How to launch.Mavericks and LGBs? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2019, 12:49 AM   #1
Kenan
Senior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hrvatska
Posts: 1,925
Default How to launch.Mavericks and LGBs?

After the last update I cant seem to launch Mavs (crossed out) and LGBs ("DUD"). Now, I assume the LGBs are on me doing something wron with the setup, bit I know for a fact I could, previously, launch Mavericks with no issues.

Any help is apreciated..
__________________

Commanding Officer of:
2nd Company 1st financial guard battalion "Mrcine"
See our squads here and our promo video.
Croatian radio chat for DCS World
Kenan is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 01:07 AM   #2
LC34
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Minnesota, USA
Posts: 124
Default

I'm still learning myself, so take this with a grain of salt until someone can confirm or deny but if you have the E model maverick? You need to enter the laser code for the seeker head to find. That was my problem one day.

LGB's could be the same thing, are you setting the laser code and the fuses etc in the weapon station screen?
__________________
Intel Core i7 4790K
16 GB Ram
EVGA RTX 2070
Thrustmaster Warthog HOTAS

Visit my YouTube Channel to see some of my horrible flying
https://www.youtube.com/channel/UCSt...hkZygKccuEWlfA
LC34 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 03:18 AM   #3
LC34
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Minnesota, USA
Posts: 124
Default

My bad Kenan, I didn't see you were talking about latest update. I'm sure you know better than me how to set up your mavs and LGBs. Thought it was a new person asking a question, like me.

As for the update, I am not having any issues launching mavs.
__________________
Intel Core i7 4790K
16 GB Ram
EVGA RTX 2070
Thrustmaster Warthog HOTAS

Visit my YouTube Channel to see some of my horrible flying
https://www.youtube.com/channel/UCSt...hkZygKccuEWlfA
LC34 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 05:26 AM   #4
Chrinik
Member
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 430
Default

No problems here.
Make sure on LGBs that:
The M-fuze is off and the E-fuze is INST
a valid lasercode is typed into the pylon

Mavs you select by clicking the MAVF button on the DDI twice.
You can then uncage it like normal, or mark a target with the TGP which will then slave the Mav-seeker to the target. Wait for lock and rifle.
__________________

GCI: "Control to SEAD: Enemy SAM site 190 for 30, cleared to engage"
Striker: "Copy, say Altitude?"
GCI: "....Deck....it´s a SAM site..."
Striker: "Oh...."
Fighter: "Yeah, those pesky russian build, baloon based SAMs."

-Red-Lyfe

Best way to troll DCS community, make an F-16A, see how dedicated the fans really are
Chrinik is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 07:01 AM   #5
Kenan
Senior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hrvatska
Posts: 1,925
Default

Thanks guys..will give it a try!
__________________

Commanding Officer of:
2nd Company 1st financial guard battalion "Mrcine"
See our squads here and our promo video.
Croatian radio chat for DCS World
Kenan is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 12:43 PM   #6
Kenan
Senior Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hrvatska
Posts: 1,925
Default

Quote:
Originally Posted by Chrinik View Post

Mavs you select by clicking the MAVF button on the DDI twice.
You can then uncage it like normal, or mark a target with the TGP which will then slave the Mav-seeker to the target. Wait for lock and rifle.

Ok. this is how I do it:


1. I "designate" the target via TGP (i.e. "box" it)
2. I switch to Mav Display and uncage it
3. I switch back to TGP display and press TMS Up
4. The Mav seeker locks onto the TGP but it is still crossed and won't launch


What am I doing wrong?
__________________

Commanding Officer of:
2nd Company 1st financial guard battalion "Mrcine"
See our squads here and our promo video.
Croatian radio chat for DCS World
Kenan is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 02:26 PM   #7
pokeraccio
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 73
Default

Quote:
Originally Posted by Kenan View Post
Ok. this is how I do it:


1. I "designate" the target via TGP (i.e. "box" it)
2. I switch to Mav Display and uncage it
3. I switch back to TGP display and press TMS Up
4. The Mav seeker locks onto the TGP but it is still crossed and won't launch


What am I doing wrong?


Are you referring to MAVF?

Try to take a look at this:

https://www.digitalcombatsimulator.c...se_id=19857490

You’ll find some basic infos on SMS and Armament setup.





Sent from my iPhone using Tapatalk
pokeraccio is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 02:45 PM   #8
daarseth
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: America
Posts: 446
Default

Quote:
Originally Posted by Kenan View Post
Ok. this is how I do it:


1. I "designate" the target via TGP (i.e. "box" it)
2. I switch to Mav Display and uncage it
3. I switch back to TGP display and press TMS Up
4. The Mav seeker locks onto the TGP but it is still crossed and won't launch


What am I doing wrong?
Are you waiting for the TTMR (Time To Maximum Range) to reach zero by chance?

Also if you have designated a target via the TGP, and already have the maverick selected - it will slew the seeker head to the designated target already - so no need for your step #2.

Your procedure sounds a bit more like an A10C procedure, rather than the F/A-18C procedure (currently).

There is something "bugged" currently as I launch the MavF in the Hornet after the TTMR has reached zero (meaning you are in launch range) but the MAV symbol on the HUD is indeed still crossed out (like a weapon system fault is happening) - but weapon still employs on target.

Last would be - are you depressing the weapon release button or the trigger to launch the Maverick? The latter would be the incorrect command, as it is released via the same command bombs are - weapon release.

Hope something in there works for you.


Cheers,


Don
__________________
i7 6700 @4ghz, 4x8GB (32GB ram), GTX980, Oculus Rift CV1, 2x400 gig ssd drives (one solely for most up to date DCS openBeta stand alone form). Currently using a stock TM’ Warthog HOTAS
daarseth is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 03:13 PM   #9
Svsmokey
Senior Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Dystrumpia
Posts: 2,219
Default

Quote:
Originally Posted by pokeraccio View Post
Are you referring to MAVF?

Try to take a look at this:

https://www.digitalcombatsimulator.c...se_id=19857490

You’ll find some basic infos on SMS and Armament setup.





Sent from my iPhone using Tapatalk
Thank you for your work bringing this to the community . I do find it helpful . I did not , however , find anything regarding Mav-F use with the targeting pod .
__________________
I5-6500 3.2ghz cpu, 16 gb ddr4-2133mhz , Asrock H170M PRO4 , 128gb & 240gb ssd's , 1tb hdd , EVGA 1070 FE , Rift CV1 , CH Hotas and pedals , Foxx deskmounts

"Hold my beer"
Svsmokey is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2019, 10:38 PM   #10
pokeraccio
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 73
Default

Quote:
Originally Posted by Svsmokey View Post
Thank you for your work bringing this to the community . I do find it helpful . I did not , however , find anything regarding Mav-F use with the targeting pod .
Sorry about that, you where right. Now updated to v1.5 there is on page 2/4 a sort of checklist for that, let me know if it's working or need some correction.
pokeraccio is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 06:38 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.