Spitfire cockpit views functioning incorrectly after last patch - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-18-2019, 05:22 PM   #1
RomeoLima
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 6
Default Spitfire cockpit views functioning incorrectly after last patch

As some of you may already be aware, the last patch has made the cockpit views in the Spitfires work in very unusual ways. You can now stick your head out past the glass a good few feet. What's worse, when turning your head as normal with Track IR, your pilot's head now clips through the glass in very, very annoying ways (see screenshots below).

The last few patches have had really unfortunate effects on this module, from the engine bug to the missing gunsight bug...and now this.

Anyone know if they are at all planning on fixing this?

I am now dreading the Damage Model update, wondering what unwanted effects something that big is going to have on the WW2 modules...





RomeoLima is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2019, 06:16 PM   #2
Robin885
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 42
Default

Same here
I have to say, I love ED's work, but why is ths spitfire not being looked at? There are visual bugs, some very annoying, that are yet to be fixed since a year now. Especially the sun glare.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen_190718_201229.png
Views:	75
Size:	1.85 MB
ID:	213940   Click image for larger version

Name:	Screen_190718_201235.png
Views:	72
Size:	1.42 MB
ID:	213941   Click image for larger version

Name:	Screen_190718_201238.png
Views:	72
Size:	1.72 MB
ID:	213942  

Robin885 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2019, 06:33 PM   #3
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,012
Default

Quote:
Originally Posted by RomeoLima View Post
As some of you may already be aware, the last patch has made the cockpit views in the Spitfires work in very unusual ways. You can now stick your head out past the glass a good few feet. What's worse, when turning your head as normal with Track IR, your pilot's head now clips through the glass in very, very annoying ways (see screenshots below).
Do you see this issue all the time? This doesn't happen with me at all. My head stops with the cockpit glass and doesn't clip when turning!
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · HTC Vive Pro · TM F/A-18 Hornet Stick · Valve Index
imacken is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2019, 06:33 PM   #4
petsild
Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: Czech Republic
Posts: 614
Default

Restrictions cockpit are gone.
Due to the serious bugs all year Spitfire I don't fly and this is another disaster in an endless list.
__________________
Asus B-85 Pro Gamer, i7 4790K non-oc, Asus GTX 1080 Ti, 16 GB non-oc RAM, Intel SSD 520 - 240 GB, MSFFB2, Win7 64-bit.
petsild is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2019, 01:00 AM   #5
Hornetjock
Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 140
Default

+1000 - add the rudder full opposite application after release (reported) and slowed trim to this and what was the gem of DCS has turned ugly and unflyable. ED seems in no hurry to help us get her back either.
Hornetjock is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2019, 08:30 PM   #6
McPetterson
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 23
Default

it looks like this bug don't appear in solo mission
McPetterson is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:12 AM   #7
borisbarzotto
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 9
Default

oh god, i was happy for the gunsight dissapers issue solved, now this....... its true my head pop up trough the glass
borisbarzotto is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 07:51 AM   #8
imacken
Veteran
 
Join Date: Dec 2016
Location: Cornwall, UK
Posts: 3,012
Default

Does anyone seeing this ‘move through cockpit glass’ thing experience it in any of the stock ED missions, e.g. Instant Action, Training, etc.?
__________________
Intel i7 8700K 5.0GHz · Palit RTX 2080 Ti OC Gaming Pro · ASUS ROG STRIX Z370-F · Acer 4K 32" XB321HK · Samsung 970 500Gb M.2 NVMe · Samsung 850 Evo 1Tb · 2Tb HDD · 32Gb Corsair Vengance 3000MHz DDR4 · Windows 10 · HOTAS Warthog · ThrustMaster TPR Pedals · TrackIR5 · HTC Vive Pro · TM F/A-18 Hornet Stick · Valve Index
imacken is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 12:50 PM   #9
JG13~Wulf
Member
 
Join Date: May 2015
Location: Belgium
Posts: 161
Default

Have the same --'
__________________
JG13~Wulf is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 05:07 PM   #10
lipas70
Junior Member
 
lipas70's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Poland, Gdańsk
Posts: 53
Default

Everything is fine until the cabin opens. Then there is an error regardless of whether the cabin is open or not. You need to restart the mission.
It is terribly annoying how ED treats this module. It's not worth talking.
__________________
W10 64bit, i7 4790K, 16GB RAM, GTX 1070Ti, 27" FullHD monitor
lipas70 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 01:54 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.