Problems Qualifying - Game Bugs - Report them Here! - Page 4 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-27-2020, 06:43 PM   #31
sniperpr1
Junior Member
 
sniperpr1's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 99
Default

Thanks.
sniperpr1 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 05:52 PM   #32
gerd
Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 105
Default

Hi,

there is an issue with the first (taxi) mission on current Open Beta 2.5.6.

- examiner confirms my startup procedure
- we taxi around, get total 2 confirmations on looking good (first by the flags, second on exiting the runway towards the parking area)
- the jeep continues about halfway through the parking area, turns slightly left and continues past the parked civilian plane and the building through the fence elsewhere
- I am sitting there next to the civilian plane (can't follow due to the fence) and nothing happens...

Reproduced 2 times - yesterday and today.
gerd is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 10:27 PM   #33
Sabre-TLA
3rd Party Campaign Creator
 
Sabre-TLA's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Kemptville
Posts: 2,710
Default

Already reported. There is a known issue in 2.5.6 with AI vehicle path finding.

If ED doesn't fix it in the next patch then we will rework the mission to work around it.
Sabre-TLA is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2020, 08:02 AM   #34
gabgio
Member
 
gabgio's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Bavaria
Posts: 132
Default

As a workaround, just go ahead and park nearby the refueling truck, it'll trigger the request to switch off the plane
__________________
Nunc est bibendum, nunc pede libero pulsanda tellus
gabgio is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2020, 08:16 AM   #35
gabgio
Member
 
gabgio's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Bavaria
Posts: 132
Thumbs up

I am having a problem in mission 2 (take off and EFATO), after start up and taxi towards the runaway. When halting short of the runaway for the final check and take off clearance, as per request, the instructor behind does not slow down and crashes right into me. I hear the "you damaged the aircraft" reproach, followed by a system crash. First time I could shut down DCS from the task manager, second time I had to power the PC down, everything froze. No crash file was created, but the error is reproducible. I am going to try to request clearance while moving and stop on the left side of the runaway..

EDIT: confirmed third time: the instructor goes right to the threshold, ignoring me all together. He then stays there.. I continued before he could ram into me, then the mission proceded without problems
__________________
Nunc est bibendum, nunc pede libero pulsanda tellus

Last edited by gabgio; 05-21-2020 at 08:58 AM.
gabgio is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2020, 01:01 PM   #36
Sabre-TLA
3rd Party Campaign Creator
 
Sabre-TLA's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Kemptville
Posts: 2,710
Default

We have some updates planned with new voice overs so we will retest and see if we can correct it.

Which version of DCS were you using when this happened?
Sabre-TLA is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2020, 10:46 AM   #37
gabgio
Member
 
gabgio's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Bavaria
Posts: 132
Default

Quote:
Originally Posted by Sabre-TLA View Post
We have some updates planned with new voice overs so we will retest and see if we can correct it.

Which version of DCS were you using when this happened?
on latest beta release, 2.5.6.49314

By the way, great campaign, I am finally having enough time to dig in re-learning the A-10 the proper way, and this series of missions is a huge help!
__________________
Nunc est bibendum, nunc pede libero pulsanda tellus
gabgio is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2020, 12:39 PM   #38
Sabre-TLA
3rd Party Campaign Creator
 
Sabre-TLA's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Kemptville
Posts: 2,710
Default

Seems to be a new game engine bug as reported here: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=274121

If ED doesn't fix it in the next patch then we will see if we can workaround it.
Sabre-TLA is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2020, 03:04 PM   #39
sniperpr1
Junior Member
 
sniperpr1's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 99
Default

Is there some way of making the practice missions go slower to be able to actually learn the process?
sniperpr1 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2020, 09:13 PM   #40
gabgio
Member
 
gabgio's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Bavaria
Posts: 132
Default

Quote:
Originally Posted by Sabre-TLA View Post
Seems to be a new game engine bug as reported here: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=274121

If ED doesn't fix it in the next patch then we will see if we can workaround it.
Ah! That would also explain the crashed planes in Batumi (on ground) in BFT03.
__________________
Nunc est bibendum, nunc pede libero pulsanda tellus
gabgio is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 12:22 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.