How to activate Smoke Pod - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-23-2016, 04:12 AM   #1
hoochiekoo
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Bangkok Thailand
Posts: 198
Default How to activate Smoke Pod

I'll begin aerobatic with F-5E but don't know how to activate the smoke pod?
hoochiekoo is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2016, 01:37 PM   #2
hoochiekoo
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Bangkok Thailand
Posts: 198
Default

Is there really no one from Belsimtek can answer this thread?
hoochiekoo is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2016, 02:04 PM   #3
Agg
Member
 
Agg's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Norway
Posts: 756
Default

The same way you fire a sidewinder, select the store, master arm on, pickle button
Agg is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2016, 02:20 PM   #4
golani79
Senior Member
 
golani79's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Austria
Posts: 1,131
Default

Not sure if it was a bug / fixed but take a look here - apperently you have to jettison them to activate them.

http://forums.eagle.ru/showthread.ph...90#post2853590

"Firing" a "Sidewinder" didn´t work for me the last time I´ve tried - but I think there was an update inbetween - so maybe this was fixed and you would activate them the same way you´d fire a sidewinder now.
__________________
>> DCS liveries by golani79 <<
golani79 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2016, 03:27 PM   #5
Svend_Dellepude
Senior Member
 
Svend_Dellepude's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Copenhagen, Denmark
Posts: 1,855
Default

^^^This was true for me as well with the release of the F-5.
Haven't tried with the update so maybe it has changed.
__________________

Win10 64, Asus Maximus VIII Formula, i5 6600K, Geforce 980 GTX Ti, 32 GB Ram, Samsung EVO SSD.
Svend_Dellepude is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 02:48 AM   #6
hoochiekoo
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Bangkok Thailand
Posts: 198
Default

Many thanks for the advice. I'll try it. Just like the L-39C, sometimes has to jettison the pod to activate it.
hoochiekoo is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2016, 06:02 AM   #7
hoochiekoo
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Bangkok Thailand
Posts: 198
Default

Now I can make it with two steps per attached picture
1. Set GUNS/MISSILE and CAMERA switch to top position.
2. Turn on position selector switches of wingtip launchers with AIM-9 missiles on armament control panel.

Then push the missile launch button the smoke will active.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen_160812_114800.jpg
Views:	555
Size:	243.6 KB
ID:	146187  
hoochiekoo is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2019, 10:03 PM   #8
Lenux
Senior Member
 
Lenux's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Germany
Posts: 1,443
Default

Sorry, old thread but I didn't want to open a new one
I can't make it to work, both smoke pods at the same time.
Any advices / ideas ?
Thank you in advance
__________________
I7 9700K@5.0 GHz | 32 GB DDR4 | Gigabyte Z390 AORUS Ultra | RTX 2080 Ti | 6 TB SSD + 8 TB HDD | 4K Samsung Q9FN 55" | VKB MCG PRO | Virpil Throttle | MFG Crosswind | TrackIR5
Lenux is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2019, 07:52 PM   #9
Cgjunk2
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Lenux View Post
Sorry, old thread but I didn't want to open a new one
I can't make it to work, both smoke pods at the same time.
Any advices / ideas ?
Thank you in advance
If you have just jettisoned tanks, make sure to return the jettison toggle to center. Smoke will not work otherwise.
Cgjunk2 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2019, 10:43 PM   #10
Lenux
Senior Member
 
Lenux's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Germany
Posts: 1,443
Default

Thank you
__________________
I7 9700K@5.0 GHz | 32 GB DDR4 | Gigabyte Z390 AORUS Ultra | RTX 2080 Ti | 6 TB SSD + 8 TB HDD | 4K Samsung Q9FN 55" | VKB MCG PRO | Virpil Throttle | MFG Crosswind | TrackIR5
Lenux is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 04:29 AM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.