Unable to switch to RIO seat in MP. - ED Forums
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-14-2019, 02:45 PM   #1
RDDL405
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 18
Default Unable to switch to RIO seat in MP.

From what i've seen with the videos of early access, people have been able to switch between the RIO seat with ease. Is this the same for MP servers if you have no one occupying the RIO slot? If so, it seems as if you cant with the keybinds that come with the 14.
RDDL405 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2019, 03:00 PM   #2
pimp
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Texas
Posts: 759
Default

You cannot switch seats in MP.
__________________
i9 9900k @5.1GHz h100i |Asus ROG Strix Z390 E-Gaming | Samsung NVMe m.2 970 Pro 512GB | LPX 32GB DDR4 3200MHz | EVGA RTX 2080ti FTW3 Ultra | Oculus Rift | HOTAS Warthog | Saitek Flight Pedals
pimp is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 02:06 AM   #3
RDDL405
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by pimp View Post
You cannot switch seats in MP.
OHH THATS WHY! XD I thought it was all the time. I am a fool in a mans clothing...
RDDL405 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 11:11 AM   #4
Warmbrak
Junior Member
 
Warmbrak's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 48
Default

Quote:
Originally Posted by pimp View Post
You cannot switch seats in MP.
Can't say that I am happy hearing this; I am sure there are others that don't want to fly with humans in the back.
Warmbrak is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 12:10 PM   #5
FSKRipper
Senior Member
 
FSKRipper's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Germany / Greifswald
Posts: 1,085
Default

Quote:
Originally Posted by Warmbrak View Post
Can't say that I am happy hearing this; I am sure there are others that don't want to fly with humans in the back.
They have either Jester or can play SP right?

You won't live long enough in MP to have fun sitting in the backseat with an AI Pilot driving straight and level
__________________
i9 9900K @ 5,0GHz | 1080GTX | 32GB RAM | 256GB, 512GB & 1TB Samsung SSDs | TIR5 w/ Track Clip | Virpil T-50 Stick with extension + Warthog Throttle | MFG Crosswind pedals | Gametrix 908 Jetseat
FSKRipper is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 12:15 PM   #6
Mower
Veteran
 
Mower's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 3,898
Default

Quote:
Originally Posted by FSKRipper View Post
You won't live long enough in MP to have fun sitting in the backseat with an AI Pilot driving straight and level

Precisely.
__________________
<HOOK TO STEEL!>
Current owner of DCS F-14B, F/A-18C, A-10C, F5E, FC3, BS2, CA.
Mower is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 12:47 PM   #7
ApoNOOB
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: EDWH
Posts: 808
Default

Told Jester in full confidence "Abort start up!" thinking i could fiddle around with alignment myself! He was angry with me after, and didn't want to restart the start up...
ApoNOOB is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2019, 02:28 PM   #8
Warmbrak
Junior Member
 
Warmbrak's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 48
Default

Many of us play multiplayer cooperatively and not on dogfight servers, where there is enough time to jump between pilot and RIO seats. Is this a limitation of DCS itself (regardless of whether it is advisable or not in multiplayer)?
I would like to have the choice to do so if I want to.
Warmbrak is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT. The time now is 05:04 PM. vBulletin Skin by ForumMonkeys. Powered by vBulletin®.
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.