DCS: de Havilland DH.98 Mosquito FB Mk VI Discussion - Page 16 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2019, 03:45 PM   #151
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 2,161
Default

Quote:
Originally Posted by NeilWillis View Post
You're kidding, right?

The lack of a clickable cockpit and very simple start-up might just give us a clue, not to mention the flight model being slightly different.

As for no warbird being fully modeled, which ones?
Which one has working iff ??
BF 109 cold start not working
Spitfire Ram air nor working
there are couple of things which are not modeled.

Last edited by grafspee; 10-08-2019 at 03:51 PM.
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 03:46 PM   #152
hazzer
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 532
Default

Quote:
Originally Posted by unlikely_spider View Post
Full fidelity and clickable cockpits are most of why I come here. Otherwise I'd just use the other sim.
Exactly this.
__________________
Asus GTX1080ti,I7-7800k, 32gb ram, SSD, Samsung Odyssey VR, MSFFB2, T-50 Throttle, Thrustmaster Rudder Pedals
hazzer is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 03:47 PM   #153
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 2,161
Default

Im just for system modeling and FM, clickable cockpit is very nice and immersive feature, but i could live w/o it
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 03:47 PM   #154
NeilWillis
Veteran
 
Join Date: Jun 2013
Location: United Kingdom
Posts: 4,765
Default

Which WW2 radar system can tell if it's working or not?

Or put another way, what use is a system that you can't actually use?

But hey, split hairs, you're still talking bull.
NeilWillis is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 03:53 PM   #155
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 2,161
Default

Quote:
Originally Posted by NeilWillis View Post
Which WW2 radar system can tell if it's working or not?

Or put another way, what use is a system that you can't actually use?

But hey, split hairs, you're still talking bull.
Ok let forget about iff
Ram air in spitfire for example
Cold start in BF 109 do nothing
Spitfire start up procedure is not right.Following start up procedure step by step you wont start spit's engine
Priming system in p-51 which magically stop working while you cranking engine. So you have to prime before other wise you wont start engine.

Last edited by grafspee; 10-08-2019 at 03:58 PM.
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 03:56 PM   #156
twistking
Senior Member
 
twistking's Avatar
 
Join Date: Sep 2016
Location: Berlin
Posts: 1,136
Default

what's wrong with bf109 cold start?
__________________
My personal wishlist after 2 years with dcs: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=216873
twistking is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 04:00 PM   #157
grafspee
Senior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Poland
Posts: 2,161
Default

Quote:
Originally Posted by twistking View Post
what's wrong with bf109 cold start?
you don't need to use it at any circumstances.
There is a cold start handl below throttle. I had no need to use this even when starting at coldest temp possible.
grafspee is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 04:10 PM   #158
Birko
Member
 
Birko's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 291
Default

Wonder if we'll be getting a series 1 or series 2 FB VI? Assuming a series 2 because they could carry the 500lb bombs instead of just the 250lbs.

Was just trying to think of all the possible loadouts.

Wings: 2*50 gallon drop tanks; 2*500lb MC bombs; 2*250lb MC bombs; 4*60lb RP-3 rockets; 4*25lb RP-3 rockets
(rockets 1944 onwards)

Bomb bay: 2*500lb MC bombs; 2*250lb MC bombs; 2*66.5 gallon fuel tanks

Possible loads I'm unsure of or can't confirm were widely used: 2*100 gallon drop tanks on the wings, a smaller bomb-bay fuel tank that fits alongside 2*250lb bombs

If anyone else knows more about the Mossie than me please do share
Birko is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 07:19 PM   #159
Krupi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1,616
Default

Quote:
Originally Posted by Birko View Post
Wonder if we'll be getting a series 1 or series 2 FB VI? Assuming a series 2 because they could carry the 500lb bombs instead of just the 250lbs.

Was just trying to think of all the possible loadouts.

Wings: 2*50 gallon drop tanks; 2*500lb MC bombs; 2*250lb MC bombs; 4*60lb RP-3 rockets; 4*25lb RP-3 rockets
(rockets 1944 onwards)

Bomb bay: 2*500lb MC bombs; 2*250lb MC bombs; 2*66.5 gallon fuel tanks

Possible loads I'm unsure of or can't confirm were widely used: 2*100 gallon drop tanks on the wings, a smaller bomb-bay fuel tank that fits alongside 2*250lb bombs

If anyone else knows more about the Mossie than me please do share
I asked a similar question before regarding the rocket armament and received no reply. Hopefully Series 2.

Quote:
Originally Posted by Krupi View Post
Regarding the load out of the FB what arrangement of arsenal could be loaded.

I know it could carry the following:

Bomb Bay:
2 x 250lb
2 x 500lb

Wings:
8 x RP-3 I have seen images of 4 abreast and 4 stacked.
2 x 500lb
2 x 50 Gal Tank
2 x 100 Gal Tank

The question is what array could be carried?

I.e. Bomb Bay 2 x 500lb, 8 x stacked RP-3 and 2 x 100 Gal Tanks?
__________________
Windows 10 Pro | ASUS RANGER VIII | i5 6600K @ 4.6GHz| EVGA GTX 780 | 16GB Ram | Corsair H100i | Corsair Carbide 540 | Oculus Rift CV1 | MFG crosswind Pedals

Project IX Cockpit
Krupi is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2019, 08:07 PM   #160
Birko
Member
 
Birko's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 291
Default

Yes you did, sorry I must have missed your post. Rockets were arranged both abreast and stacked for sure, thought abreast looks like the most common setup.

I think (someone correct me if I'm wrong) that a FB VI mosquito could only have one type of load on the wing, e.g. 4 rockets OR 1 bomb OR a drop tank and not any combination IIRC.

Think any bomb bay load went with any wing load (maybe dependent on weight?). Bomb bay held 2 bombs OR 2 fuel tanks, and I've seen a little about a combination of 2 250lb bombs and 1 smaller fuel tank for intruder missions but not much.

So:

Bomb-bay
-Empty
-2x fuel tanks
-2x 500lb bombs
-2x 250lb bombs
-1x smaller fuel tank, 2x 250lb bombs
(I guess you could have the 1 smaller fuel tank by itself maybe, but why?)

With:

Wings
-Clean
-2x 50 gallon drop tanks
-2x 100 gallon drop tanks
-8x 25lb rockets
-8x 60lb rockets
-2x 250lb bombs
-2x 500lb bombs

Only restrictions really would be with historical accuracy i.e. would 25lb rockets be used when 60lb rockets are available?- were the 100 gallon drop tanks commonly used?- was the 1 fuel tank, 2 bomb setup used often? That kind of stuff
Birko is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:13 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.