Using the CBU-97 - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2019, 05:07 AM   #11
Danish_Squid
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Danmark
Posts: 444
Default

I drop CBU-97 from 1000ft or less, and 450kts or more, that way you get a very long dispersal pattern
__________________
http://www.ipms.dk
i5 8600K, Asus Z370 Prime A, Corsair H115i AIO, Corsair MP500 120 GB M.2 (System disk), Corsair LE200 240GB SSD (for DCS), Seagate Barracuda 3TB HDD, ASUS GeForce RTX 2080 STRIX ROG, Fractal Design Define R5, Thrustmaster Warthog HOTAS, MFG Crosswind, Oculus Rift S. 32 GB 3000 MHz RAM
Danish_Squid is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 05:07 AM   #12
JamesRothwell
Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: United Arab Emirates
Posts: 108
Default

I've been having a great time with that weapon, it's hilariously destructive. I tried tossing them and dropping them in a dive but they don't work, as others mentioned it seems they hit the ground too fast.

Dropping them from 2k ft at around 350-400knots seems to work very well. Hopefully burst altitude will be fixed at some point, tossing 10 of these into enemy area will be rather interesting.
JamesRothwell is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 08:45 AM   #13
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 11,513
Default

Quote:
Originally Posted by backspace340 View Post
I think it's launch speed - if you drop the bombs at too high a speed then the bomblets hit the ground before they have a chance to pop. ED should set the height to 900ft or so as the default (until we can change it ourselves), should be much more reliable then. I see the same thing at low level - if I drop them at 500kts, then the hit the ground before popping, but if I drop at 350kts they work fine.
Interesting, will try slower speeds then. That sounds like a bug though, or is that really realistic that the bomblets just smash into the ground if the dispenser is launched at higher speed?
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + Nvidia Geforce RTX 2080 (8 GB VRAM) + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!

QuiGon is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 09:59 AM   #14
SSG_HALO
Junior Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Seattle, WA, USA
Posts: 4
Default

CBU's are function as intended there is no bug however they are set to a burst altitude of 500ft. This is used for low altitude passes at high rates of speed. I have had tremendous success starting my IP at 10nm hitting full AB at 2000 ft and delivering munitions around the 550 to 600 knts range. With a spacing of 999FT (the max allowed) two CBU-97's will cover .5 x .3 nm area with tremendous effects. this works on all maps.
Kahsab PG

Kobileti CA

Tonopah Airport NV

all runways are 1.5 NM long 6xCBU-97's Ripple 6 Spacing 999ft Dropped from 2000FT AGL around 600 KNTs.
The following is Shiraz International Airport's Main Apron, 1 pass, 10xCBU-97, Spacing 999ft, Ripple 10, Dropped form 2000ft AGL at 600knts.

from this testing it is very clear that they are functioning appropriately for the intended employment however it will be very nice when i can change the Burst Altitude to be able to employ these from 30'000 FT. Current suggested use, conduct a SEAD strike and take out radars with SU-25T's or F/A-18C's then run in with two vipers at 2,000 ft AGL .3-.5nm horizontal separation and drop to your hearts content. Hope this helps folks! Got to say it may be lacking for dog fighting right now but I am cleaning house A2G!

Discord: SSG HALO#1394
Modules: A-10C, AJS-37, Black Shark 2, M-2000C, UH-1H, F-16C, F/A-18C, L-39, AV-8B, FC3, F-5E, F-14B, P-51, Mig-29, Persian Gulf, Nevada, Normandy, Combined Arms.

Last edited by SSG_HALO; 10-09-2019 at 10:11 AM.
SSG_HALO is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 11:23 AM   #15
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 11,513
Default

Damn, that's even more effective than the Viggens BK90s, although they don't have to overfly the target.
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + Nvidia Geforce RTX 2080 (8 GB VRAM) + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!


Last edited by QuiGon; 10-09-2019 at 11:38 AM.
QuiGon is online now   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 11:31 AM   #16
BIGNEWY
ED Community Manager
 
BIGNEWY's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: UK
Posts: 16,928
Default

Hi all

We have a tweak coming for CBU HOF possibly in the next update
__________________
Windows 10 Pro x64, NVIDIA PALIT 1080 8GB, INTEL i7 4790K @4.4 GHz( Cooled by H100i ), 32GB DDR3 @1866 , Asus Z97-AR, TM Warthog, Jet provost rudder pedals, DELL Visor WMR
BIGNEWY is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 11:40 AM   #17
Deano87
Senior Member
 
Deano87's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,704
Default

Quote:
Originally Posted by BIGNEWY View Post
Hi all

We have a tweak coming for CBU HOF possibly in the next update
Woop woop!

__________________
Ignore me I’m probably wrong - Now with 42% extra sarcasm - May contain nuts.

Proud owner of:
PointCTRL VR : Finger Trackers for VR -- Real Simulator : FSSB R3L Force Sensing Stick. -- Deltasim : Force Sensor WH Slew Upgrade -- Mach3Ti Ring : Real Flown Mach 3 SR-71 Titanium, made into an amazing ring.

My Fathers Aviation Memoirs : 50 Years of Flying Fun - From Hunter to Spitfire and back again.
My Screenshots
Deano87 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 12:28 PM   #18
Zad Fnark
Junior Member
 
Zad Fnark's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Neenah
Posts: 91
Default

I wiped out almost 2 platoons of AFVs with one pass using the 16. Works for me.



Last edited by Zad Fnark; 10-09-2019 at 12:36 PM.
Zad Fnark is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 12:35 PM   #19
Deano87
Senior Member
 
Deano87's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,704
Default

Quote:
Originally Posted by Zad Fnark View Post
I wiped out almost 2 platoons of AFVs with one pass using the 16. Works for me.
May well work fine using your delivery method. But try CCRPing them from 20k... they just fly into the dirt.
__________________
Ignore me I’m probably wrong - Now with 42% extra sarcasm - May contain nuts.

Proud owner of:
PointCTRL VR : Finger Trackers for VR -- Real Simulator : FSSB R3L Force Sensing Stick. -- Deltasim : Force Sensor WH Slew Upgrade -- Mach3Ti Ring : Real Flown Mach 3 SR-71 Titanium, made into an amazing ring.

My Fathers Aviation Memoirs : 50 Years of Flying Fun - From Hunter to Spitfire and back again.
My Screenshots
Deano87 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 12:40 PM   #20
backspace340
Senior Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1,166
Default

Quote:
Originally Posted by BIGNEWY View Post
Hi all

We have a tweak coming for CBU HOF possibly in the next update
I'm hoping it'll be to something like 900ft, rather than the A-10C's default of 1800ft where they all drift off target before they pop!
backspace340 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:18 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.