Lua/Skin Help - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2019, 11:34 PM   #1
Backdraft
Member
 
Backdraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: San Diego,Ca
Posts: 103
Default Lua/Skin Help

HEllo All

I apologize in advance if this is a dumb ?, but I am very new to skinning and trying it out but Problem is I Kinda don't know what the LUA stuff is or how its set up, If read and watched tutorials but it doesn't really say what I am looking for or at.

So my Problem is 2 of them. I tweaked a huey skin, and I got it to kinda work, the Tail and Blades are there but Not all the way the pixels are showing but in color. Also the weapons mounts are in the Green pixels, and I removed the bmp thing from LUA. and nothing happed. and the skin part that works is like super shiny and on my white trainer skin for sure when it should be dead flat.. So what do I need to do to fix it, can someone help me, so I can fix this and apply the same to my others. thanks a lot in advance. im attaching my lua too so maybe some can see what im doing wrong.

Click image for larger version

Name:	Screen_190204_145056.png
Views:	72
Size:	2.77 MB
ID:	203868

Click image for larger version

Name:	Screen_190204_145059.png
Views:	59
Size:	2.94 MB
ID:	203869

Click image for larger version

Name:	Screen_190204_145104.jpg
Views:	48
Size:	521.8 KB
ID:	203870

description.lua
Backdraft is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2019, 11:57 PM   #2
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Quixel suite and 3ds max
Posts: 10,096
Default

For the weapons change to this
Code:
{"uh1_weapon", 0, "uh1_weapon_blk", true}

make sure the names are correct.
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
Please send all hate mail to No11
RAF KC-135 MPRS now available. Mach loop mission uploaded.
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 01:15 AM   #3
Backdraft
Member
 
Backdraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: San Diego,Ca
Posts: 103
Default

Man that worked on one of them thanks Joey. but the tails and blade all look like those above. Whats missing or I type wrong?
Backdraft is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 11:06 AM   #4
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Quixel suite and 3ds max
Posts: 10,096
Default

Double check the spelling as It looks like one of the layers (either the diff or spec) are not loading.


true = the texture file is elsewhere

false = the texture file is in the same folder as the description.lua
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
Please send all hate mail to No11
RAF KC-135 MPRS now available. Mach loop mission uploaded.

Last edited by joey45; 02-05-2019 at 11:09 AM.
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 03:02 PM   #5
TheFinn87
Member
 
TheFinn87's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Germany
Posts: 141
Default

I also need help there and although I have the problem with the board number at the tail
TheFinn87 is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2019, 03:55 AM   #6
Backdraft
Member
 
Backdraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: San Diego,Ca
Posts: 103
Default

Joey. Now you say elsewhere? What does that mean?? So let me see if my logic is right.
on my huey. The skin is there but the underneath is not. So where is else where or can I grab from another hjey. I copied the items the were in another files the 9 items. But just that was missing . Now another thing I. Noticed is i tried to change a Pilot to one i did with same naming but it showed it as an original MI 8 pilot. But I changed in folder. N ow wouldn't it be all pixilated.
But it wasnt, it was a stock pilot. ??
Backdraft is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2019, 01:58 PM   #7
MPalmer
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 40
Default

For the Mi-8, if you are trying to remove the tail bort numbers, put the file name as empty..example:
{"mi_8_BALKA_1_2_NUMBER_001", DECAL ,"empty",true};

For the Huey, missing Textures are common with misspelled words...as an example, look at:
DCS World OpenBeta\Bazar\Liveries\uh-1h\USA Red Flag
See the 3 files that are inside the folder (beginning with redflag)
then look inside the lua file and notice how they have the word "false"
use that as a baseline for your lua file.
meaning whatever files you have modified in the folder, it says false...
and whetever you do not modify...it says true
__________________
Marvin "Cactus" Palmer
VFA-81 Sunliners


DCS:World(2.5ob)
Gigabyte GA-990FXA-UD5/AMD FX-8350 (4.0Ghz), 32Gb RAM, AMD R486 4gb, 40" 1080p Monitor, TM Warthog, Saitek Rudder pedals,TM Cougar MFD, and an ipad.
MPalmer is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 12:47 AM   #8
Backdraft
Member
 
Backdraft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: San Diego,Ca
Posts: 103
Default

Joey thanks that fixed the pylons. But I don't know what I'm looking for to fix the tail section and rotors. Still looking for help anyone have some ingisight. I check LUA not seeing an Error.
Backdraft is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:39 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.