
Posts: 387
Default wait...is jamming actually modeled semi correctly in the JF-17???

if so, game changer
__________________
Modules owned:

FC3, M-2000C, Mig-21bis, F-5E, AJS-37 Viggen, F/A-18C, KA-50, Mi-8, F-14A&B
MobiSev is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 08:48 PM   #2
Ignition
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Argentina
Posts: 283
Default

I didn't see the jamming working. What are you talking about?
It only was blinking when it turned on but the ECM needs to be modeled in each plane.


You are talking about the RWR?
That wasnt jamming, that was the pod understanding from where the enemy radars come from.
Ignition is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 09:57 PM   #3
Looney
Senior Member
 
Looney's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,087
Default

Jamming is EDs thing and right now, it's only noise jamming that's implemented.
__________________


Commodore 64 | MOS6510 | VIC-II | SID6581 | DD 1541 | KCS Power Cartridge | 64Kb | 32Kb external | Arcade Turbo
Looney is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 09:59 PM   #4
MobiSev
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Southeast, USA
Posts: 387
Default

Quote:
Originally Posted by Ignition View Post
I didn't see the jamming working. What are you talking about?
It only was blinking when it turned on but the ECM needs to be modeled in each plane.


You are talking about the RWR?
That wasnt jamming, that was the pod understanding from where the enemy radars come from.
i guess i misunderstood what the pod under the plane was for.
__________________
Modules owned:

FC3, M-2000C, Mig-21bis, F-5E, AJS-37 Viggen, F/A-18C, KA-50, Mi-8, F-14A&B
MobiSev is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2019, 10:12 PM   #5
AeriaGloria
Senior Member
 
AeriaGloria's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: LA
Posts: 1,120
Default

Quote:
Originally Posted by Ignition View Post
I didn't see the jamming working. What are you talking about?
It only was blinking when it turned on but the ECM needs to be modeled in each plane.


You are talking about the RWR?
That wasnt jamming, that was the pod understanding from where the enemy radars come from.
The pod is a jammer, KG-600. The SMS calls it SPJ(self protection jammer). They were mostly showing off ESM capabilities but it will be able to noise jam(I.e when they turned on “the music” on left MFD in the video separately from pressing SPJ button on right console)
AeriaGloria is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 02:11 AM   #6
Ignition
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Argentina
Posts: 283
Default

Quote:
Originally Posted by AeriaGloria View Post
The pod is a jammer, KG-600. The SMS calls it SPJ(self protection jammer). They were mostly showing off ESM capabilities but it will be able to noise jam(I.e when they turned on “the music” on left MFD in the video separately from pressing SPJ button on right console)

I know, I didn't understand what MobiSev was referring to.


It would be nice if ED implement an improved ECM in DCS.
Its been a long time since I don't fly FC3 but I remember it was "working" with its very basic functionality maybe 2 years ago, its still a thing or they completely removed it?
Ignition is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 02:32 AM   #7
AeriaGloria
Senior Member
 
AeriaGloria's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: LA
Posts: 1,120
Default

Noise jamming works, but Hornet and Tomcat don’t have jamming textures on the radar implemented
AeriaGloria is online now   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 08:03 AM   #8
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 11,578
Default

Quote:
Originally Posted by AeriaGloria View Post
Noise jamming works, but Hornet and Tomcat don’t have jamming textures on the radar implemented
Indeed, and that's a pretty unfair advantage...
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + Nvidia Geforce RTX 2080 (8 GB VRAM) + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!

QuiGon is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 02:36 PM   #9
MobiSev
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Southeast, USA
Posts: 387
Default

Quote:
Originally Posted by Ignition View Post
I know, I didn't understand what MobiSev was referring to.


It would be nice if ED implement an improved ECM in DCS.
Its been a long time since I don't fly FC3 but I remember it was "working" with its very basic functionality maybe 2 years ago, its still a thing or they completely removed it?
Yeah, sorry. The person in the video hyped the pod under the plane up. I thought we were going to see some improved jamming capabilities.
__________________
Modules owned:

FC3, M-2000C, Mig-21bis, F-5E, AJS-37 Viggen, F/A-18C, KA-50, Mi-8, F-14A&B
MobiSev is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2019, 03:47 PM   #10
Ignition
Member
 
Join Date: Feb 2016
Location: Argentina
Posts: 283
Default

Quote:
Originally Posted by MobiSev View Post
Yeah, sorry. The person in the video hyped the pod under the plane up. I thought we were going to see some improved jamming capabilities.
It would be a really good feature if DCS could have an improved ECM functionality.
Even if its not so close to how it works in real life it would improve the gameplay a lot.

DCS its supposed to be a simulator after all and to not have ECM is very unrealistic.
Ignition is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 11:26 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.