DCS-SimpleRadio Standalone - Page 15 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-16-2016, 06:33 AM   #141
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,786
Default

Quote:
Originally Posted by Sierra99 View Post
How are ya handling the "Fill" aspect?
The fill channel is sent along with the voice data so if it doesn't match you'll just hear white noise as well. I think that's how it's supposed to work?

Not sure about showing the channel on the overlay, might remove the +E and change to E1, E2 etc.

Is it worth showing on the overlay?
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 08:17 AM   #142
Sierra99
Campaign Testers
 
Sierra99's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Orlando Florida
Posts: 1,717
Default

Quote:
Originally Posted by Ciribob View Post
The fill channel is sent along with the voice data so if it doesn't match you'll just hear white noise as well. I think that's how it's supposed to work?

Not sure about showing the channel on the overlay, might remove the +E and change to E1, E2 etc.

Is it worth showing on the overlay?
Let me get back to you...I'm gonna dig to see if I have some training docs in storage.

Sierra oo
__________________

Gigabyte GA-Z68XP-UD3, i7-3770K CPU @ 3.70GHz, 32GB G.SKILL Ripjaws DDR3 @ 1600Mhz, ZOTAC GeForce GTX 970, Windows 10-64 bit, Thrustmaster Warthog HOTAS, Cougar MFDs, Saitek Rudder pedals and TrackIR 5.
Sierra99 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 08:34 AM   #143
gerd
Junior Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 80
Default

Hi,

I'm trying to wrap my head around the various radio options we have for DCS. My aim is to have as realistic comms as possible (as in the way of tuning/using radios).

Comparing DCS-Simple Radio and DCS-Simple Radio Standalone, it seems to me that Standalone is a clear winner:
- does not require TS
- has more features
- has more active development

Is there any situation where I would want to use DCS-Simple Radio over DCS-Simple Radio Standalone? Could we assume that DCS-Simple Radio was an initial attempt, but then the focus shifted to the Standalone and the original will be slowly abandoned?
gerd is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 08:39 AM   #144
Tarres
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 443
Default

Yes, it was the initial attempt.

Now all the work is in the Standalone.

@Sierra, about the "Guard bug", it was my mistake. I forgot to change the variable for the guard frequencies when I was changing the radio order for the GUI.
Tarres is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 08:44 AM   #145
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,786
Default

Quote:
Originally Posted by Sierra99 View Post
Let me get back to you...I'm gonna dig to see if I have some training docs in storage.

Sierra oo
Thanks! I've had a google about and found a few manuals as well. The 1-6 are the encryption / decryption keys so if you've encrypted with key/fill 1 and received with key/fill 2 you shouldn't be able to hear anything... I think.

Quote:
Originally Posted by gerd View Post
Hi,

I'm trying to wrap my head around the various radio options we have for DCS. My aim is to have as realistic comms as possible (as in the way of tuning/using radios).

Comparing DCS-Simple Radio and DCS-Simple Radio Standalone, it seems to me that Standalone is a clear winner:
- does not require TS
- has more features
- has more active development

Is there any situation where I would want to use DCS-Simple Radio over DCS-Simple Radio Standalone? Could we assume that DCS-Simple Radio was an initial attempt, but then the focus shifted to the Standalone and the original will be slowly abandoned?
Thats pretty much it, but handily I developed both so I can answer a bit more

I do plan to keep the SimpleRadio TS plugin update to date with new aircraft as they are released (F-5 Etc) but yes the Standalone is where 99% of my efforts will be concentrated.

As its built from the ground up, rather than relying on TS I can do a lot more much more quickly as I hope you've seen

The only advantage of the TeamSpeak plugin is you can connect to any TeamSpeak server (with flood limit disabled) and use the plugin and at the moment its more likely you'll find a TeamSpeak server than a SimpleRadio server. Hopefully that'll change over time as the Standalone has only been properly available for just over 2 weeks and some big groups such as TAW & BlueFlag are already running it.

You can also connect to any ones SimpleRadio server and fly on your own hosted mission and it will still work as you'll see in the overview video.
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 09:31 AM   #146
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,786
Default

Tarres pointed out that the Mirage is supposed to support encryption as well. I've just taken a picture of the manual below as well but this post indicates that it's not the case: http://forums.eagle.ru/showpost.php?...9&postcount=8?

Can anyone say for certain whether the Mirage radios do support encryption? If so I can add it in the release hopefully this afternoon.

