Can't contact ground crew with canopy closed - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-14-2019, 11:49 PM   #1
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 3,030
Default Can't contact ground crew with canopy closed

During startup, once Jester closes the canopy the pilot still needs to request ground crew to disconnect stuff, but this isn't possible with the canopy closed. I have to open the canopy again to get the chief to disconnect air supply. In the Hornet and F-5 I am still able to talk to the ground crew without opening the canopy.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | GTX1050Ti | 32GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2019, 11:57 PM   #2
Megadyptes
Junior Member
 
Megadyptes's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: UK
Posts: 15
Default

http://www.heatblur.se/F-14Manual/co...-control-panel

Switch to hot mic and then you'll be able to hear the groundcrew.
Megadyptes is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 12:02 AM   #3
Pony
Junior Member
 
Pony's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 88
Default

There is a switch for that!

HOT MIC - Allows talking to the RIO without pressing the PTT. Also allows the groundcrew to talk to the crew via the external interphone.


The left side Console,
On the ICS Panel, select the right most switch to 'HOT MIC' This will enable you to talk to the ground crew with your canopy crew.

Personally, I turn that on right away just so I do not forget and go.... WHY YOU TALKY TO ME?




Last edited by Pony; 03-15-2019 at 12:04 AM.
Pony is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 05:24 AM   #4
Nealius
Veteran
 
Join Date: Feb 2013
Location: Tokyo
Posts: 3,030
Default

Huh, TIL. Never had to mess with hot/cold mic in any other jets. I wonder if this is why I haven't been able to contact the tower either.
__________________
YouTube Channel: "Clutch"

ASUS Z170 | i5-7600 | GTX1050Ti | 32GB DDR4 | Windows 10
Nealius is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 05:33 AM   #5
Kayos
Senior Member
 
Kayos's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 1,904
Default

Quote:
Originally Posted by Nealius View Post
Huh, TIL. Never had to mess with hot/cold mic in any other jets. I wonder if this is why I haven't been able to contact the tower either.
maybe that's why my radio isn't working too. Better go check
__________________
Kayos is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:42 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.