Corrupted textures on 2.5.4 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-29-2018, 11:41 AM   #1
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 3,910
Default Corrupted textures on 2.5.4

Some UH-1 textures are corrupted by whatever lighting/texture changes were done in 2.5.4:

__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2018, 08:08 PM   #2
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Quixel suite and 3ds max
Posts: 10,387
Default

Theres some textures missing.
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
Please send all hate mail to No11
new AV8 livery USN style
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2018, 08:48 PM   #3
thrustvector
Senior Member
 
thrustvector's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Exeter uk
Posts: 1,143
Default

fine here, maybe try a repair, is it on all skins for you?
thrustvector is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2018, 05:05 AM   #4
rider11
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Location: Texas
Posts: 61
Default

Myself and a friend are both affected. Seems to be with most tepaints.
__________________
A-10C/C-101/UH-1H/F-15C/L-39/HAWK/Mi-8/A-10A/P-51/AV-8B N/A
rider11 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2018, 06:50 AM   #5
ams999
Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 402
Default

To me, it happened after the last update as the structure of the luas seems to have changed a little:

1. look for texture files called *.bmp.dds or *.tga.dds and rename them to *.dds
2. in the description.lua then rename anything referring to "*.bmp" (or *.tga) by removing the '.bmp/tga'

This fixed the problem in my case.
ams999 is online now   Reply With Quote
Old 12-30-2018, 07:32 AM   #6
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 3,910
Default

Quote:
Originally Posted by ams999 View Post
To me, it happened after the last update as the structure of the luas seems to have changed a little:

1. look for texture files called *.bmp.dds or *.tga.dds and rename them to *.dds
2. in the description.lua then rename anything referring to "*.bmp" (or *.tga) by removing the '.bmp/tga'

This fixed the problem in my case.

That fixed it, thanks! I wish they wouldn't change these things, or at least they could tell us when they change them
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2018, 08:11 AM   #7
ebabil
Veteran
 
ebabil's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Turkiye/Istanbul
Posts: 3,102
Default

My huey repaints are all corrupted. Square textures, square yellow hardpoints. Even in official textures, I see green missing textures on door gunners.
This module is going backwards day by day
__________________
FC3 | UH-1H | Mi-8MTV2 | A-10C | F/A-18C | Ka-50 | F-14A/B | F-16C | F-4E
Nevada | Syria
NS-430 | Carriers

Youtube
Z390 / i5 9400F / Gtx1070 / 16 GB Ram / 500 gb SSD and 1 tb HDD // CH Fighterstick - MS FFB2 - TM Warthog Throttle - CH Pro Pedals - TrackIR 4
ebabil is online now   Reply With Quote
Old 12-30-2018, 06:49 PM   #8
thrustvector
Senior Member
 
thrustvector's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Exeter uk
Posts: 1,143
Default

funny really how these sort of things don't affect us all
thrustvector is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2018, 05:50 AM   #9
BaD CrC
Senior Member
 
BaD CrC's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Jersey, USA
Posts: 2,607
Default

That's annoying. We got many skins for the Huey and they all look wrong now. I guess we'll wait for a fix before renaming all the textures.
__________________

8086K delid @5.1Ghz under EKWB Water, 2080Ti FE, 32Gb DDR4, 970Pro NvME.
BaD CrC is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2018, 07:51 AM   #10
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 3,910
Default

It's fairly easy to fix the lua files with Notepad+++, but having to change all the texture file names is the biggest PITA.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | RTX2070 | 32GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:24 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.