Setting up ATIS on standalone server - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2019, 07:54 AM   #1
Yeti42
Member
 
Yeti42's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Germany
Posts: 168
Default Setting up ATIS on standalone server

Has anyone setup DATIS on a standalone beta server? I've followed the instructions on git and also added the google speech engine key in the server options Lua (obviously because you can't use the UI) nothing in DATIS.log but DATIS starting.

HOGGIT server has this running I believe, there must be a way...
__________________
Windows 10 64 bit | Intel i5-9600k OC 5 Ghz | RTX 2080 |VENGEANCE® LPX 32GB DDR 4 OC 3200

Hotas Warthog | Logitech G Flight Rudder Pedals | Track IR 4
Yeti42 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2019, 02:48 AM   #2
Dirty Razor
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Texas
Posts: 16
Default

I have this running on my server with no problem
__________________
Dirty Razor is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 10:33 PM   #3
Wood
Junior Member
 
Wood's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 88
Default

I've set up DATIS on ded server and seem to be getting this message in the log.

Quote:
Copy the content (Mods and Scripts directory) into Saved Games\DCS.openbeta\.
DONE.
Quote:
Go to https://console.cloud.google.com/apis/credentials and create an API key and restrict API access to Google Text-to-Speech
DONE
Quote:
Open DCS go to OPTIONS -> SPECIAL -> DCS ATIS, enter the API key into "Google Cloud Access Key" textfield and save
??? Not sure where as I've never seen "SPECIAL"
Quote:
2019-10-09T00:54:27.363551300-05:00 INFO datis - Starting DATIS version 0.9.0 ...
2019-10-09T00:54:27.364550400-05:00 ERROR datis - Error initializing DATIS: Error: Google Cloud Access key is not set
Any ideas or suggestions to fix this?

Thanks
__________________

Last edited by Wood; 10-09-2019 at 01:38 PM.
Wood is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 09:49 PM   #4
TrollingThunder
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Norway
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Wood View Post
I've set up DATIS on ded server and seem to be getting this message in the log.

DONE.
DONE
??? Not sure where as I've never seen "SPECIAL"


Any ideas or suggestions to fix this?

Thanks
In the saved games folder (C:\Users\<USERNAME>\Saved Games\DCS.openbeta_server\Mods\tech\DATIS\Options), find the file called "optionsDB.lua" and edit it with a proper editor* and fix this part:

Code:
 gcloudAccessKey = DbOption.new():setValue("INSERT YOUR CLOUD ACCESS KEY HERE"):editbox(),
Once it's up and running, you should see an equal number of clients in your SRS-server as you have set up ATIS-stations.
Personally I could not get the commtower setup to work, so I just add "ATIS $airfield $freq" to the mission description.

*Proper editor is VIM, Notepad++ etc., NOT regular Notepad or Emacs ()

Last edited by TrollingThunder; 10-09-2019 at 09:52 PM.
TrollingThunder is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2019, 09:09 AM   #5
Wood
Junior Member
 
Wood's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by TrollingThunder View Post
In the saved games folder (C:\Users\<USERNAME>\Saved Games\DCS.openbeta_server\Mods\tech\DATIS\Options), find the file called "optionsDB.lua" and edit it with a proper editor* and fix this part:

Code:
 gcloudAccessKey = DbOption.new():setValue("INSERT YOUR CLOUD ACCESS KEY HERE"):editbox(),
Once it's up and running, you should see an equal number of clients in your SRS-server as you have set up ATIS-stations.
Personally I could not get the commtower setup to work, so I just add "ATIS $airfield $freq" to the mission description.

*Proper editor is VIM, Notepad++ etc., NOT regular Notepad or Emacs ()
Fantastic!! Got it working now. I to oils not get the traffic freq to work.
Thank you
__________________
Wood is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
atis, datis

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:42 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.