Need Help, I-16 only w0rks as A/I plane - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2019, 04:27 AM   #1
vbf12_daduck
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 3
Default Need Help, I-16 only w0rks as A/I plane

Hi All,
I bought the I-16 and loaded it into DCS world open beta version 2.5.4.30386, with module manager.
tried to use it in quick mission it shows up right on screen I select cold start click it I-16 splash screen comes up it loads into I-16 briefing screen when I click fly all I see is the map. I click F2 key brings me into mission and I-16 has started up already taxing out and taking off'
this happens in any mission I try to use it.
I redownloaded DCS world open beta thinking that was the problem but same results keep happening Only see it as A/I plane
I even made I new mission through mission editor but with same results when I launch mission
What am I doing wrong
vbf12_daduck is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2019, 05:17 AM   #2
-0303-
Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 198
Default

If you make a single player mission in mission editor you must make SKILL as "client" or "player" otherwise it will become an AI plane.
I know "client" works, I read that "player" also works.

Last edited by -0303-; 05-13-2019 at 05:24 AM.
-0303- is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2019, 09:26 AM   #3
splash
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 866
Default

Look at this solution (a missing component in Windows installation):

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=240581
splash is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2019, 10:03 PM   #4
vbf12_daduck
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 3
Default

Thank you splash !!
That did the trick, I would never of figured it out really appreciate your help
daduck
vbf12_daduck is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2019, 08:12 AM   #5
splash
Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 866
Default

Glad to help!
splash is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 10:59 PM   #6
straN1x
Junior Member
 
straN1x's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 2
Default

HI all! I was have same problem with I-16 module. I speak with ED support, and they give answer. As i correctly understand, problem have a ppl, who has win7 OS. Just download and install file from there: https://www.microsoft.com/en-US/down....aspx?id=30679 Then chouse VSU_4\vcredist_x64.exe file. Few minutes later you will be in the cockpit of I-16. Good luck!
straN1x is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:31 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.