F10 Markpoints? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-04-2019, 08:45 PM   #1
J20Stronk
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 57
Default F10 Markpoints?

Does anyone know how to create waypoints using the F10 view?

Red kite mentioned you could use the F10 to create Waypoints, Markpoints, and Pre Planned Strike points and upload them to the DTC before takeoff, but I don't know what to call the markers to turn them into something the plane can use.
J20Stronk is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 10:14 PM   #2
toilet2000
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 188
Default

I think I've seen "rp#" and "pp#" for RP (30-39) and PP (40-49) points.


I would guess "wp#" for waypoints (1-29), but I'm not entirely sure.


EDIT: corrections:
1-29 are for waypoints, 30-33 are for RP, 34-39 are for PP, 40 is SPI, 41-49 are for mark point, 50-59 are for airports

Last edited by toilet2000; 12-04-2019 at 10:21 PM.
toilet2000 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 10:46 PM   #3
J20Stronk
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 57
Default

Only RP# and PP# seem to work, but they have to be capitalized. WP# doesn't seem to work, regardless of letter case...
J20Stronk is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2019, 11:10 PM   #4
uboats
ED Tester / ED Moderator
 
uboats's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: East Sierra
Posts: 5,770
Default

currently, you can only create route points (RP) and preplanned points (PP) via F10 mark

RP# (#: 1-6) -> channel 30-35 and PP# (#: 1-4) -> Channel 36-39

then you should remove dtc card, contact ground crew to update dtc card
once done, install dtc and load entries
__________________


My DCS Mods, Skins, Utilities and Scripts

| Windows 10 | i7-4790K | GTX 980Ti Hybrid | 32GB RAM | 3TB SSD |
| TM Warthog Stick | CH Pro Throttle + Pro Pedal | TIR5 Pro | TM MFD Cougar | Gun Camera: PrtScn |
uboats is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 08:55 AM   #5
VC
Member
 
VC's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 471
Default

How does this work in MP with multiple JF-17s trying to set different routes? Do you need to add some syntax to the mark or does it know which marks are yours?
__________________
VC

=X51= Squadron is recruiting!
X51 website: https://x51squadron.com/
Join our Discord: https://discord.gg/d9JtFY4
VC is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 10:59 AM   #6
Jonne
Member
 
Jonne's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 479
Default

Quote:
Originally Posted by VC View Post
How does this work in MP with multiple JF-17s trying to set different routes? Do you need to add some syntax to the mark or does it know which marks are yours?
From MP experience in the Viggen, I would say don't count on that feature too much. People will have deleted your marks before you were even able to load a cartridge.
__________________
Jonne is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 02:01 PM   #7
VC
Member
 
VC's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 471
Default

That doesn't sound great...

MP would be the main use for this feature. In SP you can edit all the waypoints in the mission editor, it's in MP where this would be really powerful to not have to spend 10 minutes at the start of a flyout punching co-ordinates in.
__________________
VC

=X51= Squadron is recruiting!
X51 website: https://x51squadron.com/
Join our Discord: https://discord.gg/d9JtFY4
VC is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 05:20 PM   #8
Harlikwin
Veteran
 
Harlikwin's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Location: Living rent free in your mind
Posts: 5,957
Default

People online can be dicks...
__________________
New hotness: I7 9700k 4.8ghz, 32gb ddr4, 2080ti, TM Warthog. TrackIR, HP Reverb (formermly CV1)
Old-N-busted: i7 4720HQ ~3.5GHZ, +32GB DDR3 + Nvidia GTX980m (4GB VRAM) TM Warthog. TrackIR, Rift CV1 (yes really).
Harlikwin is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 05:32 PM   #9
uboats
ED Tester / ED Moderator
 
uboats's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: East Sierra
Posts: 5,770
Default

sorry at this moment no
all clients in the same coalition will share f10 marks
i tried to extract the owner of the mark, but failed, need more help from ED to know the data structure of f10 marks
__________________


My DCS Mods, Skins, Utilities and Scripts

| Windows 10 | i7-4790K | GTX 980Ti Hybrid | 32GB RAM | 3TB SSD |
| TM Warthog Stick | CH Pro Throttle + Pro Pedal | TIR5 Pro | TM MFD Cougar | Gun Camera: PrtScn |
uboats is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2019, 06:18 PM   #10
Eldur
Senior Member
 
Eldur's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: On a fluffy cloud above Ponyville
Posts: 2,845
Default

I think it's time for ED to program in additional F10 marks that are personal as opposed to the ones shared with the whole coalition.
__________________
Eldur is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 08:11 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.