Tacview 1.0 is now available! - Page 3 - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-30-2011, 01:01 AM   #21
Vyrtuoz
ED Partners
 
Vyrtuoz's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 639
Default

Oops, thanks for the heads-up Juuba!

Quote:
Originally Posted by Juuba View Post
http://lomac.strasoftware.com/tacview-a10c-en.php
FYI: This gives HTTP 404 error - IIRC there were the .lua files, in case the automatic installer failed.
Vyrtuoz is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2011, 02:16 AM   #22
macedk
Member
 
macedk's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: europe
Posts: 532
Default

tried it and damn it looks sweet

excellentjob mate
__________________
OS: Win10 home 64bit*MB: Asus Strix Z270F/
CPU: Intel ICore7 7700k /Ram:32gb_ddr4
GFX: Nvidia 1080 8Gb
Mon: Asus vg2448qe 24"
Disk: SSD
Stick: TM Warthog #1400/Saitek pro pedals/TIR5

Last edited by macedk; 03-30-2011 at 02:16 AM. Reason: typo
macedk is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2011, 04:16 AM   #23
bird-1
Member
 
bird-1's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: China Suzhou
Posts: 109
Send a message via MSN to bird-1
Default

Haha,I like it!
__________________
NFI_651/bird-1
NFI Chinese Web

Intel i7 6800k OC 3.7GHz | MSI X99 | Nvidia GTC1060 6G | DDR4 2400MHz 32GB | Sumsung SSD 256GB | Apple 27’LCD | TM Hotas Warthog for A10C & Cougar for FC3 | Saitek Flight Rudder Pedals
http://forums.eagle.ru/signaturepics/sigpic63864_3.gif
bird-1 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2011, 10:24 AM   #24
Juuba
Member
 
Juuba's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Tampere, Finland
Posts: 165
Default

Quote:
Originally Posted by Vyrtuoz View Post
Oops, thanks for the heads-up Juuba!
NP!

Great, neat tool, I like to review my tracks in the Tacview at work during coffee "hours"
Work colleagues sometimes take weird looks at me but hey... I'm a pilot!


One more question, I've asked it elsewhere, maybe you can comment it there:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?...64&postcount=9

Why, in the TACVIEW, when replaying the track, the velocity vector is "off" to the left a few degrees ?
__________________
Sometimes I Amaze even Myself!
Juuba is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2011, 10:44 PM   #25
///Rage
Veteran
 
///Rage's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: London, UK
Posts: 3,006
Default

Does it work with FC2.0 ?
__________________

www.51bisons.com

51st TS 96.43.128.170
///Rage is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2011, 11:51 PM   #26
Crunch
Veteran
 
Crunch's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Cambridge ON Canada
Posts: 3,155
Send a message via MSN to Crunch
Default

Quote:
Originally Posted by ///Rage View Post
Does it work with FC2.0 ?
Yes
Crunch is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2011, 12:36 AM   #27
Vyrtuoz
ED Partners
 
Vyrtuoz's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 639
Arrow

Indeed, since DCS A10 there is an offset between the velocity vector and the aircraft track depending on where you are into the map. This bug is specific to A10 which is using a new spherical projection system which is a bit buggy.

I've reduced this issue in Tacview 1.0 export script. I will try to reduce it further in next releases.

Quote:
Originally Posted by Juuba View Post
NP!
One more question, I've asked it elsewhere, maybe you can comment it there:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?...64&postcount=9

Why, in the TACVIEW, when replaying the track, the velocity vector is "off" to the left a few degrees ?
Vyrtuoz is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2011, 03:19 PM   #28
GGTharos
Veteran
 
GGTharos's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 29,630
Default

Some wishlist items:

- Allow manual setting of Y axis in the graph. Because of lag spikes you can have for example, someone shoot to M25 which sets the top of the graph to '25' and it then become difficult to read differences in sub-mach speed.

- Export of graph data. A simple .csv file would be quite adequate; then we can put this in excel or gnuplot or whatever our favorite graphing tool is to print it if so desired.

I'm definitely looking at getting the pro version.

Quote:
Originally Posted by Vyrtuoz View Post
Here some answers to your questions:
  • In coming releases you will be able to select and analyze up to 4 objects at the same time
  • The free version is really free (for home users). You don't have to register to use it. Obviously, at the end of 21-day trial advanced features will be disabled, the rest of Tacview will work as usual without popup or ads.
  • Latest DCS: A-10C Warthog export scripts are available here: http://lomac.strasoftware.com/tacview-dcs.php
  • I will probably work on the online-debriefing tool for Tacview 1.2 (the 1.1 release will be "dedicated" to Falcon 4 users )
  • The main differences between each edition are listed here: http://www.strasoftware.com/buy/tacview
__________________

Reminder: SAM = Speed Bump
I used to play flight sims like you, but then I took a slammer to the knee - Yoda
GGTharos is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 12:27 AM   #29
SilentEagle
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Orlando, FL
Posts: 569
Default

Quote:
Originally Posted by GGTharos View Post
Some wishlist items:

- Allow manual setting of Y axis in the graph. Because of lag spikes you can have for example, someone shoot to M25 which sets the top of the graph to '25' and it then become difficult to read differences in sub-mach speed.

- Export of graph data. A simple .csv file would be quite adequate; then we can put this in excel or gnuplot or whatever our favorite graphing tool is to print it if so desired.
I agree with these points. I wrote a real time flight data analyzer that would output .csv so I could display it on another monitor running livegraph. It was a cool tool, but didn't include nearly the functionality that could be realized with Tacview.

Vyrtuoz, am I right to assume TR is turn rate? Did you calculate this using differential heading with respect to time like you have to do with other objects' speed? I used an equation involving g's, but of course at straight and level 1.0 G it will read over 2.x deg/s.
SilentEagle is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 12:29 AM   #30
Vyrtuoz
ED Partners
 
Vyrtuoz's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 639
Default

You are right about lag spikes; I will fix that in coming versions. The export option is already planned and should be available in Tacview 1.1 or 1.2.

Quote:
Originally Posted by GGTharos View Post
Some wishlist items:

- Allow manual setting of Y axis in the graph. Because of lag spikes you can have for example, someone shoot to M25 which sets the top of the graph to '25' and it then become difficult to read differences in sub-mach speed.

- Export of graph data. A simple .csv file would be quite adequate; then we can put this in excel or gnuplot or whatever our favorite graphing tool is to print it if so desired.

I'm definitely looking at getting the pro version.
Vyrtuoz is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
a-10c warthog, acmi, gpx, tacview

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:15 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.