Also if they do support encryption, can they decode an A-10C transmission? I can make the Mirage to use one of the same channels as the A-10C then so they can speak securely (as long as the A-10C sets the correct channel). If not i'll add a channel so the mirage can just speak securely to a mirage.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	mirage-manual.JPG
Views:	1691
Size:	159.2 KB
ID:	144305  
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord

Last edited by Ciribob; 07-16-2016 at 09:37 AM.
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 09:37 AM   #147
Sacha
Member
 
Sacha's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Paris
Posts: 417
Default

Hey Ciribob, is there a way to bind the keyboard in the settings ? Unfortunately I don't have enough button on my stick, it would be nice to expand the binding possibilities.
__________________

Follow me on Twitch
Follow me on YouTube
Intel Core i7 4790K 4.0Ghz
Corsair Vengeance 16Gb DDR3
MSI Gaming V - LEPA 700W Gold
Seagate SSHD 1To - Track IR Pro 4
MSI Geforce GTX 970 - Zalman Z11 HF1 Plus
Sacha is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 09:54 AM   #148
Ciribob
ED Testers Team
 
Join Date: Mar 2015
Location: Brighton, UK
Posts: 1,786
Default

Quote:
Originally Posted by Sacha View Post
Hey Ciribob, is there a way to bind the keyboard in the settings ? Unfortunately I don't have enough button on my stick, it would be nice to expand the binding possibilities.
Currently there is not, I had to take it away as it didnt work consistently but Im looking at bringing it back.

You actually one need one bind, the Common PTT. Although obviously not ideal you can actually switch radios by clicking on the coloured Dot on the Radio Overlay for FC3, Mirage, A10C and Gazelle.

All other aircraft the PTT is changed in cockpit anyway by either a DCS keybind or you interacting with it

If you only fly Huey, Mi8 and P51D you can actually do it all from the cockpit with no external keybinds!
__________________
Scripts: Complete Transport And Logistics Deployment - CTLD / CTLD Examples - Lots of example of how to use CTLD
CSAR Script - Downed Pilot Rescue / Dedicated Server Script - Automatically launch DCS Multiplayer server at startup
Range Scoring Script - Get scores and counts hits on targets for gunnery or bombs / SimpleSlotBlock - Multiplayer dynamic Slot Blocking Script

Projects: DCS-SimpleRadio Standalone - DCS Radio Integration for All Aircraft - NO TeamSpeak Required!
DCS-SimpleRadio Troubleshooting Post / DCS-SimpleRadio Free Support Channel on Discord
Ciribob is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 09:55 AM   #149
Sim Flyer
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Sweden, Landskrona
Posts: 136
Default

I think i am going to be needing some help with this, well basically it is not working and i am guessing it is what you call an error code 40 (the error is about 40 cm from the monitor).

I have installed and i find 2 lua files in the users/saved games/DCS/scripts

and the line have been added to the export lua aswell.

When i am on the blue flag server and connected to the blue flag radio nothing happens, i open up the overlay and it simply states "no radio" on all 3 radios, i am in the MIG29S and this doesnt change even after i have started up the plane.

Any help would be appreciated as i would like to use this awesome mod
Sim Flyer is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2016, 10:23 AM   #150
Eddie
Veteran
 
Eddie's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the PG Map
Posts: 4,848
Default

Quote:
Originally Posted by Ciribob View Post
Thanks! I've had a google about and found a few manuals as well. The 1-6 are the encryption / decryption keys so if you've encrypted with key/fill 1 and received with key/fill 2 you shouldn't be able to hear anything... I think.
Correct. Each kill fill is an entirely independent crypto key, if you're not on the same key as someone else you won't be able to descramble their transmissions and vice versa if you're encrypting using a different key to someone they won't hear yours either.

In case it's not clear the key 1/2/3/4/5/6 selection on the KY-58 panel are not fixed channels or modifiers of a single key as has been implemented in other solutions, they are entirely independent key loads. The perfect implementation would be 6 seperate number/letter fields for keys in the control panel for the user to enter they own key fills.

Quote:
Originally Posted by Ciribob View Post
Can anyone say for certain whether the Mirage radios do support encryption? If so I can add it in the release hopefully this afternoon.
Aircraft having a minimum of one secure voice radio is a NATO requirement, so yes, the Mirage and every complaint other tactical aircraft in service with a NATO member today does.

Quote:
Originally Posted by Ciribob View Post
Also if they do support encryption, can they decode an A-10C transmission? I can make the Mirage to use one of the same channels as the A-10C then so they can speak securely (as long as the A-10C sets the correct channel). If not i'll add a channel so the mirage can just speak securely to a mirage.
Again yes, NATO standard, assuming they have the same key fill. This is where the live keys themselves are generated by NATO C2 IRL and distributed to all units.

It's worth noting (as DCS modelling may not make it clear) that while the A-10C and some others have separate physical cockpit control panels for secure comms, many more modern aircraft have the control functions embedded in their UFC/DED/MFD etc. along with Havequick and the other radio controls so their presence will not be obvious.

Last edited by Eddie; 07-16-2016 at 10:32 AM.
Eddie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 07:08 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.