[REPORTED] Sidewinder AIM-9M UNCAGE in HUD - ED Forums
 


Notices

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-13-2019, 03:50 PM   #1
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,424
Default [REPORTED] Sidewinder AIM-9M UNCAGE in HUD

I couldn't see a report for this already, so...

From what I can see, the UNCAGE button isn't working at all on the Viper.

1) When the missile is in BORE mode, it does not uncage when the button is pressed.

2) The seeker is automatically uncaged to the target when locked by radar.

Now, although 2) is correct as per the manual, on another thread, someone with F-16 real life experience stated this behaviour was wrong, and that he had been in discussion with ED.

Similarly, he stated 1) was a bug as well.

Easily demonstrated by loading the AIM-9M IA mission in Nevada.
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · TM F/A-18 Hornet Stick · Virpil WarBRD base · Valve Index
imacken is offline  
Old 10-13-2019, 07:08 PM   #2
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,424
Default

Unable to reproduce? If you go into any sidewinder mission, you can see that the seeker is uncaged to the radar target without pressing the uncage button when in SLAVE mode.
In addition when in BORE mode, the seeker head doesn't uncage at all if the uncage button is pressed.
This has been confirmed by a F-16 pilot to be wrong in both cases.
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · TM F/A-18 Hornet Stick · Virpil WarBRD base · Valve Index
imacken is offline  
Old 10-13-2019, 07:43 PM   #3
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,424
Default

Here is a track showing the issue.
I lock the target with boresight in ACM DGFT. With the missile in BORE mode, I keep pressing uncage, but as you can see, the seeker head doesn't change. Throughout, I swap with SLAVE mode, and there the seeker uncages to the target, yet each time I go back to BORE and press uncage, it doesn't move. Just remains fixed to the boresight.
Attached Files
File Type: trk Viper sidewinder uncage.trk (1.45 MB, 19 views)
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · TM F/A-18 Hornet Stick · Virpil WarBRD base · Valve Index
imacken is offline  
Old 10-13-2019, 07:52 PM   #4
NineLine
Community Manager
 
NineLine's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: BC, Canada
Posts: 24,787
Default

Thanks for the track, I will take a look, Wags couldn't reproduce as you stated it happened all the time, I will try your track after I look at another issue and get back to you.
__________________
Nick Grey - "I have had the privilege of flying most marks of Spit, the I, V, IX, XIV, XIX and enjoyed working with Eagle to make this simulation of the IX the 'mutt's nuts'."
Artist formerly known as SiThSpAwN
Forum RulesForum Rules Guidelines
ED Facebook PageED YouTube PageWags YouTubeMy YouTube • My Discord - NineLine #0440
**How to Report a Bug**
NineLine is offline  
Old 10-13-2019, 07:56 PM   #5
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,424
Default

Thanks NL. It was a member with real life experience, who stated categorically in another thread that the uncage behaviour was wrong in DCS Viper, both the SLAVE and BORE modes.
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · TM F/A-18 Hornet Stick · Virpil WarBRD base · Valve Index
imacken is offline  
Old 10-13-2019, 08:34 PM   #6
Wags
ED Team
 
Wags's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Phoenix, AZ
Posts: 11,333
Default

Hello,

To say, "the UNCAGE button isn't working at all on the Viper" is not accurate. Tests show it works perfectly well in with the HMCS. Please, please be accurate in all reporting. We will take a look at this other circumstance.

Thanks
Wags is offline  
Old 10-13-2019, 09:00 PM   #7
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,424
Default

Sorry about that guys, I didn't think about the HMCS! I meant in normal HUD mode. Works fine with the HMCS.

On the other issue I mentioned, is it correct for the missile to automatically uncage to the radar target when in SLAVE mode? Our F-16 pilot says that is not correct, and uncaging should still be required.
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · TM F/A-18 Hornet Stick · Virpil WarBRD base · Valve Index
imacken is offline  
Old 10-16-2019, 12:31 AM   #8
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,424
Default

Have you guys had a chance to look at this yet?
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · TM F/A-18 Hornet Stick · Virpil WarBRD base · Valve Index
imacken is offline  
Old 10-18-2019, 07:42 PM   #9
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,424
Default

This is still not working after today's update.

Any news on whether this has been reported guys?
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · TM F/A-18 Hornet Stick · Virpil WarBRD base · Valve Index
imacken is offline  
Old 10-18-2019, 09:34 PM   #10
Evovcui
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 21
Default

Hey, I noticed the uncage behaves wired. Uncage not response in ACM bore mode, auto-uncage after radarlock. Besides, I can not active ACM bore/vertical after lock break in DGFT mode every single time, which is tagged [unable to reproduce], too
Evovcui is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 10:25 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.