Aim-7 - Page 2 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2020, 04:58 PM   #11
dundun92
Member
 
dundun92's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Houston TX
Posts: 451
Default

Im not sure this is just a software choice either. The F-16 radar would need to be capable of PDI illumination to use AIM-7s, which it isnt afaik. Now as for the AIM-9Ps, I'm not sure whats stopping the F-16 from carrying it actually, perhaps someone with more knowledge could step in here?
__________________
Eagle Enthusiast, Fresco Fan. Patiently waiting for the F-15E. Clicky F-15C when?
HP Z400 Workstation
Intel Xeon W3680(i7-980X) OC'd to 4.0 GHz, EVGA GTX 1060 6GB SSC Gaming, 12 GB DDR3 RAM, 500GB Crucial MX500 SSD. Thrustmaster T16000M FCS HOTAS, DIY opentrack head-tracking. I upload DCS videos here https://www.youtube.com/channel/UC0-...J-QUX5M7Dh1pGg

The Alamo Squadron is looking for dedicated Air-to-Air focused pilots
For more detailed recruiting information, see our forums.
dundun92 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2020, 05:29 PM   #12
QuiGon
Veteran
 
Join Date: Jul 2013
Location: Germany
Posts: 15,085
Default

Quote:
Originally Posted by dundun92 View Post
Im not sure this is just a software choice either. The F-16 radar would need to be capable of PDI illumination to use AIM-7s, which it isnt afaik.
Not just the radar, but also the wiring for the pylons. It was only present for a very brief time in the early 90s when the USAF though about putting Sparrows on Vipers, which it then did not do and instead went straight for the AMRAAM:
Quote:
Originally Posted by bies View Post
The only F-16C able to use Sparrow was 'C block 25'. It required some massive cabling to integrate the weapon. It became operational in 1992, after Gulf War, but in 1992 AMRAAM became available so there was no purpose using Sparrow.
In next block 30 they removed the cabling being dead weight.
So our block 50 Vipers are missing the required wiring for the Sparrows.
__________________
Intel i7-4790K @ 4x4GHz + 16 GB DDR3 + Nvidia Geforce RTX 2080 (8 GB VRAM) + M.2 SSD + Windows 10 64Bit

DCS Panavia Tornado (IDS) really needs to be a thing!

QuiGon is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 03:03 AM   #13
mkellytx
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 84
Default

Quote:
Originally Posted by QuiGon View Post
Not just the radar, but also the wiring for the pylons. It was only present for a very brief time in the early 90s when the USAF though about putting Sparrows on Vipers, which it then did not do and instead went straight for the AMRAAM:
The ADF's could and did carry Sparrows, but given the end of the Cold War those went away pretty fast or started using AMRAAM's for the handful that stuck around more than a few years. USAF block 50/52's never used them although many foreign AF's did.
mkellytx is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 11:59 AM   #14
stormridersp
Member
 
stormridersp's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 611
Default

Quote:
Originally Posted by gavagai View Post
Not sure which is worse. This post or bumping an old one: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=232497

If I want to make a mission where the F-16 is downgraded, let me. Some F-16C have carried the Aim-7, just not ours...whatever. You don't have to play with me, right?
+1
__________________
B450 Gaming Pro Carbon, Ryzen 3600 @4.3GHz, 32Gb DDR4 3600MHz, GTX1070TI, CH Stuff, Oculus CV1

Wishlist:
AH-64
F-15E
F-117A
stormridersp is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 12:00 PM   #15
stormridersp
Member
 
stormridersp's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 611
Default

Quote:
Originally Posted by QuiGon View Post
So our block 50 Vipers are missing the required wiring for the Sparrows.

It's a game, there are no wires, it's only in your mind.
__________________
B450 Gaming Pro Carbon, Ryzen 3600 @4.3GHz, 32Gb DDR4 3600MHz, GTX1070TI, CH Stuff, Oculus CV1

Wishlist:
AH-64
F-15E
F-117A
stormridersp is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 12:25 PM   #16
Northstar98
Senior Member
 
Northstar98's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: White Forest
Posts: 2,117
Default

Quote:
Originally Posted by stormridersp View Post
It's a game, there are no wires, it's only in your mind.
Said game is supposed to represent it having wires, and if you want to go down this route it doesn't have wings or engines either...
__________________
Modules I own: F-14A/B, F/A-18C, Supercarrier, F-16CM, AJS-37, F-5E-3, MiG-21Bis, Ka-50, A-10C, UH-1H, Mi-8MTV2, P-47D, P-51D, FC3, MiG-15Bis, Yak-52, CA, C-101, Hawk
Terrains I own: SoH, The Channel, Syria

System (RIP my old PC): Dell XPS 15 9570 w/ Intel i7-8750H, NVIDIA GTX 1050Ti Max-Q, 16GB DDR4, 500GB Samsung PM871 SSD (upgraded with 1TB Samsung 970 EVO Plus SSD)

VKB Gunfighter Mk.II w. MCG Pro

Dreams: https://uk.pcpartpicker.com/list/cHQdNq

Last edited by Northstar98; 09-23-2020 at 12:27 PM.
Northstar98 is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 12:34 PM   #17
Dudikoff
Senior Member
 
Dudikoff's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Croatia / Lebanon
Posts: 2,579
Default

Quote:
Originally Posted by dundun92 View Post
Im not sure this is just a software choice either. The F-16 radar would need to be capable of PDI illumination to use AIM-7s, which it isnt afaik.
Apparently, the AN/APG-68 in Block 25 had this capability (maybe AN/APG-66A as well then?).

"Beyond-visible-range capability has been added in the form of a high-PRF track mode to provide continuous-wave (CW) illumination for guidance of the AIM-7 Sparrow semi-active radar homing missile."

http://www.f-16.net/f-16_versions_article5.html
__________________
i386DX40@42 MHz w/i387 CP, 4 MB RAM (8*512 kB), Trident 8900C 1 MB w/16-bit RAMDAC ISA, Quantum 340 MB UDMA33, SB 16, DOS 6.22 w/QEMM + Win3.11CE, Quickshot 1btn 2axis, Numpad as hat. 2 FPH on a good day, 1 FPH avg.

DISCLAIMER: My posts are still absolutely useless. Just finding excuses not to learn the F-14 (HB's Swansong?).

Annoyed by my posts? Please consider donating. Once the target sum is reached, I'll be off to somewhere nice I promise not to post from. I'd buy that for a dollar!

Last edited by Dudikoff; 09-23-2020 at 12:44 PM.
Dudikoff is offline   Reply With Quote
Old 09-23-2020, 12:48 PM   #18
stormridersp
Member
 
stormridersp's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 611
Default

Quote:
Originally Posted by Northstar98 View Post
Said game is supposed to represent it having wires, and if you want to go down this route it doesn't have wings or engines either...

You're right, it doesn't.
__________________
B450 Gaming Pro Carbon, Ryzen 3600 @4.3GHz, 32Gb DDR4 3600MHz, GTX1070TI, CH Stuff, Oculus CV1

Wishlist:
AH-64
F-15E
F-117A
stormridersp is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:36 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.