Rockets and Bombs - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2019, 06:33 PM   #1
Zeagle
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 24
Default Rockets and Bombs

So according to my flight testing with a full load of rockets and 4 bombs, I cannot fire rockets NO MATTER WHAT until I get rid of the bombs AND the rack. Then rockets fire fine. The Switch on the rocket control unit seems like it does nothing.

With a centerline tank, the rockets fire fine. Again, the rocket control unit appears inop.

latest open beta

I am interested to hear what the correct procedure is to fire rockets while carrying 4 bombs on the centerline

Last edited by Zeagle; 01-07-2019 at 06:36 PM.
Zeagle is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2019, 09:08 PM   #2
bephanten
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Location: Turkey
Posts: 6
Default

it is not a bug but the result of electrical wiring of the plane irl. it is mentioned in the manual.
bephanten is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 04:26 AM   #3
Zeagle
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 24
Default

Well i just read the manual for the third time and could not find this addressed. Maybe you can point me there. I don't think they had to punch the rack to fire rockets.

And the canopy disappears when viewed from inside when fully open. Viewed from outside it is still there.

That being said, it flies nicely. I cant wait to get more time in it.

Last edited by Zeagle; 01-08-2019 at 04:36 AM.
Zeagle is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 07:21 AM   #4
msalama
Veteran
 
msalama's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,615
Default

IIRC there was a discussion about this here a while ago and it was found there that this is indeed how the original circuit was wired. Or that's how I remember it anyway.
__________________
Hey doubters, check this out: "P-51D has another variant with new higher octane coming later, the K-4 and D-9 are getting new cockpits, all the WWII warbirds are getting their cooling reworked, and a DM is in internal testing"
msalama is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 07:39 AM   #5
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 8,632
Default

Quote:
Originally Posted by Zeagle View Post
Well i just read the manual for the third time and could not find this addressed. Maybe you can point me there. I don't think they had to punch the rack to fire rockets.
No, they didn't, but they had to fly without bombs.


Quote:
Originally Posted by Zeagle View Post
And the canopy disappears when viewed from inside when fully open. Viewed from outside it is still there.

That being said, it flies nicely. I cant wait to get more time in it.
This has been fixed internally and will be available with the next patch.
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + Nvidia Geforce RTX 2080 (8 GB VRAM) + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!


Last edited by QuiGon; 01-08-2019 at 07:46 AM.
QuiGon is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2019, 07:57 PM   #6
Zeagle
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 24
Default

Good to hear that issue with the canopy will be fixed. I was also
thinking that bombs and rockets might not have been used together.

Great job on the FW190! I hope ED develops more wwii era objects and planes in the future.

By the way for anyone interested, I highly recommend the FW190 series of books by Eddie J Creek and J Richard Smith.

Last edited by Zeagle; 01-08-2019 at 08:03 PM.
Zeagle is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:07 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.