Addon skins showing round markings shadow? - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-20-2019, 03:12 PM   #1
gulredrel
Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 294
Default Addon skins showing round markings shadow?

Hello,

I'm running stable version DCS/2.5.5.39384.

I have some additional skins installed download from the user file section.

All of them show a shadow, or something like this, where the markings are. See screenshots attached.
Can I solve this issue or do the addon skins have to be reworked?

Thanks
Jens
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen_191120_153248_rom_miG-15.png
Views:	160
Size:	371.1 KB
ID:	221403   Click image for larger version

Name:	Screen_191120_153254_cuba.png
Views:	131
Size:	368.4 KB
ID:	221404   Click image for larger version

Name:	Screen_191120_153308_china_502.png
Views:	121
Size:	327.2 KB
ID:	221405  

Click image for larger version

Name:	Screen_191120_153303_NK_1998.png
Views:	111
Size:	450.0 KB
ID:	221406   Click image for larger version

Name:	Screen_191120_153316_pl_715.png
Views:	114
Size:	435.7 KB
ID:	221407   Click image for larger version

Name:	Screen_191120_153319_RU_384.png
Views:	108
Size:	482.2 KB
ID:	221408  

gulredrel is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2019, 05:15 AM   #2
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,801
Default

Any skin made before July 2019 has to be reworked.
__________________
i7 9700K, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.
Art-J is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2020, 09:51 PM   #3
Tempest
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 69
Default

Well...that answers my question.
Tempest is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2020, 03:15 PM   #4
Pilot Ike
Member
 
Pilot Ike's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Germany
Posts: 286
Default

It's sad, so many great skins are pretty much useless now, and I doubt that most if any of them will be overhauled.
Pilot Ike is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 11:00 AM   #5
gulredrel
Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 294
Default

Yeah, really sad. So we need to keep the head inside the cockpit and use default skins.
gulredrel is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 07:46 PM   #6
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Quixel suite and 3ds max
Posts: 10,485
Default

It's probably the roughmet/Spec files that need editing.
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
Please send all hate mail to No11
new AV8 livery USN style
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2020, 09:35 PM   #7
Rudel_chw
Veteran
 
Join Date: Nov 2013
Location: Antofagasta, Chile
Posts: 5,459
Default

Quote:
Originally Posted by Art-J View Post
Any skin made before July 2019 has to be reworked.
I wouldn't be so blunt .. just checked some old A-10 Skins and they still work fine, perhaps this is a problem only with some airplanes?
__________________
For work: iMac mid-2010 of 27" - Core i7 870 - 6 GB DDR3 1333 MHz - ATI HD5670 - SSD 256 GB - HDD 2 TB - macOS High Sierra
For Gaming: 27" Monitor - Ryzen 1500X - 32 GB DDR4 2400 - MSI GTX970 - SSD 1.25 TB - HDD 10 TB - Windows 10 Pro - Thrustmaster HOTAS Cougar - Oculus Rift CV1
Mobile: iPad Pro 12.9" of 256 GB
Rudel_chw is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2020, 03:01 PM   #8
joey45
Veteran
 
joey45's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Quixel suite and 3ds max
Posts: 10,485
Default

What liveries are these..?

It might be a easy fix as they might default back to the default roughtmet file in the texture zip file.
__________________
General 3D modeling thread and reference sites
new UK liveries for planes, ships and MODS.
The only way to make sense out of change is to plunge into it, move with it, and join the dance.
"Me, the 13th Duke of Wybourne, here on the ED forums at 3 'o' clock in the morning, with my reputation. Are they mad.."
Please send all hate mail to No11
new AV8 livery USN style

Last edited by joey45; 01-23-2020 at 03:03 PM.
joey45 is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2020, 02:36 AM   #9
Akatsuki
Member
 
Akatsuki's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 854
Default

They need custom Roughmet textures or they will show the default one like in the OP screenshots. The same goes for the Sabre.
Akatsuki is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2020, 05:16 AM   #10
Art-J
Veteran
 
Art-J's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Warsaw, Poland
Posts: 3,801
Default

Quote:
Originally Posted by Rudel_chw View Post
I wouldn't be so blunt .. just checked some old A-10 Skins and they still work fine, perhaps this is a problem only with some airplanes?
Nothing blunt about it. It's a MiG thread with a question specifically about MiG textures - quite obvious which skins I was reffering to.

In either case, as Akatsuki noted, after switch from specmap to a new roughmet layer in default MiG textures, which happened last year, all custom ones have to be adjusted accordingly as well.

Same goes for F-86 indeed, but there are more updated custom skins for that one available already.
__________________
i7 9700K, single GTX1070, 32 gigs of RAM, TH Warthog, MFG Crosswind, Win10.
Art-J is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 03:07 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.